Merhaba. Yeni taşıdığım dairede sanırım uzun yıllardır TT Fiber altyapısı var. Daha önce de TT ile fiber kullandım ama tek ONT olurdu. Bu daire yaklaşık 10 yıllık ve ne zaman fiber altyapı geldi bilmiyorum ama 2 ONT ile kullanıyoruz interneti. Turknet kullanıyorum ve 100 mbit almama rağmen genellikle 94 93 civarı çıkıyor hız. Bu kadar kayıp sorun değil ama sanırım ilk ONT cihazda hız sınırlaması var. Hızı o düşürüyor. Şu Nokia ONT cihazlarda olan hız sabitlemesi gibi birşey sanırım. Ama bu cihaz Nokia değil. Resimde de görüleceği üzre fiber kablo ilk olarak eski telekom logolu ONT cihaza giriyor. Ondan tekrar fiber kablo çıkıp yeni Huawei ONT giriyor. Ve oradan WAN çıkışından router ile bağlantı alıyoruz. Bilen duyan var mı acaba bu sistemi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 27 Mart 2022; 0:7:44 > |
2 ONT'li Fiber Altyapı
-
-
O fiber sonlandırma kutusu herhangi bir ont yada bir cihaz değildir asıl olması gereken budur. Zaman geçtikçe iyice ucuza kaçıp bunu koymamaya başladılar. -
Sadece ONT ile oluyorsa olmasının mantığı ne o zaman. Yani ONT yeterliyse neden sonlandırma kutusuna ihtiyaç var.
-
Onun içinde elektronik hiçbir şey yok, hıza etki etmesi de mümkün değil. Daireye gelen fiber ilk oraya geliyor ve ONT'ye gidecek fiber kablo orada dişi konnektörde sonlandırılıyor. Olması iyi bir şey, çünkü oradan çıkan kablo ve ONT arasındaki fiber zarar görürse yeniden fiber eki yapmaya gerek kalmadan iki ucu konnektörlü fiber kabloyu değiştirerek sorunu çözebilir oluyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirDroid -- 27 Mart 2022; 0:55:52 > -
Sokaktan gelen telefon kablosunu direk modeme takmıyoruz, arada bir ek yeri oluyor ya hani.
bu da aynı şekilde, sokaktan gelen kalın fiber kablosunun ek yeri, ince sarı kablo ile bağlantı noktası
-
Arkadaşlar doğru cevabı vermiş.
Bu arada ONT de los ışığınız yanıyor. İnternetiniz var mı şu an?
-
Teşekkür ederim cevabınız için ancak dediğin gibi daha önce de kullandım fiber ve böyle bir ek kutu yoktu. Eve gelen fiber direkt ONT giriş yapıyordu.
-
Var var. Cihazları yeni açmıştım. O yüzden daha bağlantı gelmeden çekmişim resimi. Daha önce de kullandım fiber çok defa ama hiç böyle görmemiştim.
-
İlk kutuda elektrik girişi var mı? -
Hayır yok. Benim de kafamı kurcalayan o. Madem elektrik yok neden ek yapma gereği duyuyoruz fiber kabloya. Direkt ONT giriş yapsın kablo. Arada ek var gibi resmen.
Üstünde tek vida var. Açıp bakacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 27 Mart 2022; 12:16:22 > -
@AirDroid doğru cevabı vermiş. Boşuna endişe duyuyorsunuz. -
Diyelim ki dairenize gelen kabloyu ONT'ye taktılar. Eğer kabloda sorun olursa bütün kablonun değişmesi gerekirdi. Binanın altından sizin eve kadar olan kablonun komple tek parça olması bu yüzden istenmiyor.
Şimdi sizin sarı kabloda sorun olursa rahatça iki taraftan söküp değiştirebilirsiniz.
Ek noktasının kutu içine alınması koruma amaçlı, bu sayede yanlışlıkla fiziki hasar alınmasına engel oluyor.
İsterseniz açıp bakın o kutuya, sadece basit bir fiber kablo ek noktasından ibaret.
Ayrıca fiber kablodaki ek noktaları hızınızı asla etkilemez. Eğer ek noktasında sorun olsaydı zaten internete hiç giremezdiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 27 Mart 2022; 13:0:15 > -
Sizde ki gibi Antalyada ki fiberli evlerde de görmüştüm. İlk zamanlar o şekilde yapıyordu TT . Bir eksisi yok.
-
Aynen açıp baktım sadece ek var içinde. Başka birşey yok. Teşekkürler ilgilenen herkese. -
Sonlandırma kutusu priz görevi görüyor direkt duvara gömülü fiber prizleri de var ama duvarı kırmak gerekeceği için kutu şeklinde veriliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 27 Mart 2022; 16:17:31 > -
ONT'den modeme giden Yeşil ethernet kablosu gbit kablo olmayabilir.
Kabloyu söküp kaç tel çakılmış ona bak böyle 4 tel ise 100 mbit'den yukarı çalışmayabilir. 8 tel ise kablodan olma ihtimali düşük.
-
Kontrol ederim teşekkürler
-
Bu arada, GPON cihazına mavi soket takılmış. Yani; fiber alıcı soketi takılarak sizin bağlantınızın yüksek ping (>20) almanıza sebep olmaktadır. Bu bağlantıyı yapan kişinin bilgi eksikliğinden dolayı mavi takılan soket, aslında yeşil soket (sinyal sonlandıran) takılması gerekiyor.
Ekleme // Fiber kablosunun bir ucu mavi iken diğer ucu yeşil olması gerekir. GPON Cihazındaki ise yeşil olması gerekiyor. İnternet sağlayıcınız ile görüşün ve bir saha ekibi talep ediniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johonwayni -- 25 Mayıs 2022; 12:33:2 > -
Sarı görünen fiber kablo huawei cihazdan çıkan fabrikasyon kablo. Yani gelen teknisyen yapmadı kabloyu. Kutudan çıkan takıldı.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Onun içinde elektronik hiçbir şey yok, hıza etki etmesi de mümkün değil. Daireye gelen fiber ilk oraya geliyor ve ONT'ye gidecek fiber kablo orada dişi konnektörde sonlandırılıyor. Olması iyi bir şey, çünkü oradan çıkan kablo ve ONT arasındaki fiber zarar görürse yeniden fiber eki yapmaya gerek kalmadan iki ucu konnektörlü fiber kabloyu değiştirerek sorunu çözebilir oluyorsunuz. |
Benzer içerikler
- modem ip almıyor
- gıbırnet referans kodu
- netspeed yorumlar
- gıbırnet hizmet numarası öğrenme
- cayma bedeli hesaplama
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- vodafone ev interneti tarifeleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X