|
İlk Kez Araç Alanlar İçin Adım Adım Satın Alma Kılavuzu
Adım 1: Araştırma ve Bütçe Belirleme
Araç satın almak için ilk adım, araştırma yapmak ve uygun bir bütçe belirlemektir. İhtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi göz önünde bulundurarak farklı araç modellerini inceleyin. Bütçenizi belirlerken otomobilin fiyatına ek olarak sigorta, yakıt ve bakım maliyetlerini de hesaba katın.
Adım 2: Bayi Ziyareti
Bütçenizi ve araştırmanızı yaptıktan sonra, potansiyel araçları görmek için bayileri ziyaret edin. Bayilerde, farklı modelleri inceleyebilir, test sürüşlerine katılabilir ve satış temsilcileriyle görüşebilirsiniz.
Adım 3: Proforma Fatura Alma
Beğendiğiniz bir araç bulduğunuzda, bayiden bir "proforma fatura" alın. Bu fatura, aracın fiyatı, özellikleri ve ödeme koşulları gibi bilgileri içerir. 0 araçlar için de proforma fatura talep edebilirsiniz.
Adım 4: Kredi Başvurusu (İsteğe Bağlı)
Aracı nakit olarak satın almıyorsanız, kredi başvurusunda bulunmanız gerekebilir. Bankalar ve kredi kuruluşları aracılığıyla kredi başvurusu yapabilirsiniz. Proforma fatura, kredi başvurusu için gerekli belgelerden biridir.
Adım 5: Sigorta Yaptırma
Aracı satın aldıktan sonra, trafik sigortası yaptırmanız zorunludur. Sigorta şirketleri, proforma fatura ile trafik sigortası teklifi verebilir.
Adım 6: Noter İşlemleri
Proforma fatura ile trafik sigortasını tamamladıktan sonra, noter işlemlerini başlatabilirsiniz. Noterde, aracın devri ve tescili işlemleri gerçekleştirilir.
Adım 7: Aracınızı Teslim Alma
Tüm işlemler tamamlandıktan sonra, aracınızı bayiden teslim alabilirsiniz. Aracın teslimi sırasında, proforma fatura, noter satış sözleşmesi ve diğer gerekli belgeleri ibraz etmeniz gerekebilir.
Hatırlatmalar:
- Proforma faturayı dikkatlice inceleyin ve tüm bilgilerin doğru olduğundan emin olun.
- Proforma fatura ile trafik sigortası yaptırmak, araç tescil işlemlerini hızlandırabilir.
- Satın alma süreci boyunca tüm belgeleri saklayın.
- Herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, bayiniz veya bir otomotiv uzmanı ile iletişime geçmekten çekinmeyin.