Şimdi Ara

adsl den vdsl e geçiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
3
Favori
23.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kablosuz bağlantılarda hem modemin hem de bilgisayar/telefon vb. nin kablosuz performansı işin içine girdiği için tam hız alamamanız olağan bir durum. Hız testlerinde gerçek değeri görmek için kablolu test yapmak en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaq Diesel

Kablosuz bağlantılarda hem modemin hem de bilgisayar/telefon vb. nin kablosuz performansı işin içine girdiği için tam hız alamamanız olağan bir durum. Hız testlerinde gerçek değeri görmek için kablolu test yapmak en iyisi.

Doğrudur hocam zaten testlerin bazıalrında uyarı olarak sunar arkadaş bi de telefondan almış galiba adsl bilgilerini o yüzden değerler alabileceklerinin altında çıkmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shaq Diesel S kullanıcısına yanıt
    Cumartesi müdürlükler yarım gün çalışmaktalar, santrallerde çalışıyor ancak müşteri hizmeti vermiyorlar yüz yüze olarak. Müdürlüğe ne için başvuracaksınız? Evet Gayrettepe Telekom'a gidebilirsiniz, ancak ikinci il müdürlüğü olduğu için cumartesi günleri hizmet vermiyor bildiğim kadarıyla.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Gayrettepe'ye daha önce gittiğimde müşteri hizmetleri bölümünün cumartesi 15.30'a kadar açık olduğunu öğrenmiştim. Hafta içi benim de hat sahibinin de müsait olması daha zor görünüyor, yarın gidebilirsek VDSL geçişini yapabilir veya en azından talebi alabilirlerse çok iyi olacak.
    Hafta içi giderseniz erişim planlama, adsl teknik serviste çalışan arkadaşlarla görüşme şansınız olurdu, daha sağlıklı bilgi alabilirdiniz onu kast etmiştim. :) tabii oradan da halledebilirsiniz hocam, yardımcı olacaklardır.

Sevgiler..
    Anladım, eğer problem olursa santrale de uğrarım, çok teşekkürler hocam.
    Aynen kardeşim durum hakkında buradan güncelleme yaparsan sevinirim. Bir sorun olacağını zannetmiyorum ama çözülecektir kısa sürede.
    Gayrettepe'ye gittik, haftasonu olduğu için sadece Nakil, Tarife, Paket Değişikliği bölümü çalışıyordu, oradaki görevli de TTNet müşteri hizmetlerinden farksızdı, "zaten fiber alıyorsunuz" dedi, anlamadı, ardından birilerini aradı, 21 megabite kadar (21 nerden çıktıysa artık) ADSL alabildiğimi teyit etti, ardından oraya bağlı olmadığımız için işlem yapamayacağını söyledi. Bunun üzerinde Bebek Telekom'a gittik (buranın Tarabya'ya taşınması hangi akla hizmettir anlayamadım). Neyse, orada bir yetkili sonunda derdimi anladı, modemin uyumlu olup olmadığını sordu, paketin upload hızını yanlış bilmesi haricinde her şeye hakimdi. İşi bilen birine denk gelmem şansım oldu kısacası. Tarife kısmında Online İşlemler'de "Fibernet Limitsiz" yazıyordu, onu "Fibernet Limitsiz (VDSL modem gerektirir)" olarak değiştirince hallolmuş oldu. Size de çok teşekkürler hocam bilgilendirmeleriniz için

Yalnız müşteri hizmetlerinin 2-3 tıkla halledilecek basit bir paket değişikliğini yapmaktan aciz olması çok enteresan. "İç tesisat,ankastre" diye bağırmayı tercih ediyorlar onun yerine. Bunun en büyük sorumlusu da Telekom'un kendisi tabii ki, çünkü en az 5 kişi şu işi yapamadı.

Edit: Nedense speedtest'ler 11-12 seviyesine düştü ve hız dalgalanıyor. Akşam yoğunluğu mu acaba yoksa bir sorun mu oldu?

adsl den vdsl e geçiş adsl den vdsl e geçiş adsl den vdsl e geçiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaq Diesel -- 7 Şubat 2015; 19:12:47 >

• bana fiber diyolar ısrarla. adsl+2 yazıyo bende de. anlamadım gitti.
    Hattın gayet sağlıklı, hayırlı olsun, ne demek dostum her zaman. Hız dalgalanır ama belli bir zaman sonra düzelecektir azıcık sabretmeniz gerekiyor. Şu an merkez sistemde daha VDSL olarak görünmüyorsunuz 48 saat zamanı var.
  • Arkadaşlar ben de yeni konu açmayayım diyordum burdan sorayım istedim yardımcı olabilir misiniz ,

Hattım Hipernet , 20 Mbps ama 27 falan da alıyordum zamanında , Ozamanlar VDSL diye biliyorum şimdi sanki adsl olmuş olabilir düşşüncesindeyim çünkü VDSL olunca İpv4 yerine ipv6 kullanması gerekmiyor mu benim hattım ipv4 kullanıyor bu da adsl olmuış olmuyor mu ?

Tip PPPoE
    Bağlantı Adı DSL_INTERNET
    IP Sürüm IPv4
    NAT Etkin

Modemin arayüzünden VDSL ADSL yazısını nerden görebilirim , ZTE modem var bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 7 Şubat 2015; 21:58:20 >
  • KURSAD. kullanıcısına yanıt
    ZTE modemi bilmiyorum ama VDSL le hız testinde upload ları 2Mbit e yakın çıkıyor. En kötü yoldan buradan tahmini bişiler çıkartabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

ZTE modemi bilmiyorum ama VDSL le hız testinde upload ları 2Mbit e yakın çıkıyor. En kötü yoldan buradan tahmini bişiler çıkartabilirsiniz.

