Şimdi Ara

adsl em olmadığı için kimse yardım etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu derdimi daha önce açmama rağmen kimse yardım etmedi lütfen bilen arkadaşlar varsa yardım etsin ben dağın başında bir köydeyim ve adsl yok normal telefon hattından dial up olarak tek telefon hattından laptop bilgisayarımın modemiyle internete bağlanmaktayım
    ama yanımda laptopu olan bir arkadaşım daha var birlikte iki bilgisayar olarak internete bağlanmak istiyoruz napacağımızı bilmiyoruz araştırdığıma göre bir siviçe birde dial up modeme ihtiyaç varmış bunlara gerek kalmadan başka ne şekilde internete bağlanabiliriz ben yanlış hatırlamıyorsam eskiden adsl den önce intertet kafeler tek hat üzerinden birçok bilgisayar bağlanabiliyorlardı
    bu konu ile en masrafsız bu işi nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum

• vay bee bende caddebostandayım ama laptopum yok olaya bak
  • çalış seninde olur arkadaşım biz dağın başında vatan görevi yapıyoruz sen caddebostanda ceviz kırıyorsun
  • bilgisayarları DÜZ ethernet kablosyla bağlayıp kurduğunuz ağın ayarlarında "diğer bilgisayarlar internete bu bilgisayar bilmemnesiyle bağlansın" gibi bişeyler yazan kutuyu işaretleyin tamamdır.

düz kablo olarak sanıyorum. çalışmazsa cross kablo ile bağlayın.

düzeltme: konuyu network başlığına açsaydınız daha çok yardımcı olunabilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccaparli -- 16 Eylül 2006; 21:52:46 >
  • Arkadaşım bilgisayarları çapraz ethernet kablosuyla birbirine bağlayacaksınız, bilgisayarlardan birinde internete bağlanıp, ağ ayarlarından bağlantımı paylaşı seçeceksiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bobita

Arkadaşım bilgisayarları çapraz ethernet kablosuyla birbirine bağlayacaksınız, bilgisayarlardan birinde internete bağlanıp, ağ ayarlarından bağlantımı paylaşı seçeceksiniz.

ama çaprazla bağlayınca internet aktarılamıyor benim bildiğim. çünkü kendi bilgisayarlarım arasında düzle yapınca internet alabilmiştim. çapraz da switch gerekmişti
  • ben yapmıştım bu işi ama hatırlamıyorum pek

1. yeterli uzunlukta bir kablo al (ethernet için)
    2. pclerin iikisinde de ethernet kartı olsun (laptoplarda zaten ethernet için bir giriş olur çoğunlukla)
    3. kablo çaprazmı düzmü olacak sorusuna şunu diyeyim ben kabloyu şimdi sizin yaptıracağıınız gibi yaptırmıştım. sonra adsleye geçince o kablo çalışmadı gidip diğer bağlama şekline döndürttüm biilgisayarcıda. anladığım kadarıyla sadece kablonun uçlarını farklı bi şekilde bağlıyolar. her ikisinide aynı kabloyla ama farklı uçlarını bağlama şekliyle kullanabilirsin.

4.biri internete doğrudan bağlanacak makinaların. diğeri içinde arkadaşların dediği gibi internet ayarlarını kurarken bağlantımı paylaş gibi bişey yapacaksın. internet/bağlantı falan gibi tüm ayarları kontrol et.

5. modemin adsl olsaydıda aynı yöntemi kullanabilirdin. telefon hattına özgü bir işlem değil bu. sadece adsl modemlerde 4 tane jacklı olanlar var o yüzden kolaylıkla yapılabiliyor onlarda. sorunu değiştir bir çok insan heee bu bizim sistem değil anlamam diye okumadan geçmesin.

• arkadaşlar yanlış bilgi vermeyelim bir arkadaşımız bilgisayarları düz kablo ile bağlayacaksınız demişler ama yanlış tabiki

şema böledir:

pc to pc =ÇAPRAZ (Cross) kablo

hub to hub = ÇAPRAZ(cross) kablo

hub to pc = DÜZ kablo (yani modemden bilgisayara aynı şey)

ama sizin kullanacağınız çapraz kablodur
    çapraz kabloyu 2 laptop a da takın 2 bilgisayar da birbirini görecektir sonra ana bilgisayardan internete bağlanıldığında diğer bilgisayar da internete çıkabilir

eğer 2. bilgisayar nete girmezse ana bilgisayarın bağlantı özelliklerinde '' ağ kullanıcıları bu interneti kullanabilirler'' gibi bir seçenek olacak onu işaretleyin sorun çözülecektir

EDİT: Bu arada bir adet ethernet switch (hub) alırsanız kablolarda değişiklik yapılarak hub un çıkışları mesela 8 ise 8 bilgisayar da interneti kullanabilir
    kalın sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 17 Eylül 2006; 20:48:58 >

• Bilgisayardan bilgisayara 568 A 568 B tanımıyla bağlantı yapılabilinir.

ilgili inceleme we ağ kurulumu linkte.

http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/network_rehber-01
  • quote:

Orjinalden alıntı: iskeletor

vay bee bende caddebostandayım ama laptopum yok olaya bak

Normalde hiç cevap vermem bu tür mesajlara. Hiç güleceğim yokken öldüm gülmekten, Allah da seni güldürsün
  • quote:

Orjinalden alıntı: alphankaan

çalış seninde olur arkadaşım biz dağın başında vatan görevi yapıyoruz sen caddebostanda ceviz kırıyorsun

bence bu cvp cok daha saglam olmus
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.