Şimdi Ara

ADSL DE İNDİRİMVE HIZ ARTIŞI 1 AĞUSTOS TAN İTİBAREN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıldırım, “Sınırsız kullanımda yüzde 18’lik bir indirim sağlanmıştır ve sınırlı kullanımlarda da hız 2, bazı durumlarda 4 katına kadar artırılmıştır” diye konuştu.

bu bazı durumlar ne acaba????kota doldukça hızmı artcak acaba:)))
  • Kasım faciasından sonra artık bakanın sözlerini ciddiye almıyorum.
  • biz yine 256 ile sürünmeye devam of of tt al sana al al al

• demekki sınırsız 512 kbps 40 milyon civarı bişi olcak
    sınırlı da 1 mb filan olcak 3 gb la ne indirim ne indirim
  • artırsınlar ne güzel işte.

sınırsız kullananlar "nasıl olsa benimki sınırsız, tt indirimde yapmıyo, takabildiğimi takıyım" mantığıyla 30 gün 24 saat download yapıyor(çoğu). öyle olunca ayda 70-80 gb çekiyor. bu süre içinde zaten bir şey çekmeye hakkı olmayan 3gb kotalılar "bari çabuk çekse" diyor, tabi o sırada sınırsızlar yüklendiği için tt nin zaten dar olan bantgenişliği tıkanıyor ve kotalılar küfrediyor.

bende bir 3gb kotalıyım

biz 3 gb download a 30 ytl veriyoruz

sınırsızlar(256) yaklaşık 75 gb lık bir kotaları var(30 günde bu kadar çekilebiliyor sanırım) ve bizden sanırım 20 ytl fazla veriyorlar.

yani 256 kbit/sn 75 gb kotalı gibi düşünebiliriz. bu durumda bence çok bağırmaları kendilerini acındırmaları gereksiz.

beğenemeyenle değişirim 512 3 gb kotamı değişebilirim açıkçası

bana göre...

hızımı 1024 yapıp kotamı 3 te tutacaklarına 256 yapıp 6 gb ya da 9 gb versinler razıyım aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 19 Temmuz 2006; 1:12:09 >

• Limitliler için 1024 kbs/ 3 gb kota yaparlarsa, dünya tarihinin en büyük küfürüü yiyecekler.. Herkes telekomla akraba olur artık..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

artırsınlar ne güzel işte.

sınırsız kullananlar "nasıl olsa benimki sınırsız, tt indirimde yapmıyo, takabildiğimi takıyım" mantığıyla 30 gün 24 saat download yapıyor(çoğu). öyle olunca ayda 70-80 gb çekiyor. bu süre içinde zaten bir şey çekmeye hakkı olmayan 3gb kotalılar "bari çabuk çekse" diyor, tabi o sırada sınırsızlar yüklendiği için tt nin zaten dar olan bantgenişliği tıkanıyor ve kotalılar küfrediyor.

bende bir 3gb kotalıyım

sınırsızlar(256) yaklaşık 75 gb lık bir kotaları var(30 günde bu kadar çekilebiliyor sanırım) ve bizden sanırım 20 ytl fazla veriyorlar.

yani 256 kbit/sn 75 gb kotalı gibi düşünebiliriz. bu durumda bence çok bağırmaları kendilerini acındırmaları gereksiz.

bana göre...

hızımı 1024 yapıp kotamı 3 te tutacaklarına 256 yapıp 6 gb ya da 9 gb versinler razıyım aslında.

bu dedigin mantıklı degil sınırsızların kotası yok o süre ve hız ile o kadar indirebiliyorlar demek oluyor eger hız iki katına cıkarsa 150 gb indirebilecekler demek olacak . Yanılmıyorsam .
    Bana görede seceneklerin cok olması lazım 3 gb ın da fiyatının 8-10 milyon bişi olması lazım
    bunlarda hala bürokratik kafa var.

• quote:

Orjinalden alıntı: Maximus_Gurhanus

quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

artırsınlar ne güzel işte.

bende bir 3gb kotalıyım

bana göre...

bu dedigin mantıklı degil sınırsızların kotası yok o süre ve hız ile o kadar indirebiliyorlar demek oluyor eger hız iki katına cıkarsa 150 gb indirebilecekler demek olacak . Yanılmıyorsam .
    Bana görede seceneklerin cok olması lazım 3 gb ın da fiyatının 8-10 milyon bişi olması lazım
    bunlarda hala bürokratik kafa var.

evet dediğimi doğru anlamışsın ve açıklamışsın teşekkür ederim

demek istediğim sınırsızların fiyatı ne kadar düşük olursa ve hızları yüksek olursa türk telekomun yetersiz bant genişliğinde tıkanma olacak(zaten oluyor)

ayrıca sınırsız 256 ları ücret artırımı olmadan 512 ye çıkartmak demek(onların eşitlik dediği şey)

512 kb sn ile ayda 150 gb a ulaşan download imkanı demek 80 ytl ile.

