Merheba arkadaşlar, daha once aldığım adli para cezam var,cezami ödedim 2018 deydi. Ama e devlette gözüküyor,sildirmenin yolu var mı? Teşekkür ederim |
Adli para cezası silenebilir mi?
-
-
E-devlette tam olarak nasıl gözüküyor. Adli arşiv/sicil kaydı olarak mı gözüküyor?
-
Hocam adli sicil kaydı diye aratınca çıkıyor, ne
yapmalıyım sizce? Teşekkür ederim
-
Cezanın infazı ile birlikte adli sicil kaydı adli arşiv kaydına dönüşür. Arşiv kaydının silinmesi için birçok süre öngörülmüştür. En iyi ihtimalle kaydın arşive alınma koşulu oluştuğu tarihten itibaren 5 yılın geçmesiyle kayıt silinir. Kaydın 2018 tarihinde olduğunu varsayarsak su an kaydın silinmesi mümkün değildir.
-
Hocam internette ceza infaz edildikten sonra silinir yazıyor.
Ben cezami ödedim bu yüzden arşive alınması gerekmiyor mu? E devlette gözükmemeli.
Yani ben cezayı ödedim.Arşiv kaydı olarak gözükmesi gerekirken Adli Sicil kaydı olarak gözüküyor.
Bu şimdi normal mi? Teşekkür ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwsehmus -- 18 Haziran 2021; 15:43:32 > -
Evet dediğiniz doğru. Normalde adli sicil kaydınız yukarıda da yazdığım gibi adli arşiv kaydına dönüşmesi gerekir.
https://adlisicil.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/dilekce-ornekleri
Bu link size yardımcı olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X