Şimdi Ara

Adsl Adil Kotası Kaldırılsın /arttırılsın imza kampanyası (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
520
Cevap
9
Favori
11.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o zaman kaç kişi internet kullanıyordu şimdi kaç kişi? ki ben sadece fikir attım ortaya.
    akk ilk çıktığında 15 gb'den sonra hız 512'ye iniyordu, sonra 1 yaptılar, sonra 3 yaptılar. aynı zamanda 15 gb sınır da yükseldi.
    bir süre sonra kaldıracaklar bence.
    önüne gelene koyun demekle olmuyor, ortada net bir açıklama yokken, mantıklı bir neden bulmaya çalışıyorum ben.
    hülooooooooğ internetimi yavaşlatmayın diyince geri vermiyor sana kimse internetini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JampolPapa

o zaman kaç kişi internet kullanıyordu şimdi kaç kişi? ki ben sadece fikir attım ortaya.
    akk ilk çıktığında 15 gb'den sonra hız 512'ye iniyordu, sonra 1 yaptılar, sonra 3 yaptılar. aynı zamanda 15 gb sınır da yükseldi.
    bir süre sonra kaldıracaklar bence.
    önüne gelene koyun demekle olmuyor, ortada net bir açıklama yokken, mantıklı bir neden bulmaya çalışıyorum ben.
    hülooooooooğ internetimi yavaşlatmayın diyince geri vermiyor sana kimse internetini.

Koyun dememin sebebi halkın bunu ve diğer herşeyi kabullenmesi (aşırı yüksek vergiler vs) ve insanlar buna benzer şeyleri protesto edip sokağa dökülünce vatan haini ilan ediliyorlar, 50 bin liralık arabanın 150-200bin liraya satıldığı ülkede yaşıyoruz
  • kalktı mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne ironi rahat %80+ ni hat sahibi bile değildir...şikayetlerin işszler veya öğrenciler şikayetçi...ilk once kaide alınmanız için iş güç sahibi ve hattın sahibi olmanız gerekir. ergen çığlığını takan olmuyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Aralık 2015; 15:28:09 >
  • Ben kendi üstüme alınıp aşırı tepki verdim o zaman, kusura bakma.
  • quote:

Bu bir süreç meselesi. Sistemin 10 günlük yüklenmeyi kaldırabilmesi demek, 30 günüde kaldırabileceği anlamına gelmez.
    Dediğim gibi sadece bir fikir, ama boşu boşu yere AKK'ı çıkarttıklarını sanmıyorum, illa ki bir açıklama vardır buna dair.
    edit:altyapı olsa bile ekstra masrafa sebep oluyordur belki vs.

İnternet hatlarını oluşturan kablolar yorulan varlıklar değildir. Bunu sadece daha az iş ile daha çok kazanmak için yaptıklarını düşünüyorum.
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Ben kablolardan bahsetmiyorum ki. Nasıl bir bilgisayar yıllar içerisinde format atmana rağmen yavaşlıyorsa, bu sistem de aynı tepkiyi verebilir. İnternet sadece kablolarla yürümüyor. 2009 ile 2010 arasında ne fark olabilir ki? Her şeyi paraya bağlamak gereksiz.
  • Valla arkadaşlar torrentten önce rapidshare vardı, ondan önce emule vardı. O zamanlar da bu zaman gibi değil ama evlerde internet gene vardı. Beşiktaş'ta Snanpaşa Pasajı'nda korsan dvd oyun ve film satanlar bu zamanlarda da internetten indiriyordu ve bunun gibilerden yüzlercesi vardı. Demek istediğim şey adil kota dolsa bile kalan 3 mbps ile bile hırs yapıp daha çok download yapan var. Atıyorum ayın 10'unda adil kotası doldu bir kişinin ve 3mbps e kadar hız düştü diyelim. Bu duruma düşüpte ayın 10'unda 30-40 tane 1080p film koyup ayın 30'una kadar, belki daha fazla film indirenler var. Şahsen şöyle birşey itiraf edeyim size. Adil kotam dolunca kendimi bir yandan ezilmiş ve bir yandanda istediğim şeyi indirme lüksüm oluyor gibi hissediyorum. Bakın bu his iyi birşey değil. Ben bu hissimi neden 16 megabit hızım varken hissedemiyorum ? Bu da önemli. Tamam her evde internet var eyvallah ama her evde de, öyle abartı download yapıldığını sanmam ben. Zira babası evde olan hiç download yapamaz, adil kotaya düştüğün anda yiyeceğin azar ve hatta dayak ortada çünkü.
    Neyse her fikre kesinlikle saygım var, fakat bu fiber çıktı çıkalı insanları nasıl yeni kampanyalara dahil ederiz diyerek düşünülmüş bir olaydır AKK ve kolay kolay kalkacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 16 Aralık 2015; 4:16:36 >

• Saçma sapan teori üretmeyin ya. TT alt yapı çalışmasına özen gösterecek o zaman ya da altyapı yapacak firmalara karışmayacak. Örneğin Turksatı engelleyen kim Turk Telekom .... Turksat da 50 liraya kullanabildiğin paket TT de 94 TL , Turksat sanırsın 2 yıllık filma o hiç mi yorulmuyor ?

AKN yi bela eden TT dir, diğer servis sağlayıcıların geçmesini zorunlu kılan da TT dir. Ve tek bir amacı vardır, kullanımı sınırlandırıp alan açarak daha fazla abone kazanmak. Bunu AKN nin ilk çıktığı yıllarda kabul ederiz hadi yatırım yapacak deriz ama adamlar yatırım yerine senelerce üst üste cem yılmaz milyon dolarlar aktardı. O zaman gıkınız çıkmadı ya ????

İnternet ağı yorulan bir ağ değildir. Cloud depolama hizmeti değil bu bir, sistemin yorulup yavaşlaması ise standart tip serverlarda çok çok uzun sürer ki, her şirketin belli bir amortisman harcamaları vardır buna bütçe ayırır. Derler ki bunun ömrü full çalışmada şu kadar gider. Atıyorum 10000rpm server disk aralıksız çalışmada yıpranma yılı 5 senedir. Hazır şekilde bütün sistem bekletilir ve yenisi değişim yılı geldiğinde değiştirilir ya da arıza verdiği anda. Deli para dönüyor bu işte sizin eve aldığınız pc ye benzemez.

AKN tamamen saçmalıktır, altyapıyı ona buna kiralamanın cezasını TT bize çektiriyor işte. Yalın internet denen saçmalığı kimse bilmiyor herhalde. Yıllarca herkes telefon olmasın zorunlu olmasın boa sabit ücret ödüyoruz dedi dedi, yalın net çıktı telefon yok ama yine 15 TL sabit ücret var ? Bu sabit ücret ile 75GB AKN li internet 94 lira bu fiyatladırmanın normalliğini biri açıklasın bana şu Türkiye şartlarında global teknolojik gelişmeyi göz önüne alarak ?

Kimin evinin önünden TT net fiber geçiyor ? Kimler bakır kablolardan kurtuldu ? Aldıkları sabit ücretlerle kimlere hizmet götürdü TT ? Zengin semtler ya da belli başlı ana caddeler dışında bir çivi çakmıyor....

Sonra çıkıp kimse burda saf saf AKN yi savunmasın. O kadar para alıyorsan, sabit ücret alıyorsan, diğer firmaların gelişmesini engelliyorsan en sert şekilde eleştirilmeye mahkumsun.....

Benim hattım 15mbit alırken bir günde 12 ye düştü ve sorduğumda dedikleri hattınız bu kadar destekliyor.... Arkadaş benim hattım mı sizin hattınız alt yapı sizin siz geliştireceksiniz, bilerek hızları kısarlar, akn sistemi getiriler, ücretler aylık 100 lirayı bulur orta halli bir pakette , neymiş efendim gerekliymiş.

Ha son olarak, o 7/24 download yapma devri de geçti artık sizler her halde 256k döneminde kaldınız. Kıyıtık da olsa 12mbit bir internet ile hd şekilde netten herşey izlenebiliyor. Adam haftada 2 dizi 1 film izlese yasal yollardan, yasal yollardan müzik indirip dinlese, youtube da takılsa 75gb kota rahatlıkla doluyor 20 günde. Madem AKN de ısrarcılar 1,5 ya da 2 kat arttırılmalı mevcut tarifilerin kotaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 16 Aralık 2015; 5:01:26 >

• Şimdi ben anlamiyorum. Orjinal oyun alip, indirmek zorunda kaliyoruz. Kac gb 40 gb nba2k16, Mortal Kombat indirdim 2 ay icinde pingler 120 den asagi degil 480 p video zor izliyoruz suc kimin simdi benim mi ?

