Şimdi Ara

Adınıza Bilginiz dışında hat açılmış ve açık hat olarak satılmış ise...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
16.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar turkcellden 5 yıl 10 ay önce adıma hat açılmış ve başka birine açık hat olarak satılmış ben bu durumu btk sorgulamasında öğrendim turkcell online işlem merkezinde ise ana hatlar bölümünde bu hattın tamamını gördüm ve şahsı aradım benim adıma kayıtlı bir hattı kullandığını belirttim ve bu hattı kapattıracağımı belirttim adamın tavırları ve tehditkar konuşmaları beni dahada çok tedirgin etti ve hemen turkcell iletişim merkezine gidip hattı kapattırdım hat iptal formuna ise bilgim dışında açılan hattır olarak neden belirttim

konuyu şikayetvar.com ve btk nın sitesinde şikayet olarak belirttim

azönce türkcellden geri dönüş yapıldı

kimliğimi tarayıp hemen altına "bilgim dışında açılan xxxxxx nolu hattın hangi bayii tarafından evrak sahteciliği yapılarak açık hat olarak satıldığının incelenmesini talep ediyorum" yazmamı belirttiler sonra alta imzam ve iletişim numaramı yazmamı istediler ve bunu turkcell hizmet hattına email ile göndermemi istediler..

Bunun amacı şuymuş olurda birgün hattı kullanan x kişi tarafından geçmişte bir tehdit bir dolandırıcılık bir suç unsuru tespit edilirse benim elimde turkcell ile email yazışma çıktısının ve turkcelinde kayıtlarındada gönderdiğim talebin yer alması gerekliliğiymiş.hat iptal formununda fotokopisini almıştım yazdığım şikayetlerinde yazıcı çıktısını almıştım bu araştırmaya verilecek cevaplarında çıktısını alacağım.Ama en önemlisi turkcell veritabanında bu inceleme talebimin yazışmaların uzun yıllar saklı tutulacağı ve gerektiğinde turkcellden talep edebileceğimi belirtmeleridir.

İsterseniz bu talep sonrası araştırmada uygun görülürse size bayii bilgisi iletiriz ve savcılığa şahsi başvuruda yapabilirsiniz dediler. turkcellde bu bayii hakkında eğer halen aktifse kapatma kararıda verecekmiş.bayii aktif değilse şahsi olarak bende savcılığa verebilirmişim.tüm bilgiler araştırma sonrası turkcell tarafından şahsıma iletilecekmiş..

En azından boşvermemiş oldum ve elimde ileride sorun çıkarsa yazışmalar,şikayetler ve iptalforum örneği gerekçesi yazılı şekilde mevcut..turkcell veritabanında ise bu yazışmaların taleb formu şikayetlerim ve iptal formundaki gerekçe yer edinmiş oldu.

Birşey olmaz demeyin benim hattı kullanan çok kolay tehdit eden biri çıktı bana karşı bile bilmediğim adıma kayıtlı hatla suç işlemiş oldu hat açık olunca tehdit savurmasıda kolay geldi beyfendiye.neyseki hattı kapattırdım şuan kuduruyordur eminim.bu durumun arkasından ne çıkar bilinmez ama ben turkcelin araştırmasından sonra savcılığa bile başvurmayı düşünüyorum

paylaşmak istedim çünkü benim başıma gelenler sizinde başınıza gelmiş olabilir ve yazdıklarım bir fikir olur sizede..

BTK Sitesinde açtığım şikayet konusuna Turkcelin Cevabı,Bu cevabı şikayetvar.com da vermemişlerdi.BTK çok etkiliymiş.hattı açan yaygın bir Türkcell TİM bayiisi googlede bu bayii ismi çok farklı adreslerde çokça çıkıyor

konuya ilişkin işlemlerde sahtecilik bulunduğu yönünde iddialarınıza istinaden Savcılığa başvurmanız gerekmektedir. Zira evraklardaki imza incelemesi Savcılık tarafından yapılmakta olup, savcılık kanalıyla hakkınızda işlem yaptığını düşündüğünüz üçüncü kişiler için suç duyurusunda bulunabileceğinizi belirtmek isteriz.
    Bu sebeple, sahte olduğu iddia edilen işlemlerin, Adli yargıya (İlgili Mahkeme, İcra Tetkik Merci ve/veya Türk Ceza Kanunumuza göre yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına) müracaat edilerek sahteliğine ilişkin yargı kararı alınması gerekmektedir. Alınacak kararın şirketimize gönderilmesi halinde bahse konu hatların sahte abonelik sürecine bağlı diğer işlemlerinin yapılması mümkündür.
    Diğer taraftan şikayetinize konu hattın MARESAL FEVZI CAKMAK CAD. NO:22I STANBUL adresinde yer alan ATACLAR GSM CEN. KUY.INS.DAY.LTD.STI isimli bayi tarafından 08.03.2007 tarihinde açıldığını belirtmek isteriz.

Bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla,
    Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş
    06/02/2013 15:29:38

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsata -- 7 Şubat 2013; 10:42:10 >

• Yapılan işlemler iyi güzel de bayi bilgilerini size hemen vermesi gerekirdi. Bana oyalıyorlar gibime geldi. Ne olursa olsun bayi bilgilerini ısrarla isteyip savcılığa bayi hakkında suç duyurusunda bulunun.
  • Açık hat olayından dolayı çok daha büyük şeyler olacak gibi geliyor bana. İnsanlar yavaş yavaş uyanmaya başladı.
  • benim şikayetimin dışında bir şikayet daha buldum bakınız bu açık hatlar çok baş ağrıtacak boşvermemekte fayda var şikayetçi vatandaş şöyle yazmış

Benim TC kimlik numaram ile hiç bilmediğim bir numarayı hiç tanımadığım birisi kullanıyor. Bu numarayı kullanan kişi, başka birisini arayarak tehdit ettiği için ben emniyete gidip ifade veriyorum. Turkcell benim iznim dahilinde olmadan benim imzam olmadan hat satabiliyor. Savcılığa gerekli bütün şikayetlerde bulunmakla birlikte ayrıca Turkcell denen bu operatör şirketinden de davacıyım. Hani müşteri hakları, gizlilik ilkesi vb.

