Şimdi Ara

adsl den vdsl e geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
23.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler vdsl e geçişin tamamlanmasından sonra bu hat modu yazan yerde vdsl yazması gerekiyor dimi. Yaklaşık bir ay önce sözde vdsl e geçtim hala müşteri hizmetlerini aradığımın haddi hesabı yok. Bi kere arıza kaydı oluşturdular üstünden bir buçuk hafta geçti. Bu gün gene aradım karşımdaki diyor paketiniz vdsl görünüyor. Diyorum e tamam da hat modum hala adsl, tarafınızdan vdsl tanımlanmadı hala. YYok burda vdsl modem kullandığınız görünüyor diyo. Tamam modem vdsl de hat modu adsl hâlâ. En son gene arıza kaydı oluşturdu. Ben mi yanlış biliyorum hata mı ediyorum.
     adsl den vdsl e geçiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen dediğiniz gibi olması lazım ve aynı durum bende de var, 24 mbit'e geçerken ADSL üzerinden vermeye devam etmişlerdi. Israrla "VDSL portunda görünüyorsunuz, yapabileceğimiz bir şey yok" diyorlar. VDSL/ADSL arası upload farkını söyleyince de "Yok ikisinin upload hızı AYNI" diyorlar ki bu da müşteri hizmetlerinin bilgisini (!) gösteriyor. İlla müdürlüğe gitmek lazım herhalde anlayan adam bulmak için.
  • Aynen hocam bi önceki aradığım olayı anlayıp bana hak verirken 2 gün sonra aradığım temsilci yok vdsl tanımlı görünüyor deyip bilgisizliğinden dolayı beni haksız göstermeye kalkıyor.
    Dönüş yaptığın için teşekkürler hocam.

• Vdsl ye geçiş tamamlandıgı anda vdsl2 yazar.Ama bölge telekoma uğramanız gerekecek sanırım.Çünkü müşteri hizmetlerine bu durumu çözemediyse maalesef son çare
  • Rica ederim, bir de durumu @xpressmusic34 hocam görsün, o da müdürlüğü önerecektir muhtemelen. Eğer hat sahibi ben olsaydım çoktan gitmiştim.

Bir de @xpressmusic34 hocamıza sunu sorayım, biz madem vdsl portuna bagliyiz, neden bize halen ADSL veriyorlar? Benim interneti 2 sene once 20 mbit yapıp fibere gectiniz dediler ama RT205 ile kullanmaya devam ettim. O zaman niye vdsl modem vb verip hattı çevirmediler ki? @XpressMusic34 @Macidor

• Macidor kullanıcısına yanıt
    bende geçen ay değiştirdim ve benim resimdeki gibi oldu bence müdürlüğe gitmeden önce bir de air ties müşteri hizmetlerini ara ve ttnet müşteri hiz. de bunun böyle olmadığını söyle son çare tt müdürlüğü.
     adsl den vdsl e geçiş
  • Santralden sinyal hangi modülasyona çevrilmişse onun sinyaline sabitlenir modem. Sizin modem şu an adsl2 sinyali alıyorsa zaten hat vdsl2 ye geçmemiştir, aynı anda hem adsl2 hem vdsl2 sinyali gelmez hani seçmece olayı olmaz. Ama vdsl2 kartı üzerinden adsl2 sinyali verilebiliyor, hattınız vdsl2 karta takılıysa santral 10 saniyede sinyali vdsl2 olarak gönderebilir, hat adsl2 karta bağlıysa hattın fiziksel olarak vdsl2 karta aktarılması gerekir. Telekom ofisinden detaylı bilgi alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 5 Şubat 2015; 12:48:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, TTNet müşteri hizmetleri bunu göremiyor veya bilmiyor herhalde.