aynı eşitlikle hızı 1024 olan 3 gb lıkların ödediği ücret 30 ytl. o zaman hiç durmam 50 ytl daha veririm sınırsıza geçerim.

uzun lafın kısası bence 256 lıkların ücret değişimi olmadan hızlarının artırılması asıl haksızlıktır.

sınırsızların hızı artarsa

ya kotalılarında hızı artar(gerçi o da bir şey ifade etmiyor ama teselli için)

ya da kotalıların ücretinin düşürülmesi gerekir bence

ya da en iyi çözüm sınırsızları kaldırıp herkese 20-30 gb kota verilmeli.(zaten bu hız artırımlarının amacı bu sanırım herkesi kotalıya alıştırıp vs vs kazandıkları parayı artırmak)

• quote:

Orjinalden alıntı: mika_hakinen

Limitliler için 1024 kbs/ 3 gb kota yaparlarsa, dünya tarihinin en büyük küfürüü yiyecekler.. Herkes telekomla akraba olur artık..

• GO TO HELL PAUL GO TO HELL
  • kim bilir işin içinde gene ne işler var!!! puahahahaa
  • Burdaki net cafelrerde internetin 2dk`si 10 dolar

yer abd manhattan

burdaki fiyatlari gordukten sonra telekoma sasirmamaya basladim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

Burdaki net cafelrerde internetin 2dk`si 10 dolar

yer abd manhattan

ne alaka manhattan la türkiye
    alla alla
  • quote:

yer abd manhattan

İnternet satmıyro orada yalnız adamlar hizmet satıyorlar. Dikkatini çekerim.
  • orası cafe ew çok daha ayrı bi konu orda soksunlar bakalım ewlere 2dksı 10 dolara valla telekomdan bişey beklemiyorum artık bağlantım kalsın böyle o rezil insanlarla uğraşmayalım sonra..
  • quote:

yer abd manhattan

2 Dakikası 10 Dolar
    60 Dakikası X Dolar
    ---------------------------------

X=300 Dolar

Vay Beee Adam Saat Başı 300 Dolar Veriyor Hergün 2 Saat Girse ayda

"18.000" Dolar İnternet Parası VAY VAY VAAAAAY....
  • en iyisi 56k! forever 56k!

• photoshop
  • bir sektörde eğer tekel yaratılmışsa, o sektörün müşterileri sömürülmeye mahkumdur. adamın "kimseye zorla internet bağlamıyoruz, beğenmeyen kullanmasın" deme lüksü varken biz burda neremizi yırtsak boşa. acıyıp da durduk yerde masrafa girerek altyapıyı düzeltmesini, fiyatlarını yarıya indirmesini, hızları 3e 5e katlamasını beklemiyosunuz heralde, haa ne zamanki tt ye rakip çıkar, o zaman denge bizden yana kayar.

bu arada manhattandaki internet cafe orada internet pahalı olduğu için pahalı değil. ben ayda 29dolara cable almıştım evime, modemi, kurulumu onlar yapıyor, hiçbir şeye karışmıyor ve ekstra ödemiyorsunuz, sadece internet değil, kablolu tv paketi+internetti, şöyle söyleyim arkadaşlar, o hızı gördükten sonra burada şu bağlantıya 1 dolar bile verilmez. ama adam altyapıyı kurmuş, önüne gelene gel vatandaş internete gel diye, bandwidth i dolmuş gibi sıkış sıkış doldurmuyor. ve bu işten para kazanıyor deli gibi. şimdi tt nin sırf bu adsl den kırdığı parayı gözünüzün önüne getirin, adam sisteme çivi çakmadan önüne gelene satıyor bunu. biz burada bunları yazarken tt üst düzey yönetimi jakuzide şampanyasını yudumluyordur eminim.

sözün özü, türkiyede iletişim çok pahalı, ve bu böyle olmaya devam edecek gibi gözüküyor, tekel oluşmuş bir kere. üstelik tekel olmayan bazı sektörler de çok güzel sömürüyor bizi. örnek vereyim: türkiyede 3 büyük cep telefonu servis sağlayıcısı var. ve bizler hala sadaka gibi bize verilen 30 40 kontur, 3 5 dakika ile sevinmek zorunda kalıyoruz, aralarında rekabet olması gerekirken hala mağdur bizleriz. amerikada ise ayda yine 30 dolar civarında sabit bir fatura ile 7 gün 24 saat sınırsız konuşabiliyorsunuz, faturanıza ekstra bir yük getirmeden. normal ev telefonlarını hiç söylemiyorum, burada ahizeyi kaldırırken 2 kere düşünürken, orada neredeyse pazarda eşantiyon olarak dağıtılıyor. yani zaten ekonomik olarak karşılaştırılamayacak 2 ülke var ortada, ama karşılaştırılırsa da gelir düzeyinin çok daha düşük olduğu ülkemizde, buna rağmen iletişimin katbekat pahalı olduğu tablosu ortaya çıkıyor.

• orada dksı 2 dolar ama o da herkesin evinde internet olduğu için yapılan bir uygulama..

eğer öyle olmasa kafeci nerden para kazansın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.