Selam dostlar. Bu hafta içerisinde, bizim dairenin hemen alt katında oturan komşu ile birlikte adsl almaya karar verdik. Firmaların bedava modem kampanyasından yararlanmayı düşünüyoruz. O muhtemelen kablo ile bağlanacak bende notebook um ile kablosuz olarak bağlanacam. Benim bağlantı verimliliğim belki biraz düşebilir ama kabloyu geçirecek bir yer yok.
Şimdi sorum şu bu firmaların yaptığı kampanyalı modemlerden hangisini tercih edelimki o alt tarafta eternetten bende üst katta kablosuz olarak sorunsuz bağlanabilelim.
Bu firmaların verdiği modemler konusunda hiç bir bilgim yok.
Sonuçta hepsi telekomun alt yapısını kullanıyor diye düşünüyorum. Tabi konuda tecrübe ve bilgi sahibi değilim bu benimki tamamen bir görüşten ibaret.
Sizce hangi firmayı ve onun vermiş olduğu modemi tercih etmeliyiz.
Selamlar...
bildiğim kadarıyla kablosuz modemi ücretsiz olarak alabilmek için belli süre interneti kullanıcağına dair bir sözleşme imzalıyorsun.
bu sözleşmeyi imzaladığın zaman, daha sonradan çıkıcak olan kampanyalara geçiş yapabileceğinizden emin değilim.
eğer ücretsiz modem almak istiyorsan, sözleşme imzaladıktan sonra kampanya değişimine izin veriyorlarsa ttnet ten almanı düşünürüm.
modem kalitesine gelince çoğu aynı tip, aralarında fazla bir fark yok
her ne kadar ttnet kötü olsada yine ordan almanı öneririm başka seçenek yok çünkü
Şimdi aklıma geldi bizim bir arkadaşta fazla bir modem var olması lazım. Modemi alabilirsem ondan TTnet in 3 ay ücretsiz adsl kampanyası varmış. Sanki daha cazip gibi. Ayrıca sana katılıyorum en mantıklısı gene ttnet. Bakalım bu gün iş çıkışı bi şeyler yapacaz artık.
Boşuna acele etme bende atladım ama grev nedeniyle başvuru yapsan da işleme alınmıyor grev kapsamında
ben de modemı dısardan alıp oyle basvuru yapmayı dusunuorum.hangı marka-model onerırsınız sorun cıkartmayacak bır ADSL modem? bu kablonetten hayır yok da malum
quote:
Orjinalden alıntı: karavanasamonur
ben de modemı dısardan alıp oyle basvuru yapmayı dusunuorum.hangı marka-model onerırsınız sorun cıkartmayacak bır ADSL modem? bu kablonetten hayır yok da malum
Bende de kablo var ama beklemedeyim keza ADSL belirttigim üzere grev nedeniyle abonelerin başvurularını açmıyor şu an
Haliyle beklemek gerek, modem olarak kablolu alacaksan farketmez, yeterki setup ayarları çok karışık olmasın mesela INCA larin çok karışıktı ben hep DATRON kullandım hem ucuz hemde uzun süre açık kaldıgı halde hiçbir sorun çıkartmadı, zaten elimde de var bekletiyorum ADSL e geçersem (ki kablodan bir cacık çıkmayacagını düşündüğümden geçicem gibi) modemim oldugundan 3 ay bedava internet kampanyası ile alıcam bende ADSL i
Modemi dişardan alacaksaniz o zmana kullandigim USR5451 alin derim cunku benim modem 24 saat acik kapatma gibi bi düşüncem olmadi durmadan rapidshareden programlar filmler download ediyorum devamli, şimdiye kadar herkes reset atiyor böyle söyle diyor ama usr kullandiginiz zaman diger modemler yaninda ses cikaramiyor
Derim ki USR5451 kablosuz modem
SUPERONLINE
TÜM KAMPANYALAR : *** 1 Mb 4GB KOTALI : 1 ) Kablosuz Modem + 3 ay ayda 29 YTL yerine 24,90 YTL 2 ) Kablolu Modem + 6 ay ayda 29 YTL yerine 24,90 YTL 3) 12 Ay boyunca 29 YTL yerine 24,90 YTL
***1 Mb 6GB KOTALI : 1 ) Kablosuz Modem + 3 ay 39 YTL yerine 34,90 YTL 2 ) Kablolu Modem + 6 ay 39 YTL yerine 34,90 YTL 3 ) 12 Ay boyunca 39 YTL yerine 34,90 YTL ***2 Mb 6GB KOTALI : 1 ) Kablosuz Modem + 3 ay 49 YTL yerine 44 ,90 YTL 2 ) Kablolu Modem + 6 ay 49 YTL yerine 44,90 YTL 3) 12 Ay boyunca 49 YTL yerine 44,90 YTL
SINIRSIZ ABONELİKLER :
*** 1 Mb Sınırsız : 1 ) Kablosuz Modem + aktivasyon ücretsiz 2) 12 Ay boyunca 49 YTL yerine 44,90 YTL + aktivasyon ücretsiz
*** 2 Mb Sınırsız : 1 ) Kablosuz Modem + aktivasyon ücretsiz 2) 12 Ay boyunca 69 YTL yerine 59 YTL + aktivasyon ücretsiz
*** 4 Mb Sınırsız : 1 ) Kablosuz Modem + aktivasyon ücretsiz 2) 12 Ay boyunca 89 YTL yerine 79 YTL + aktivasyon ücretsiz
ben de modem bakıyorum, grev bitince kablonetten adsl geçicem, sürekli download için başımı ağrıtmayacak, sorunsuz modem olarak (kablosuz):
Zyxel Prestige 660HW-T1 4P Wireless Adsl Modem
U.S.R 9108 4 Port+Router Wireless Modem 209108
modelleri üzerinde duruyorum, daha çok zyxel üzerinde düşünüyorum, ikincisi duyduğuma göre çok kaliteli olsa da voltaj dalgalanmalarında kendini resetliyormuş sürekli..
merak ettiğim konu ise 3 ay bedava kullanırsam yanında ayrıca % 12 indirim de alabilir miyim ve tarifemi 3 ay dışında istediğim gibi değiştirebilir miyim...
Grev başladıktan sonra Superonline danADSL aldım. sadece aktivasyon 2 gün gecikti grevden dolayı ama sonuçta açıldı. Grevin ne zaman biteceği belli değil. Şu ana kadar aktivasyon yapıldıktan sonra bir problem yaşamadım. Tabiki sonuçta altyapı aynı yani problem yaşamamış olmam sadece superonlinedan kaynaklanmıyor. Biraz da şans belki. Fakat TTnete göre daha az kopma belki 1 haftadır 2 kez falan kopmuştur.
Airties RT-211 Wireless 4Port 125MBPS Adsl Modem bunu almaya karar verdım.superonline ADSLden basvurabılırım.Kablonetle bagları koparmaya az kaldı mecburıyetten.
telekomdan adsl açtıramamanız doğal öyleki sözleşmenizi devreye alacak vatandaş grev yapıyor. superonline de ise durum biraz daha farklı. sözleşmeniz devreya alınır telekom dataya iş emri verilir. data genelde sözleşmeli personel olduğundan açılımı yapılır. saha arızaları yapılmamaktadır. kapalı alanlarda evrak takibinde proplem vardır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme