Şimdi Ara

ADSL, ADSL 2+, VDSL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakırköy'de oturuyorum ve telekoma 2,5 km mesafedeyim.

Downstream ve Upstream değerlerim 12 - 6 civarlarında değişiyor, kayıp ise 34 - 17 seviyesinde. Anladığım kadarıyla bağlantı kötü.

Şu anda TTNET 4 mbit ADSL i problemsiz kullanıyorum (400 kb download) ama Biri 8 mbit ADSL 2+ a ya da VDSL 16 Mbit'e geçmek istiyorum.

Birisi 100 YTL, diğeri 110 ama teknolojiler farklı, sanırım VDSL mesafeye daha hassas. Biri'ye geçersem de 8 mbit hız alamazsam, eski 4 mbit günlerini bile aramıyım diye düşünüyorum.

Şu anda 4 mbit kullanmama rağmen, bu değerlerle ne yapmamı önerirsiniz ?

• 900metrelik bir mesafede vdsl hizmeti alamadım telekomdan en saglıklısı 8mbit adsl2+ olur bence
  • VDSL(Very High-bit-rate Digital Subscriber Line) 55 Mbit ve ADSL2+ 24Mbit teknolojileri teknik olarak aynıdır. hepsi DSL tabanlı ve taşıyıcı kanallarının sayısı değişmektedir. DSL de temel sorun hız arttıkca mesafe azalmaktadır. Dolayısı ile VDSL ile maksimum mesafe 300 metre civari olabilir ADSL2+ da ise muhtemelen 600 veya en fazla 1 km olabilir diye düşünüyorum. Aslında nakit olarak bir sorununuz yoksa (Örneğin binlerce dolar) telekomun daha yuksek hızlarda baska hizmetleri var ama elbette bu hizmetler genel de buyuk şirketler, bankalar, devlet kurumları,universiteler vs kullanıyorlar. MPLS teknolojisi ile müşterilere 10 Gbit hızında internet verilmektedir. elbette bu teknolojinin verilebilmesinin temel nedeni fiber optik kablolardır.

Kişisel tavsiyem 4 Mbit de sağlıklı calisiyorsan boyle kalsın.. 8 Mbit e cıkarsan hiç calisamayabilirsin de.. ayrıca Modem olarak da VDSL ve ADSL2+ modemleri farklıdır.
  • 4mbit'de kal derim VDSL2 Türkiye'ye yeni girdi ve bu iş bakır kablolarla,bu yurt dışı çıkışlarıyla olmaz değerlerede bakılırsa kesinlikle 4mbit derim.
    Belki torunlarımız düzgün VDSL2 kullanabilir
  • Tahmin ettiğiniz gibi adsl2+ vdsl2 den daha dayanıklı bir teknoloji uzak mesafe sorunlarına. Bazı modemler hattın max. ne kadar kapasite ile kullanılabileceğini gösteriyor. Airties adsl2+ modemlerin arayüzlerinde görmüştüm bu değerleri. Aşağı yukarı max kaç mbit bağlantı hızı alabilecğinizi gösteriyordu ki bunu sizi hesap yoluylada bulabilirsiniz. Bu hesaplama hakkında forumda bazı linkler verilmişti bizzat bende vermiştim ama ezberimde değil pclabs sitesinin adsl ile ilgili 5-6 ay önceki bir makalesinde ayrıntılı bir açıklama vardı bu konuda.

Sonuç olarak belki vdsl2 16mbit alamayabilirsiniz ancak adsl2+ ile 8 yada 10mbit alma şansınız olabilir bir deneyin.
  • ßende ßakırköyde oturuyorum. benim hızımda 4mbit ben vdsl icin başvurdum ne yazikki bakırköydeki santralde daha vdsl yok biri nette 10 mbit veremiyor 8 mbit verebilirim diyorlar. ben yakında biri 8 mbit e geçicem senden once geçersem degerleri soylerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rx3004 -- 31 Mart 2009; 4:07:30 >
  • Çok teşekkürler. 16 yada 32 Mbit çok isityordum ama olamayacak. İstanbul'un ve Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan Bakırköy'deki bu altyapı sorunu ne zaman çözülür bilmiyorum.

Biri 8 Mbit e bugün başvurdum ama henüz ADSL hattımı iptal ettirmedim. Biri'deki elemanla konuştuğumda eğer 8 mbit veremezsek sözleşmenizi iptal edersiniz, sonra alt seviyeden tekrar abone olursunuz dedi. Ben de kıllandım açıkçası. Zaten Telekom 3-4 gün bekletiyor, Biri için de bekleyeceğim, eğer olmazda teekrar iptal et, tekrar bekle. Çok sağlıklı gelmedi, işimden dolayı 1-2 hafta internetsiz kalamam.

Sanırım ne kadar problemli desek de, TTNET in 8 Mbit ADSL2+ hizmetini beklemek en doğrusu olacak. En azından istediğimiz an hızı yükseltip azaltibiliyoruz.

RX3004 haberlerini bekliyorum. Gerçi bizim ev santrale 2,5 km, dolayısıyla değerlerin benim açımdan sağlıklı olmayabilir.

• Slmlar...
    Arkadaşlar ben ADSL 4MB kullanıcısıyım ve 16MB VDSL ye geçmek istiyorum.Hizmet alabiliyorum onda sorun yok fakat telekomu aradığımda şu anda port olmadığını çalışmaların sürdüğünü söylediler.Bu konuda bilgisi olan varmıdır acaba ?
    Bu portlar ne zaman açılır.Veya son 1 hafta - 10 gün içinde başvuran oldumu VDSL için ?
  • Benimde santrale uzakligim 3.5km haliyle saglikli olarak 4mbit alabilirim.Peki simdik TT ye basvursak bizim buradaki telefon kablosunu yenileyebilirlermi tabi ucetsiz olarak daha yuksek hiz alabilmek icin veya daha yakin santalden yeni bir telefon hatti alabilirmiyiz bunu nereden ogrenebiliriz.Yoksa hicbirsy yapamazmiyiz haliyle max 4mbite mecbur kalacaz.Isin kotus buralara trcell quicknetin gelme olasiligida onumuzdeki 10yil icinde pek mumkun gozukmuyor , kablonet deseniz cok daha pahali.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.