Şimdi Ara

Adnan Menderes - Hacettepe - Gazi- Makine Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar muhakkak başlık saçma gelecek. Elbetteki Gazi ve Hacettepe makine, Adnan Menderes üniversitesinden iyidir. Fakat benim esas sormak istediğim şu. Benim maddi durumum çok kötü. Yani Ankara'ya gitsem kalacak yer, yeme içme, üst baş, vs. bu giderleri kaldıracak durumum yok. Ayrıca köyde işlerimiz oluyor ve esas geçimimizi oradan sağlıyoruz çalışmam şart.

Yani kanaatimce Ankara gibi pahalı bir şehirde veya herhangi başka bir ilde aylık masraflarım 500 liranın altına düşmez. Yani okusam bile ben orada ailem burada perişan olur. Acaba iki yer arasında önemli bir fark var mıdır? İlerideki yaşamımda sıkıntısı çeker miyim? Yoksa yabancı dille ve kendimi geliştirerek bu açığı kapatabilir miyim?

Yoksa ne yap et, biraz perişan ol ama Ankara'dan diplomayı al mı dersiniz?

• hocam hacattpe geliyorsa belki burs vs imkanı bulabilirsiniz diye düşünüyru
  • Valla hocam bende şans yok. Çıkacağını sanmam. Burs çıkana kadar zaten iflas ederim:)
  • maddi durum yoksa hiç sonradan ah vah etme. kendi şehrinde ailenin yanında oku. İş sıkıntısı çeker misin sorusuna cevap olarak şunu verebilirim ister boğaziçiden mezun ol sende ışık yoksa iki günde kapının önünde bulursun kendini özel sektörde. Her şey sende bitiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PrinceOfPersia

maddi durum yoksa hiç sonradan ah vah etme. kendi şehrinde ailenin yanında oku. İş sıkıntısı çeker misin sorusuna cevap olarak şunu verebilirim ister boğaziçiden mezun ol sende ışık yoksa iki günde kapının önünde bulursun kendini özel sektörde. Her şey sende bitiyor

+1

Aileni zor durumda bırakmma.
  • Şehir dışında okumak bayağa masraf gerektiriyor. Durum sıkışıksa ailenin yanında okumanı öneririm.
  • Arkadaşlar çok büyük ihtimalle memleketi yazacağım. Fakat kafama takılan ileride pişman olurmuyum? "Ulan keşke ne yapıp edip Ankara yazsaydım, hem rahat iş bulurdum, hem karizması yüksek, hem de daha iyi bir mühendis olurdum" der miyim? İş bulma açısından muhakka ankara çok daha avantajlı, fakat ADMÜ' den de mezun olarka iş bulabilir miyim?
  • para durumu sakatsa zaten ankarada çalışmak zorunda kalırsın yine okuyamazsın ama asıl mesele sen kendi şehrinde ders çalışabilecenmi köye fln gidiyorum diyorsun. pişman olma ihtimalin yüksek ama makine olduğu için çok farketmez odtu makinedende çıksan zibil gibi makine muhendisi var.
    bir de cemaat yurtlarına bak oldukça ucuzlar ve maddi durumu olmayanlara yardımcı oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjin44 -- 5 Temmuz 2011; 13:07:06 >
  • adnan mendereste makine muhendisligi yok diye biliyorum hacettepede de otomotiv muhendisligini duymustum ama makinesini duymadim.Gazi makine muhendsiligi cok iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

adnan mendereste makine muhendisligi yok diye biliyorum hacettepede de otomotiv muhendisligini duymustum ama makinesini duymadim.Gazi makine muhendsiligi cok iyidir.

kardeş zibil gibi makineci var iyidir deyip adamı yanıltmayın bunların kaçı iş bulabiliyor bulduğu iş aldığı maaş kaç yazarsan daha yararlı olursun
  • dedigin dogru turkiye tam bir muhendis cenneti oldu, ben 2003 yilinda universite sinavlarina girdigim zamanda muhendisler arasinda is bulamama sikintisi vardi ancak su anda yani aradan gecen 8 senede hem hazir bulunan universitelerin kontenjanlari arttirildi hem de 2000 ylindan sonra 51 tane universite kuruldu ve cogunda muhendislik fakultesi var. Burda beni endiselendiren en buyuk neden ozellerde okuyan ogrencilerin devlet universitelerinde okuyanlara gore cok daha avantajli olusu. Neden avantajli oluyorlarmis, biz onlardan cok daha yuksek puan aldik diye sorabilirsiniz, burda avantajin en buyuk sebebi ozellerde okuyan ogrencilerin aileleri torpil dedikleri olaya cok hakim. Adam baraji geciyor, isik universitesi, bahcesehir, yeditepe gibi okullara giriyor, sonra hoppala mezun oldugu gibi erricson, koc, sabanci, microsoft vs. firmalarada direk ise basliyor. Devlet okulundan mezun adamda devlete girmeye kendini kan emici diger ozel sektor firmalarindan kurtarmaya bakiyor.Dediklerim tamamen gercek cunku facebook ve linkedin sayesinde kimin nerden mezun olup hangi islerde calistigini gorebiliyorum, koc, sabanci ve bilkent bu is kapmada basi cekiyor. Gazi, kocaeli, uludag, osmangazi, ege, dokuz eylul, cukurova... bu okullar anadoluda yer almasina ragmen puanlari dusuk olmayan muhendislik fakultelerine sahipler, hoca kaliteleri de cok iyidir, ama ona ragmen bu okullardan cikanlarin iyi islere girdiginden supheliyim. Torpille filan bu elemanlarin girecegi yerlere, sinavda dusuk puan alan ozel okul mezunlari giriyor, gene bunlardan dusuk alan koc, bilkent, sabanci gibi okul mezunlari ise cok iyi firmalara giriyor.