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1606636/turkcell-adima-cikarilan-sahte-hat/bxmgg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybarsata -- 1 Şubat 2013; 16:09:24 >

• Bu tür şeyler eskiden açgöz bayi sahipleri ve satış baskısı yapan Turkcell den kaynaklanıyor aslında.
    Kuzenim Turkcell bayiisinde çalışıyorken şöyle diyordu; " milletin kimliklerini kullanıyoruz hedefi tutturabilmek için, bunu Turkcell de biliyor aslında ama onlarında işine geliyor, benim şu kadar milyon abonem var diyorlar, bizde hattı kaçak göçek gelen yabancılara, yoldan geçen adamlara hat bedava diye dağıtıyoruz..." diyordu. Bu sorunun asıl sorumluları yukardada belirtmiş olduğum gibi Operatörlerdir. Bayilerine aylık şu kadar hat satacaksın diye gerçek dışı hedef verirsen bir TC kimlik numarasına 10 tane hat açarsın.
    Birde işin farklı bir boyutu var. Adam Turkcell Bayisini açıyor, hedefini tuttarmak için sana bana, haberimiz olmadan hat açılıyor. Sonra bu hatlar Turkcell veya diğer operatörlerin bayiisi olmayan Telefoncularda bedavaya veya cüzi bir fiyata satılıyor. Aynı zamanda bu hattın satıldığı yerde bayiinin sahibi. Hem resmi hem gayri resmi kazanç elde etmiş oluyor.

• bence iş işten geçmeden savcılığa ayda yetkililere baş vurun sonuçta bu devirde güven olmaz...
  • konuya ilişkin işlemlerde sahtecilik bulunduğu yönünde iddialarınıza istinaden Savcılığa başvurmanız gerekmektedir. Zira evraklardaki imza incelemesi Savcılık tarafından yapılmakta olup, savcılık kanalıyla hakkınızda işlem yaptığını düşündüğünüz üçüncü kişiler için suç duyurusunda bulunabileceğinizi belirtmek isteriz.
    Bu sebeple, sahte olduğu iddia edilen işlemlerin, Adli yargıya (İlgili Mahkeme, İcra Tetkik Merci ve/veya Türk Ceza Kanunumuza göre yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına) müracaat edilerek sahteliğine ilişkin yargı kararı alınması gerekmektedir. Alınacak kararın şirketimize gönderilmesi halinde bahse konu hatların sahte abonelik sürecine bağlı diğer işlemlerinin yapılması mümkündür.
    Diğer taraftan şikayetinize konu hattın MARESAL FEVZI CAKMAK CAD. NO:22I STANBUL adresinde yer alan ATACLAR GSM CEN. KUY.INS.DAY.LTD.STI isimli bayi tarafından 08.03.2007 tarihinde açıldığını belirtmek isteriz.

Bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla,
    Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş
    06/02/2013 15:29:38

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi ne yapacaksınız ? Ben de kontrol ettim, ama açık hat yok çok şükür, benim kullandığım hat var sadece.
  • Arkadaşlar benimde başıma böyle bir şey geldi bana mahkemeden bi numara için bir bayana ait olduğuna dair yazı geldi ki turkcele mail atmama rağmen imzanız incelencek diyip bana sadece mesaj yoluyla bunu siz çıkarmışsınız der gibi bi msj geldi. (2 hat çıkarılmış birer gün arayla) Turkceli aradım ağzıma geleni saydım umurlarında değil. Bana kağıt geldiğinde üstümden düştü diye düşünürken geçen ay annemi aramış bir avukat gün belirtip hacize gelicez turkcel borcundan dolayı demiş e devlete girdim baktım hala hacizliğim avukatı aradım durumu izah ettim dalga geçer gibi bana siz borcu ödeyin biz haczi kaldıralım siz davayı kazanınca parayı geri alırsınız diyor ben kaç kez mahkeme var sonuçlanmış bir numara ikisini aynı anda açtım öbürüde aynı kişidir diye sorgulamadım dedim hala ödeyin diye ısrar etti sonrada beni hacize geliriz bizlik bi durum yok diyip aklı sıra tehdit etmeye çalıştı bende ağzıma geleni saydım sana insan gibi olayı anlatıyorum olayı anlayıp mahkeme sonucunu öğrenip dönüş yapmanız gerekip özür dilemeniz gerekirken sen kimsin benim evime hala hacize gelmekten bahsediyosun senide şikayet edicem mahkemeye gidip dilekçe vericem dedim o gun bugundur ses çıkmıyor ama hala e devletten hacizli görünüyorum :S

• e-devletten takip etmek önemli.

vergi borcu, gss borcu, gsm borcu, dava dosyası vb. görüntülenebiliyor.

https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama
    https://www.turkiye.gov.tr/btk-mobil-sabit-internet-kablo-tv-uydu-isletmecilerinden-borc-ve-alacak-sorgulama

mahkeme, haciz, icra vs. uğraşmamak adına kontrol edip sıkıntı varsa gerekeni yapmakta geç kalmayın derim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• salih2934 S kullanıcısına yanıt
    GSM avukatı,parayı ödettirmek için her taklayı atar.
    Sizi de bu şekilde sindirmeye çalışmış.
    Tepki vermeniz iyi olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.