Şimdi Ara

Atatürk ve Ali Rıza Paşa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Atatürk ve Ali Rıza Paşa arasında geçen gerçek bir olay. YIL 1910.

Fransızlar yeni buluşları olan uçağın tanıtımı için tüm uluslardan katılımcı davet eder.

HERKES BÖYLE BİR İCADIN GERÇEKLEŞMİŞ OLMASI NEDENİYLE şaşkın ve MERAKLIDIR...

DÖNEMİN OSMANLI HÜKÜMETİNE DE KATILIMCI İÇİN HABER gönderilmiş...

HÜKÜMET İCATLARA OLDUKÇA MERAKLI OLAN ALI RIZA PAŞA'YI GÖNDERELİM O MERAKLIDIR DEMİŞLER...VE DERHAL SARAYA ÇAĞIRMIŞLAR... KENDİSİNE FRANSIZLARIN BULUSUNDAN BAHSETMİŞLER VE OSMANLI'YI TEMSİLEN GİTMESİNİ İSTEMİŞLER...ALI RIZA PASA BU NU BİZ YAPMALIYDIK DEMİŞ İÇİNDEN HAYIFLANARAK...YALNIZ DEMİŞLER PASA YA DAVET 2 KİŞİLİK YANINA 1 KİŞİ DAHA AL ONU DA SEN BELİRLE DEMİŞLER...ALI RIZA PASA BİRAZ DÜŞÜNMÜŞ VE BİR DELİKANLI VAR ONU GÖTÜREYİM DEMİŞ... NEYSE ALI RIZA PASA VE DELİKANLI PARİS'İN YOLUNU TUTMUŞLAR...

PARİS'TE OTEL E YERLEŞMİŞLER...VE BULUSUN GÖSTERİLECEĞİ GÜN KALABALIK MEYDAN VE PİST HERKES MERAKLA BEKLİYOR..DERKEN PİLOT HAZIRLIKLARINI YAPIYOR...ÜSTÜNE MONT GİYİYOR BİR DE GÖZLÜK TAKIYOR...UÇAK HAVALANIYOR... PARENDELER TAKLALAR MANEVRALAR MÜTHİŞ BİR GÖSTERİ... PİSTE İNİYOR... ALKIŞLAR ARASINDA İNİYOR UÇAKTAN...HERKES KISKANÇ AMA ŞAŞKIN .... BİR YETKİLİ BİR GÖNÜLLÜ İSTİYOR..PİLOTUN ARKASINDA ONA EŞLİK EDEBİLECEK CESARETİ OLAN..BİZİM DELİKANLI ATILIYOR.. BEN BEN... TAMAM, DENİYOR VE DELİKANLIYA GÖZLÜK VE MONT VERİLİYOR...DELİKANLI MONTU GİYİYOR GÖZLÜĞÜ TAKIYOR.. KALABALIKTAN SIYRILMAK ÜZERE İKEN ALI RIZA PASA KOLUNDAN TUTUYOR..BOŞ VER SEN BİNME BIRAK BAŞKASI BİNSİN DİYOR...NEDEN DİYE SORUYOR DELİKANLI BİR ŞEY MI HİSSETTİNİZ.. YOK, SEN YİNE DE BİNME EVLAT DİYOR... DERKEN BAŞKASI BİNİYOR UÇAĞA..UÇAK HAVALANIYOR. DELİKANLI, ÖFKELİ PAŞA'YA ...

PARENDELER..MANEVRALAR.. DERKEN UÇAK ALEV TOPUNA DÖNÜYOR VE PİSTE ÇAKILIYOR..2 ÖLÜ... DELİKANLI PAŞAYA BAKIYOR HAYRETLER İÇİNDE... PASA MAĞRUR VE MUTLU BİR İNSANI KURTARDIĞI İÇİN...AMA BİR BAŞKASI ÖLMÜŞTÜ.... AMA KURTARDIĞI BİR İNSAN DEĞİLDİ....BİR ULUSTU...ÇÜNKÜ DELİKANLI, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜ....

Atatürk ve Ali Rıza Paşa

• kimse okumamış galiba
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1308D36D8 -- 29 Mayıs 2020; 14:41:52 >
  • şehir efsanesi gibi geldi bana.en azından anlatım dılı oyle
  • süper
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sami yusuf büyük sanatçı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu araştıracağım. Ali Rıza Paşa'nın Atayı çoğu zaman koyup kolladığını biliyoruz.
  • https://mustafakemalim.com/sunay-akin-imzali-ataturkun-binmedigi-ucak-hikayesine-cevap/
    www.istanbullite.com
    ISTANBULLITE, Nostalgic Writings by an Istanbulite
    http://www.istanbullite.com/tarihtenkapaklar8595/ataturkunbinmedigiucak.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 29 Mayıs 2020; 1:39:39 >

• Inandırıcı gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk kez duydum ama doğru olma ihtimali yüksek, yıl 1910 Fransa Picardie Manevraları

Paşam 1:19 ve 1:51(arkası dönük paşamın) de görünüyor.
  • Way arkadas bu da mı yalanmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1910 yılı Picardie Manevraları gerçek, Ata'nın oraya katıldığı gerçek.

Fakat 2 kişinin katıldığı yalan görünüyor. Ata dahil en az 3 osmanlı subayı görünüyor
    Çoğu yerde Ali Rıza Paşa'nın katılmadığı yazılı.

Eğer bu anekdot Sunay Akın'dan çıkmışsa büyük ihtimalle gerçek değildir. :D
  • Doğru mu bilmiyorum ama hikaye bile olsa güzelmiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.