• ata1606 sanırım sende makinecisin. Merak ettiğim aslında hacettepe - admü arasında nasıl bir fark vardır? bu farkı kapamanın bir yolu var mı? yoksa üniversite etiketi çok mu yüksek? diyelimki mezun oldum hacettepeen olsam veya admü den olsam aradaki fark ne akdardır?
  • hocam adnan mendereste muhendislik fakultesi oldugunu ve hacettepede makine muhendisligi oldugunu ilk defa burda duydum.
  • Doğru aslında admü mühendislik açılmış fakat makineye öğrenci alıp aşmayacağı kesin değil
  • hacettepede makine yok ilk önce bunu söyleyelim ve sıralama aralığın kaç gelebilir sence ?
  • Hacettepede Makine yok hocam.Orası otomotiv.Şimdi kendim gazi makine mühendisliğinde okuyorum.Aü yü gaziyle helede makinesiyle karşılaştırma değil yan yana bile getirmezsin.çünkü gazi makine 1962den beri gelen bi otorite..bir 2.fakültemiz en son yapılan araştırmada 3.oldu.hocaları felan şubu neyse onu geçelim.Bence sen istiyorsan buradada çok rahat okursun.neden dersek okul iş imkanı sağlayabilir kütüphanede yemekhanede yarı zamanlı çalışabiliyorsun.sonra devlet her başvurana şuan 240 tl kredi veriyor işini bulunca ödersin.bakarsın burs çıkar ödemene bile gerek kalmaz.sonra ankara büyük şehir çalışmak istedikten sonra iş bulursun öğrenciye.sonra okulun kendi bursu yemek parası ödemezsin şu bu kısacası bence istedikten sonra ank.da okunur ve okuduğunada değer sorun varsa yardımcı olayım..

• quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

Hacettepede Makine yok hocam.Orası otomotiv.Şimdi kendim gazi makine mühendisliğinde okuyorum.Aü yü gaziyle helede makinesiyle karşılaştırma değil yan yana bile getirmezsin.çünkü gazi makine 1962den beri gelen bi otorite..bir 2.fakültemiz en son yapılan araştırmada 3.oldu.hocaları felan şubu neyse onu geçelim.Bence sen istiyorsan buradada çok rahat okursun.neden dersek okul iş imkanı sağlayabilir kütüphanede yemekhanede yarı zamanlı çalışabiliyorsun.sonra devlet her başvurana şuan 240 tl kredi veriyor işini bulunca ödersin.bakarsın burs çıkar ödemene bile gerek kalmaz.sonra ankara büyük şehir çalışmak istedikten sonra iş bulursun öğrenciye.sonra okulun kendi bursu yemek parası ödemezsin şu bu kısacası bence istedikten sonra ank.da okunur ve okuduğunada değer sorun varsa yardımcı olayım..

Dostum çok teşekkür ederim. Aslında biraz düşününce mantıklı olan senin dediğin. Şuan 60 civarı üniversite açıldı, bir o kadar da fakülte. Sanırım rekabetin büyük kısımlarından biride üniversite ve aldığın eğitimin kalitesi. Bir admü mezunuyum demek ayrı, Muş alparslan üniversitesi mezunuyum demek ayrı, gazi mezunuyum demek ayrı bir şey.

Esasında köy işleri zaten okullar açılınca başlıyor, kapanınca bitiyor. Kısmet artık evdekilerde git diyorlar.

• Hacettepe Makine yok Otomotiv onunda durumu belirsiz Mercedes her an desteğini çekip bölümü kapattırabilir diyorlar.
    Durum sıkışıksa memleketinde oku bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr. Corrado -- 8 Temmuz 2011; 10:56:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.