Şimdi Ara

Mustafa Kemal Atatürk'e çok şey borçluyuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:3:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Çoook var. Araştırabilirsin

Ben niye araştırayım? Birisi ortaya bir şey atıyorsa o ispatlar, örnek verir, temelellendirir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihçi kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:3:16 >
  • Neye göre borçlusun? Osmanlıyı savunanlardan nefret ederim ama Osmanlı olmasa Atatürk olmazdı deriz o olmasa bu olmazdı deriz bla bla bla. Gider öyle, belki başka biri olsa daha iyi kanunlar olurdu diye düşünün? Ama olan olmuş belki melko yok ancak koyunların rteyi yucelttigi gibi ataturku yuceltmeyin sanki dünyalar yaratmış gibi.o sadece bir kişi. İçinde olduğumuz dünyada bir şeye tapacak kadar sığ olmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

Neye göre borçlusun? Osmanlıyı savunanlardan nefret ederim ama Osmanlı olmasa Atatürk olmazdı deriz o olmasa bu olmazdı deriz bla bla bla. Gider öyle, belki başka biri olsa daha iyi kanunlar olurdu diye düşünün? Ama olan olmuş belki melko yok ancak koyunların rteyi yucelttigi gibi ataturku yuceltmeyin sanki dünyalar yaratmış gibi.o sadece bir kişi. İçinde olduğumuz dünyada bir şeye tapacak kadar sığ olmayın

Atatürkün başarısını kabullenemiyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

quote:

Orijinalden alıntı: Ramiz Karaeski

Neye göre borçlusun? Osmanlıyı savunanlardan nefret ederim ama Osmanlı olmasa Atatürk olmazdı deriz o olmasa bu olmazdı deriz bla bla bla. Gider öyle, belki başka biri olsa daha iyi kanunlar olurdu diye düşünün? Ama olan olmuş belki melko yok ancak koyunların rteyi yucelttigi gibi ataturku yuceltmeyin sanki dünyalar yaratmış gibi.o sadece bir kişi. İçinde olduğumuz dünyada bir şeye tapacak kadar sığ olmayın

Atatürkün başarısını kabullenemiyorsunuz

Kabullenmemek değil tapmamak.Her liderin bir başarısı ve hatası vardır bazı şeyleri sadece size anlatıldığı gibi görüyorsunuz.

• kakakola kullanıcısına yanıt
    Benim dedelerim fes nedir bilmez, ninelerim de çarşaf nedir bilmez. Türklüğü fese ve çarşafa bağlaman komik olmuş, ne oğuzlardan haberin var ne giyinişlerinden kalkmışsın bir de Türklük taslıyorsun. Fes dediğin şey, II. Mahmut döneminde memurların giymek zorunda olduğu olduğu bir başlıktır. Bunu Türklükle nasıl birleştirebildin, çözemedim açıkçası.
  • Ramiz Karaeski kullanıcısına yanıt
    Açıkça kabullenemiyorsunuz Muatafa Kemal büyük bir liderdi bu ülkenin kurtulmasında Atatürk ve arkadaşlarının büyük emeği var demek size zor geliyor.
    Bana şimdi Vahdettinin dediklerini döktürme ortaya yoksa rezil olursun. Vahdettin sevri kabul ederken Atatürk misakı milliyi kuruyordu.
    Bunları kabullenmek niye bu kadar zor idrak edemiyor musunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Açıkça kabullenemiyorsunuz Muatafa Kemal büyük bir liderdi bu ülkenin kurtulmasında Atatürk ve arkadaşlarının büyük emeği var demek size zor geliyor.
    Bana şimdi Vahdettinin dediklerini döktürme ortaya yoksa rezil olursun. Vahdettin sevri kabul ederken Atatürk misakı milliyi kuruyordu.
    Bunları kabullenmek niye bu kadar zor idrak edemiyor musunuz

Yav ne kadar kıtsınız arkadaş.
    ben başarıyı red mi etmişim neyin kafası bu? yaşın kaç senin?
    atatürkü sevmiyorum ama saygı duyuyorum sadece bu.
    sevmemenin nedeni tuncelideki yaptıkları anlamsız katliam.
    bu olayı 1 yıl araştırdım herşey ortada.
    sevmek zorundamıyım? değilim, ama ortada başarı var, başarısızlıkta var.tunceli olayı bir örnek sadece.
    neden kabullenmeyeyim? o çanakkale başarısı sayesinde diğer olayların üstü kapatıldı sadece bu.

• Ramiz Karaeski kullanıcısına yanıt
    1.Niye tapmak kelimesini kullandığın açık Atatürke karşı benim adıma iğneleme yapmanın sebebinin altında bu nedenler varmış.

