Yeni bir dolandırıcılık girişimi mi yoksa gerçekten bir tebligat var mı anlamadım. Dün öğle saatlerinde bir cep telefonu numarası posta genel merkezinden aradığını söyleyerek adımı soyadımı söyleyip Anadolu Adliyesinden kapalı tebligat gönderildiğini söyledi. Daha fazla detay vermeden bir avukat adı ve telefon numarası paylaşarak görüşmeniz gerekiyor deyip kapattı. E-Devlet ve uyap portalında herhangi bir dava gözükmüyor adıma. Önce verdiği avukatı araştırdım. İstanbulda baroya kayıtlı böyle bir avukat gözüküyordu. Bu sonuca ulaştıktan sonra bilgi almak amacıyla numarasını aradım fakat benden kişisel bilgiler istedi. Bu bilgileri vermeyince, '' iyi mahkemede avukat tutarsınız o zaman '' dedikten sonra kapattı. PTT'yi arayıp ad soyad üzerinden sorgulama yaptırdım, bir gönderi ya da tebligat olmadığını söyledi çağrı merkezi. En sonunda Anadolu Adliyesini aradım fakat oradan da KVKK gereğince telefonda bilgi veremediklerini söylediler. Hafta içi sürekli çalışıyorum ve bir yalan uğruna izin alıp adliyeye gitmek istemiyorum. Bu durumda yapabileceğim herhangi birşey var mı ? |
Tebligat Hakkında
Tebligat, resmi makamların kişilere ulaştırmak istediği önemli belgelerdir. Bu belgeler, davalar, idari işlemler veya yasal bildirimler olabilir. Tebligatların usulüne uygun olarak yapılması, yasal hakların korunması için büyük önem taşır.
Son zamanlarda, tebligat işlemlerini suistimal eden dolandırıcılık vakalarıyla karşılaşıldı. Bu dolandırıcılıklar, genellikle kendilerini resmi kurum çalışanları olarak tanıtan kişiler tarafından gerçekleştiriliyor.
PTT Tebligat Dolandırıcılığı
PTT Tebligat Dolandırıcılığı, dolandırıcıların "PTT" adını kullanarak gerçekleştirdikleri bir dolandırıcılık türüdür. Kişilere, "Adınıza tebligat var" veya "Teslim edilmeyen tebligat" gibi mesajlar göndererek, tebligatı almak için belirli bir numarayı aramalarını isterler. Bu numara arandığında, dolandırıcılar kişilerden kimlik bilgileri veya banka hesap numaraları gibi hassas verileri talep edebilirler.
Vatan Hukuk Bürosu Tebligat Mesajı
Vatan Hukuk Bürosu Tebligat Mesajı Dolandırıcılığı, dolandırıcıların "Vatan Hukuk Bürosu" adını kullanarak gerçekleştirdikleri bir dolandırıcılık türüdür. Kişilere, hukuki bir davayla ilgili tebligat gönderdiklerini belirten mesajlar gönderirler. Kişiler mesajdaki numarayı aradıklarında, dolandırıcılar kendilerini avukat olarak tanıtır ve davayı geri çekmek için para talep edebilirler.
Önemli Hususlar
Tebligat dolandırıcılığından korunmak için şu hususlara dikkat etmelisin:
- Resmi kurumlar asla tebligat için telefonla aramaz.
- Tebligatlar, imza karşılığı veya posta yoluyla teslim edilir.
- Tebligatla ilgili herhangi bir şüphen varsa, doğrudan ilgili kurumla iletişime geçmelisin.
Tebligat dolandırıcılığına maruz kalırsan, derhal kolluk kuvvetlerine veya ilgili kuruma şikayette bulunmalısın. Dolandırıcılık yöntemleri sürekli değişiyor. Kendini korumak için güncel kal ve şüpheli durumlarda dikkatli ol.