Şimdi Ara

Adsl den Vdsl'e geçiş-Altyapı durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Bölgemizde daha önceden adsl altyapısı ve eski saha dolabı mevcuttu. geçtiğimiz aylarda eski saha dolabının yerine vdsl altyapısı için yeni kabin yerleştirildi.Saha ekipleri 2 ay içinde vdsl'in aktifleşeceğini söyledi.Şuanda halen adsl kullanmaktayım 3 gün önce internet tamamen gitti bunun üzerine arıza kaydı açtırdım dün ekipler arızayı ufak bir müdahale ile giderdi.Sorunun ne olduğunu sorduğumda ise bölgede vdsl dönüşümü gerçekleştiği için sinyal gitmiş dedi.Paketlere bakıp vdsl e geçebileceğimi söyledi.Bunun üzerine modem arayüzünden hat değerlerine baktığımda ise ulaşılabilir hızın bir miktar arttığını gördüm.Ancak müşteri hizmetlerini aradığımda henüz vdsl altyapısı görünmediğini belirttiler.Acaba vdsl altyapısının sisteme düşmesi mi süre alıyor? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan beni aydınlatmalarını rica ediyorum.İyi forumlar dilerim.

• Konuyu en iyi TT ve dağıtıcı firma bilir.
  • https://kapsamaharitasi.turktelekom.com.tr/

Buradan adresinizi sorgulatınız, Türktelekom hipernet alabilir görünüyorsanız geçiş yapabilirsiniz. Diğer isslerin altyapı sorgulamasında da çıkar. 1 hafta içinde sisteme düşer muhtemelen.

Eğer komşularınızda hipernet sizde ADSL görünmeye devam ederse bağlı olduğunuz ilçe Telekom müdürlüğüne gidip altyapı birimine gidip durumu anlatıp arıza kaydı bırakınız. Benim de başıma geçen sene gelmişti. Adres ile ilgili bir sıkıntı olmuştu, 1-2 güne çözdüler.
  • şöyle bir durum mevcut, cadde üzerinde belirli bir noktaya kadar hipernet görünmekte farklı firmalardan cadde üzerindeki başka adreslere altyapı sorgulattığımda 40 mbps üzeri hızlar çıkıyor ancak belirli bir noktadan sonra birçok adreste altyapı görünmüyor görünen yerlerde ise adsl yazıyor benim adreste ise şuan internet kullandığım için bilgiye ulaşılamıyor diyor.Ancak saha ekipleri vdsl geldiğini paket seçip geçebileceğimi söylemişti sanırım bu cadde üzerinde adre sıkıntısı var çünkü vdsl altyapı ve boş portların yeterince olduğunu ekip bana iletmişti telekom müdürlüğüne bu durumu sormam lazım.
  • peki kabine 900 metre mesafeden ne kadar hız alabilirim tahminen? 24 üzerini beklemiyorum.
  • 900 metre çok fazla.

382 metreden 47mbps alıyordum. Bu sana fikir verebilir. Çok fazla birşey bekleme sen.
    Adsl den Vdsl'e geçiş-Altyapı durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 24 Mayıs 2022; 13:16:42 >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    haklısınız kırsalda 10 mbite şükür diyelim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.