1,64 upload hızım var sanırım vdsl ozaman benimkisi
  • @XpressMusic34

Şimdi kendine geldi. Ben de modemi düşürdüm, bozuldu diye heyecan yaptım bir an. Merkez sistemde bir saçmalık olmaz umarım.

@BLACKNIGHT

Zamanında 8'den 20'ye geçirilip yeni modem verilmeyen 20'lik Dönüşüm tarifesini kullanıyorsanız ADSL2+ tanımlanması normal. Ayrıca hat değerlerinize öbür konudan baktım, şu anki değerleriniz Ultranet civarında, eğer Fibernet Dönüşüm paketindeyseniz bile o hızı vermiyorlar şu an.

@KURSAD.

IPv4 ve IPv6 bildiğim kadarıyla ADSL/VDSL ile alakalı değil. ZTE modemi bilmiyorum ama modemlerin arayüzlerine genelde 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 adreslerinden ulaşılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaq Diesel

@XpressMusic34

Şimdi kendine geldi. Ben de modemi düşürdüm, bozuldu diye heyecan yaptım bir an. Merkez sistemde bir saçmalık olmaz umarım.

@BLACKNIGHT

Zamanında 8'den 20'ye geçirilip yeni modem verilmeyen 20'lik Dönüşüm tarifesini kullanıyorsanız ADSL2+ tanımlanması normal. Ayrıca hat değerlerinize öbür konudan baktım, şu anki değerleriniz Ultranet civarında, eğer Fibernet Dönüşüm paketindeyseniz bile o hızı vermiyorlar şu an.

@KURSAD.

IPv4 ve IPv6 bildiğim kadarıyla ADSL/VDSL ile alakalı değil. ZTE modemi bilmiyorum ama modemlerin arayüzlerine genelde 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 adreslerinden ulaşılır.

Modemide fiber için verdiler ısrarla soruyorum fiber diyolar. Anlamadım gitti :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaklaşık 4 gündür mücadele veriyorum. Sonunda VDSL2'ye geçebildim. Benim paket dönüşüm fibernet paketiydi. Sinyalimi VDSL'e çevirin diye kaç kere talepte bulundum. Hattınızda sorun yok deyip talepleri kapattılar. Bu dönüşüm paketlerine sadece ADSL2+ üzerinden hız veriliyormuş. Bu yüzden müşteri hizmetlerine VDSL2 sinyal istiyorum demek yerine 24 Mbps'ye kadar VDSL Fiber paketine geçmek istiyorum demek lazım. Müşteri hizmetlerindekiler sinyaliniz zaten VDSL biz fibernet paketindeki tüm hızları VDSL üzerinden veriyoruz diyor. Anlaşmak çok zor oluyor yani. En son olayı anlayan biri çıktı da 24 Mbps'ye kadar VDSL Fiber paketine geçiş talebinde bulunun fiyatı zaten aynı o zaman VDSL sinyali alırsınız dediler. İlk paket değişikliği talebim hiç bir bilgi verilmeden İptal edildi. Ben de tekrar Ttnet'i aradım ve tekrardan paket geçişi talebinde bulundum. Talepten 24 saat geçtikten sonra halen daha talebimin açık ve gelen sinyalin adsl2+ olduğunu görünce tekrardan aradım ve bu son arayışım, 24 saat geçti paketimi halen değiştirmediniz eğer tekrar geçişim iptal edilirse sizinle muhatap olmam direk BTK üzerinden bildirimde bulunurum dedim. Görüştüğüm kişi ayrıca bunu da not olarak alıyorum dedi. 30 dakika sonra modeme VDSL2 sinyali geldi ve 4440375'den aranarak gerekli işlemlerin yapılması için santrale bilgi verildiği ve değişikliğin yapıldığı ile alakalı arandım.

Bulunduğum yer Muğla, Bodrum. Burada altyapı çok iyi değil. Eskiye göre çok iyi ama merkezde olmamın da avantajı var.

adsl den vdsl e geçiş

adsl den vdsl e geçiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybilgin -- 21 Mart 2015; 22:38:50 >

• ybilgin Y kullanıcısına yanıt
    Dönüşüm ADSL2+ ile veriliyor. Sistemde peketiniz hangi bağlantı türünde yazıyorsa o şekilde sinyal gönderiliyor.
    Adsl+ paketinden Vdsl2 paketine geçince vdsl sinyali almışsınız.

Malesef üstüne düşmeyince ilgilenmiyorlar, Btk çok etkili oluyor bu konularda.

Değerler iyi, 100 mbps hız tanımlanmış yanlız Snr sınıra inmiş bağlantı bu şekilde kopma yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcn81 -- 21 Mart 2015; 22:51:01 >
  • Srcn81 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Dediğiniz gibi BTK faktörü araya girince hızlıca çözüldü. Bir de Bodrum'da birisine iş yaptırmak deveye hendek atlatmak gibi herkesin burnu havada maalesef.

Bu arada bana sağlıklı alabileceğiniz hız 85 Mbps civarı denilmişti. Bu hızın üzerine çıktığım için değerlerim sınıra inmiş demekki. Kutuyla aramda 350-400 metre felan vardır muhtemelen. Şu anda hiç bir sorun yok ama sorun yaşarsam paket düşürürüm artık.
    Yorumunuz için teşekkürler.
  • 100mbit tarifede upload 2mbit değil miydi... değişmiş sanırım.
  • ybilgin Y kullanıcısına yanıt
    Hattınıza net 100 mbps tanımlanmış, 90 mbps gibi hız sabitleme yaptırırsanız hat rahatlar kopma yaşamazssınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.