Selamlar; Daha once bagsedildi mi bilmiyorum ama, Gecenlerde is yerimden evdeki adsl modeme baglanmayi bir deniyeyim dedim. Neyse IP'yi yanlis hatirlamisim(ilk basta fark etmedim), ama baska bir modeme baglandi, benim modemin kullanici/adnini gidrim haliyle kabul etmedi. sonra kitapcikta yazan sifreyi denedim. Hayret girdi dedim. sonra cokfigurasyon menusune baktiginda baska kullanici oldugunu anladim.... Sonra bir kac ip'yi daha denedim. onlardada durum ayni. cogu kisi ilk sifreyi degistirmiyor ve modemlerdeki IP filter default acik olarak gelmiyor. o yuzden siz siz olun ilk kullanmaya basladiginizda hemen modemin sifresini degistirin.
alla alla evet valla ole saol
nasıı yanee ben anliyamadım olayı.Telekom bize sifre vermediki sifre girip degistirelim sadece en basta sacma sapan kullanıcı adı sonra sifre olarakta 12345678 gibi bisi verdi onu yazsakta oluyo yazmasakta baglanıyo. Senin bahsettigin sifreler bunlarmı yoksa baska cinsten biseymi.. Bi acıklık getirebilirmisin olaya....?
demek istedigim modemi web browser uzerinden konfigure etmek icin IE, yada netscape vs. kullaniyoruz ya, orda erisim icin bize kullanici adi/sifre soruyor. onlar, o 12345678 degil yani benim modemede default root/root Dlink'lerde admin/admin olan sey'den bahsediyorum. ama usb ise oyle seylere gerek olmayabilir. ne bilim birisi girer pvc ayarini bozar sonra sifreni degistirir, geride degistiremezsin alirsin basina belayi...
bende alcatel 510i modem var dediğin olayı bnede keşvetmiştim ipmi direk yazınca benim configurasyon penceresi çıkıyor direk eğer şifrem yoksa ki siz o modeme dışarten telnet aracılığı ile bağlanabilirsiniz eğer modem şifreniz yoksa veya default bırakırsanız telnetle siizn internet ip nize bağlanmak isteyen kişiye direk modem karşılık veriyor ve kullanıcı adı ve şifre soruyor cunku routerlarda böyle
nasıl ya bende benim bilg.dan ipi yazarak giriyorum ama baska pcden girilmiyor bunun guvenligini dusunmustur modemi yapanlar..
Tabii dusunmus, ama belki ben disardan ulasip kontrol etmek istiyorum modemi mi olamaz mi? Boylede bir opsiyonda sunmus. Yani modemin uzerinden yaptigin bir ayarla istersen disardan erisimi acar yada kapatirsin. (Sanirim IP filter menusunden) Onemli olan default'da ne oldugu cunku cogu kisi alip direkt olarak kullaniyor, ayarlarina bilem bakmiyor...
bende zoom x4 kullanıyorum sirkette evden ip yi yazıyorum doğru olarak.ama internet explorer bakıyor bakıyor sayfa goruntulenemiyor diyor sifre falan sormuyor nasıl baglanıcam uzakdan.
2. sorumda modeme baglandım diyelim networkdeki bi rbilgisayara nasıl baglanırım bunu bilen varsa cok sevinirim networkdeki bilgisayarların ipsi 10 lu modeminkinden farklı
eger sorularıma cevap bulabilirsem çok iyi olucak evden butu işlerimi halletmiş olucam cok saoulun
Anladigim kadariyla, senin makinada IP filter calisiyor. Yani senin modemin 80'ninci portuna gelen paketleri filtreliyor, yada sen http protokolunun numarasini degistirdin, (ilki daha muhtemel).
Oncelikle "IP filter" diye birseyler bulman lazim "bende services menusunun altinda" orda disaridan(public) gelen paketler eger 80(http icin kullanilan port no) porta geldiyse filtrele diye bir konut olmali (20-30 tane komut var bende) onu deaktive edersen disardan baglanabilirsin. (yada security level=none yapican hic bir paketi filtrelemiycek)
2. tam bilemiyorum ama bildigim kadariyla soyliyeyim. Ilk once telekoma basvurup statik ip aliyorsun... sonra modemdeki NAT, yada RIP menusunden mesela 80'i porta yada 23(telnet) 21(ftp) gelenleri su bilgisayara yonlendir diyorsun. o bilgisayarada mesela ftp server kuruyorsun. o sekilde olmasi lazim. Niye statik IP gerektigini tam bilmiyorum ama oyle duymustum.
Default şifreyi değiştirin arkadaşlar. Veya kullanmıyorsanız uzaktan konfigürasyon seçeneğini kaldırın.
Saygılar..
CYSTEIN arkadasima tam anlamiyla katiliyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme