Şimdi Ara

ABİMİN KREDİ BORCU YÜZÜNDEN BİZE HACİZ GELİRMİ ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ABİMİN BORCU AVUKATLIK OLDU ÖDEYEMEDİ BİZİM EVİMİZDE İKAMET EDİYOR AMA BORCU ÇEKTİGİNDEN NE BABAMIN NE ANNEMİN HABERİ VAR EŞYALARIN HEPSİ BİZİM ABİME AİT HİÇBİRŞEY YOK HACİZE GELEBİLİRLERMİ YADA BABAMIN MAAŞINA EL KOYMA GİBİ BİRŞEY MÜMKÜNMÜDÜR?

KISACASI ABİMİN KREDİSİ YÜZÜNDEN BİZİM BAŞIMIZ BELAYA GİRERMİ

BİRDE ÖDEYEMEYİNCE CEZASI NEDİR?

TEŞEKKÜRLER.

• Abinin ikametgahı sizin evde gözüküyorsa, hacze gelirler. Eğer ikametgah başka yerde gözüküyorsa onun adına gelen tebligatları almazsınız. Ancak icra memuru abinin sizin evde yaşadığına dair kapıcı, apartman yöneticisi veya komşu tarafından verilen ifadelerle kuvvetli bir kanı edindiyse eve girip abin adına evrak olup olmadığını araştırmak için arama yapabilir. Bulursa işlem yapar. Bulamazsa gider. Ancak kaçak göçek yaşamak zorunda kalır.
  • Yorumunuz için teşekkürler

şimdi haciz memuru eve gelecek abim burda ikamet ediyor diye evrakmı arıyacak? ne evrakı arıyacak ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artcoree

Yorumunuz için teşekkürler

şimdi haciz memuru eve gelecek abim burda ikamet ediyor diye evrakmı arıyacak? ne evrakı arıyacak ama

Herhangi bir abinin adına gelmiş fatura vb. gibi şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artcoree

Yorumunuz için teşekkürler

Hocam, borçluya ödeme emrinin tebliğ edildiği adreste haciz işlemi yapılabilir. o adreste abinin oturduğuna dair emareler bulunursa icra memuru o adreste haciz işlemi yapabilir. fakat çift olmayan ev eşyaları haczedilmez. yani ev eşyalarından iki tane yoksa haciz işlemi olmaz. zaten iki tane olsa da haciz pek makul bir seçenek değil, eşyanın kaldırılacağı yeddiemin deposunun masrafı, eşyanın satılamama ihtimali vs derken alacaklı için astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

Bu durumda %90 ihtimalle, ev gezilir, evde değerli ziynet, altın, buna benzer kıymetli ve temel ihtiyaç maddesi olmayan şeylerin araması yapılır, evde çift olan eşya var mı ona bakılır. eğer varsa ev sahibine yeddiemin olarak bırakılır, böylece ev sahibi eşyanın kaldırılmasından kurtulur, alacaklı yeddiemin masrafından kurtulur.

Tekrar etmek gerekirse; borçluya ödeme emrinin tebliğ edildiği adreste her türlü haciz ve muhafaza yapılabilir. çünkü ödeme emrinin o adreste tebliğ edilmesi, borçlunun o adreste oturduğuna karine teşkil eder.

• Ben 8,kardeşiz ve aramızda bekar olan yok biri bankalara borçlu ama hepimize tebligat gliyor bu işten nasıl kurtulabiliriz bu tebligatları göndermek yasalmıdır sordum bu karşı tarafa bbizler kardeşimize baskı yapıp kardeşimde o borcu ödeyrcekmiş bu nasıl bir iştir çözemedim evde huzurum kalmadı yuvam yıkılacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı evde mi ikamet ediyorsunuz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lovemakingmaster L kullanıcısına yanıt
    birinci haciz ihbarnamesi tebligatı yapılabilir, engel olmanız pek mümkün değil
  • Bunun herhangi bir yaptırımı varmı osman bey

• Lovemakingmaster L kullanıcısına yanıt
    hayır
  • Eve gelinir. Yapılacak birşey yok hocam. Buyur edin çay kahve ikram edin icra memuruna avukata da aynı şekilde. Evde ultra lüks eşya çift tv çift bulaşik makinası vesaire birşey yoksa. Ellerinize sağlık derler geldigi gibi giderler korkmayın.
  • Borç kişiseldir, babanızın maaşına haciz koyamazlar. Bunun dışında, eve gelirler. Abinize ait olmayan herhangi bir malı haczederler ise ve bunun size ait olduğuna dair elinizde fatura vb. mevcut ise istihkak iddiasında bulunup bunu zapta geçirin. Daha sonra bir avukata danışarak istihkak davası açabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sangre -- 17 Eylül 2018; 15:5:51 >
  • Sangre kullanıcısına yanıt

hocam bende de durum benzer. Benim ödeyemediğim kredi borcu var arayıp duruyorlar açmıyorum çünkü ödeyemiyorum, aile evinden önce birkaç farklı yerde yaşadım bundan 3 adres öncesinde aile evinde yaşamıştım uzun bir süre onlardan uzaktım, şuan ise ikametgahım ne uyap üzerinden nede e devletten gözükmüyor yok. bir süreliğine aile evinde kalıyorum misafir gibi buraya gelirlermi, gelseler içeri zorla girme arama hakları varmı, bu arada üzerime herhangi bir araç arsa vs birşey yok... bide eve geldiklerinde eşyaların benim olmadığını onlara ait olduğunu nasıl ispatlarlar. fatura vs yok çoğu üründe bilgisayar var iki tane pahalı ve başka şeyler ama fatura yok birşey yok sözlü olarak bunlar bizim demeleri yetermi öneriniz nedir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.