• O arayüz görüntüsü modemine mi ait? Modemine ait görüntüleri koyarmısın?
  • Shaq Diesel S kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri birşey bildiği yok işte telefonu açsın yeter.
  • Beyler biraz önce ttnetten geldiler modemi kontrol falan ettiler baktılar bi sıkıntı yok biz sizi arayıp bildiricez diyip gittiler 5 dk sonra netim geldi hat modum vdsl e geçmiş sıkıntı kalmamaış yani bende sıkıntı yoktu ne yaptılar anlamadım. Dün attığım arayüz benimkisiydi arıza kaydı verdikten sonra net tamamen kesilmişti şuan böyle. Sıkıntı çözüldü.
     adsl den vdsl e geçiş

• Macidor kullanıcısına yanıt
    Evet şimdi çevirmişler sinyalini vdsl2 ye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Macidor

Beyler biraz önce ttnetten geldiler modemi kontrol falan ettiler baktılar bi sıkıntı yok biz sizi arayıp bildiricez diyip gittiler 5 dk sonra netim geldi hat modum vdsl e geçmiş sıkıntı kalmamaış yani bende sıkıntı yoktu ne yaptılar anlamadım. Dün attığım arayüz benimkisiydi arıza kaydı verdikten sonra net tamamen kesilmişti şuan böyle. Sıkıntı çözüldü.
     adsl den vdsl e geçiş

Arkadaşım sen vdsl internete geçtin tamam ama attığın değerlere göre 24 Mbps hız alamazsın büyük ihtimalle

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinokudann

quote:

Beyler biraz önce ttnetten geldiler modemi kontrol falan ettiler baktılar bi sıkıntı yok biz sizi arayıp bildiricez diyip gittiler 5 dk sonra netim geldi hat modum vdsl e geçmiş sıkıntı kalmamaış yani bende sıkıntı yoktu ne yaptılar anlamadım. Dün attığım arayüz benimkisiydi arıza kaydı verdikten sonra net tamamen kesilmişti şuan böyle. Sıkıntı çözüldü.
     adsl den vdsl e geçiş

Arkadaşım sen vdsl internete geçtin tamam ama attığın değerlere göre 24 Mbps hız alamazsın büyük ihtimalle

alıyorum hocam 23 24 civarlarında dolaşıyor
    http://www.speedtest.net/my-result/4118427659

• quote:

quote:

quote:

adsl den vdsl e geçiş

Alıyosanız iyi şaşırdım 14 falan almanız lazım attığınız değerlere göre bi daha atar mısın belki şimdi düzelmiştir

• Hocam, ADSL olsaydı bu SNR ile dediğiniz gibi olurdu ancak VDSL verildiğinde daha güçlü sinyal geldiğinden epey bir SNR artışı oluyor, hat zayıflaması da düşük olduğu için bu hızlar normal. Ama SNR seviyesi 100 mbit için düşük ki modem arayüzündeki ulaşılabilir hız değeri de 47 küsur gösteriyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

adsl den vdsl e geçiş

Alıyosanız iyi şaşırdım 14 falan almanız lazım attığınız değerlere göre bi daha atar mısın belki şimdi düzelmiştir

http://www.speedtest.net/my-result/4118440136

Doğru ama bende de vdsl var yukarıdakı mesajıma bakarsanız görürsünüz hat değerlerim var orda

• @huseyinokudann

Sizinkiler iyi görünüyor, speedtest'i kabloyla mı yapıyorsunuz? Kablosuz sonuçlar çok daha oynak ve kötü olabilir.

@XpressMusic34

Hocam çok teşekkürler. Cumartesi müdürlüğe gitme şansımız var, peki santraller çalışır mı cumartesi günü? Bir de bağlı bulunduğumuz müdürlük (Bebek) alakasız bir yere taşınmış. Gayrettepe'ye gitsek hallederler mi? Bebek santrali taşınmamış, ulaşımım zor olmaz ama kendim gidersem ve hat sahibini isterlerse boşa gitmiş olurum diye soruyorum.
    Kablosuz hocam, neyse arkadaş alıyosa hızı sıkıntı yok.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.