Bu devlet benim iyiligimi düşünüp de bunlarin kulagini cekmiyorsa benim bu devlete ne demem lazim bilmiyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi AKK'yı açıklamaya çalışan, ortalama insan zaten kullanmıyor ki, diye bahane üretmeye çalışıyor. Abi diyelim hatta örnek verelim, bi dayı düşünelim bütün internet kullanımı facebook'a bakmaktan, çanak okey oynamaktan, kaçırdığı dizileri netten izlemekten ibaret olsun, hatta bu adam yüksek kalite adamı da değil, Youtube'da 720, 1080p bilmiyor diyelim, abi zaten böyle bir adama 20 mbit gerekmiyor ki, 8 mbit bile fazla. Sen bunları standartlaştırma, aç mesela eskisi gibi düşük ama kabul edilebilir hızlardan ucuz tarifeler sat bu insanlara, madem altyapı yenilemiyorsun çökmesin de. Ya hesaplayın bak adamların verdiği bir fibernet limitsiz tarifesi 24 mbps'ye kadar 35 gb kullanım kotası var, saniyede 2 mb diyelim, günde 172 gb yapıyor. Yani size verilen interneti son hızda kullanmaya kalksanız yaklaşık 5 saatte AKK'ya ulaşabiliyorsunuz, her gün yaklaşık internetinizi 10 dakika tam kapasite kullanma hakkınız var. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Zırt pırt yeni teknolojilerin reklamını yapıyorlar, hızın AKK'ya oranı komik. Ben AKK olmasın demiyorum, olsun, ama mantıklı seviyelerde olsun. Koy 500 gb AKK, 70 küsür lira para veriyor insanlar, 35 gb diyerek dalga geçiyorlar. Böyle bir şirketi savunmanı mantığı olamaz, hele yanı başımızda Bulgaristan'daki internet fiyatları bile belliyken.

• quote:

Ben kablolardan bahsetmiyorum ki. Nasıl bir bilgisayar yıllar içerisinde format atmana rağmen yavaşlıyorsa, bu sistem de aynı tepkiyi verebilir. İnternet sadece kablolarla yürümüyor. 2009 ile 2010 arasında ne fark olabilir ki? Her şeyi paraya bağlamak gereksiz.

Eğer öyleyse onlar yenilemekle yükümlüdür. Hem az hizmet veriliyor hem de çok para isteniyor. Neden Avrupa'da daha ucuza verilen hizmette böyle sorunlar olmuyor ?
    Neden Avrupa'daki metro ve tren ağı daha iyi demek gibi bir şey bu. Adamlar daha gelişmiş bariz bir şekilde.
  • quote:

Neden Avrupa'daki metro ve tren ağı daha iyi demek gibi bir şey bu. Adamlar daha gelişmiş bariz bir şekilde.

Biz de aynı teknolojiyi onlardan ithal ediyoruz ama haksız ücretler isteniyor. Sadece kablolarla alakalı değil, zihniyet geri kalmış olduğu için sömürmeye devam ediyorlar.
    Telefon mu bu, aynı teknolojiyi ithal edebilelim. Tartışmayı uzatmaya gerek yok, ben bardağa dolu tarafından bakmayı tercih ediyorum, olay bu.
  • Paraya kıyıp alacan. İnternet Cidde'n önemli ihtiyaç. 50mbps 250gb ak ve uyku yok 90 tl ödüyoruz. Çok memnunuz uydunetten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Telefon mu bu, aynı teknolojiyi ithal edebilelim. Tartışmayı uzatmaya gerek yok, ben bardağa dolu tarafından bakmayı tercih ediyorum, olay bu.

İnternet ağı kablolar ve sunuculardan oluşuyor. Bunlar ülkemizde üretilmediğine göre ithal ediliyordur.

Peki, biz daha kötü bir altyapıya sahip olduğumuz halde neden diğer ülkelerden daha fazla para ödüyoruz ? Bulgaristan çok gelişmiş bir ülke değil ama 200 mbps sınırsız internet ve televizyon üyeliği için sadece 43 lira istiyorlar:

http://www.blizoo.bg/birthday_internet_200.html

Bulgaristan'da asgari ücret 184 Euro, 362 Bulgar Levası imiş. 400 Bulgar Levası olduğunu varsayalım ve 200 mbps sınırsız internet ve televizyon hizmeti için asgari ücretin yaklaşık 10'da 1'ini ödüyorlar. Türkiye'de ise asgari ücret 1000 TL ve 309 Euro ediyor. Uydunet'te 20 mbps'e 'kadar', sınırsız tarife için 199 TL isteniyor :

http://www.kablonet.com.tr/internet/uydunet-tarifeleri

Yani asgari ücretin 5'te 1 ile Bulgaristan'daki internet hızının 5'te 1'ine 'kadar' olan hız alınabiliyor. Onlar 10 katı hız için 30 Bulgar Levası veriyorlar ama biz 10 katı düşük hıza 'kadar' olan hız için 121 Bulgar Levası vermek zorundayız.

Sizce bu adil midir ?

Bulgaristan Avrupa Birliği'nde mi?
  • Evet, neden soruyorsunuz ?
    Öylesine.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.