2.Şu ana kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kitleye karşı bilinçli bir şekilde operasyon yaptığı görülmemiştir.
    Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
    Ayrıca araştırmanızın kısa özetini istiyorum

• Kesinlikle, ve açıklamalarınız güzel.
  • Borçlu kelimesi doğru tercih değil bana gore. Ozgurlugumu birine borclu olamam, ozgur olmayisimin bir sorumlusu olur olsa olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: kakakola

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Fesli üstatlar basar bu konuyu

Fes giyen bir Atan yok ise Turk değilsindir zaten haliyle de Atatürkçü olamazsın.

Gecmisine ihanet eden bir nesil daha gelmez dunyaya.

Sağcı yada solcu ol ama nereden geldigini unutma.

Abilerden Tarih öğrenen, muhtemelen fesli şizofreni üstad belleyen 9 iq gelmiş de geçmişi festen ibaret sanıyor.

• Savaşın daha ne oldugunu bile bilmeyen aciz yaşam, bu gün kalkmışsın dedelerine pekde önemli bir başarı sağlamadıklarını söylersin.Sözüm yukarıdaki bazı kişilere..Nedir bu taammülsüzlüğün nedeni ya da gözlerinin ardındaki öfke..Senin için ölüme yürüyen mermisiz askerler ,bugün arsız bela dinleyen senin dudakların arasında önemsiz mi olacaktı..Onlar senin gibi arsız bela dinlemıyordu ,dinledikleri bir tek şey vardı ; o da mavzerlerden çıkan kurşun sesleridir ..Her kurşun sesinde belki biraz ürperme ve onu dizginliyen vatan sevgisi..Mustafa kemal ve onun etrafındaki herkes o nesil bugün senin bağımsızlıgını mühürlemişti 26 ağustos sabahı dünyanın kalbine...Hayat ne acımasızdır ki bu gün sen bu topraklara ayak basarsın..İngiliz postallarını giymişsin ve şimdi şehit atalarının yüreklerinde geziyorsun...Sor kendine; senin için kücük bir saygıyıda mı hakketmiyorlar...Ama o ingiliz doldurması aklını bir tarafa bırakta sor...

• quote:

Orijinalden alıntı: paardon

quote:

Orijinalden alıntı: kakakola

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Fesli üstatlar basar bu konuyu

Fes giyen bir Atan yok ise Turk değilsindir zaten haliyle de Atatürkçü olamazsın.

Gecmisine ihanet eden bir nesil daha gelmez dunyaya.

Sağcı yada solcu ol ama nereden geldigini unutma.

Abilerden Tarih öğrenen, muhtemelen fesli şizofreni üstad belleyen 9 iq gelmiş de geçmişi festen ibaret sanıyor.

O fesli dediğin adamın okuduğu kitapların % 0,1'i bile belki kitap okumamışsındır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kakakola kullanıcısına yanıt
    Annem Romanyada doğmuş ve Trakya'ya göçmüş,babam Rodostan 2 yaşında iken göçüyorlar.

Türk değilim. Ama sonuna kadar Atatürkçüyüm.

Ne zaman ki bu ülke tarım ve din toplumu olmaktan çıkar ve Mustafa Kemal 'i anlamaya başlar ki o zaman ülkece sanatta, sporda, bilimde ilerleme kaydederiz.

• Atatürkü sevmeyenleri çok güzel blokluyorum. Konuyu açana çok çok teşekkürler.

Bildiğin turnusol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zılatan

Annem Romanyada doğmuş ve Trakya'ya göçmüş,babam Rodostan 2 yaşında iken göçüyorlar.

Türk değilim. Ama sonuna kadar Atatürkçüyüm.

Ne zaman ki bu ülke tarım ve din toplumu olmaktan çıkar ve Mustafa Kemal 'i anlamaya başlar ki o zaman ülkece sanatta, sporda, bilimde ilerleme kaydederiz.

Sen varya sen, burdakilerin çoğundan adamsın çoğundan daha Türksün. Türk değilim deme. Zaten Anadoluda kendine Türk diyenlerin çoğu saf Türk değil. Çok şeyetme yani. İşte o Rodos o Romanya birzamanlar büyük Osmanlı medeniyetinin bir parçasıydı. O devlette milliyetçilik yoktu zaten, Osmanlıcılık bilinci vardı. Birsürü halk tek bir merkezden idare ediliyordu Allahın izni ve Osmanlıların gayretiyle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mirzZza kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler.

Şuan Osmanlıcı takılan topluluk, Osmanlı'yı tamamen Türk medeniyeti olarak görüyor.

Ama Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihe yön verdiği sürece karma bir mozaik yapıdan oluştuğunu bilmiyorlar.

• kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Tarihimiz osmanlı ve üç beş saray soytarısından mütevellit değildir.
    Dedelerimizin ülke ve bağımsızlık için öldüğünü belirtip, koltuk korumak için türlü kepazelikler yapan soysuzları savunma çabasına girmen ironik.
    mustafa kemal atatürk, ulusumuza hem tarihini hem onurunu hem bağımsızlığını geri vermiş askeri ve siyasi liderdir. Onurunla özgürce yaşıyorsan bunu ona borçlusun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.