Şimdi Ara

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.741
Cevap
36
Favori
278.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    değerler bunlar ;

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

CRC Errors'un bu kadar yüksek olmasının sebebi nedir?
  •  ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !
  • Her zamanki gibi değişiklik yok bende

SNR Margin Down:40.4 dB Up:31.0 dB
    Line Attenuation Down:13.9 dB Up:12.0dB
  • SNR Margin 3*.2 31.0 dB
    Line Attenuation 6.9 6.5 dB

* olan yer 9 - 5 arası değişmekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ignite -- 7 Ekim 2007; 19:37:56 >
  • Downstream

Upstream

SNR Margin 35.4 31.0 dB
    Line Attenuation 6.1 18.5 dB
    Errored Seconds 0 0
    Loss of Signal 0 0
    Loss of 0 0
    CRC Errors 0 0
    Data Rate 1024 256 kbps
    Latency FAST FAST

benim değerlerde bu şekilde .acaba iyi mi kötü mü ?.kötü ise ne yapmam gerekiyor acaba.ilgilenen arkadaşlara şimideden teşekkürler

SAYGILAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: terminator

noise (up/down) = 31/45dB
    attenuation (up/down) = 6/12.5dB

süper yaw değerlerin ahh ahh istanbulda olanlar daha iyi sanırım

tabi sen ole san :)) ist guneşlideyim
    gürültu : 6/6
    zayiflık : 60/42

santrala uzaklık kaç bilmıom tam ama sankı uzayda yasıyorum :)) 4mb yapmıstım 2 ye dusurmem gerek daha ıyı verım alabılmem ıcın :)) tek anladıgım bu oldu
  • bu forum çok iyi oldu bende hattımda birşey olup olmadığından şüpheleniyordum şimdi burada sorabileceğim. sizce bu değerler normal mi?

Upstream Margin 31
    Downstream Margin 25
    LOS Errors 0
    Downstream Line Attenuation 29
    Upstream Line Attenuation 16
    Peak Cell Rate 603 cells per sec

peak niçin 603?
  • quote:

Orjinalden alıntı: caneraksu22

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: terminator

noise (up/down) = 31/45dB
    attenuation (up/down) = 6/12.5dB

süper yaw değerlerin ahh ahh istanbulda olanlar daha iyi sanırım

tabi sen ole san :)) ist guneşlideyim
    gürültu : 6/6
    zayiflık : 60/42

santrala uzaklık kaç bilmıom tam ama sankı uzayda yasıyorum :)) 4mb yapmıstım 2 ye dusurmem gerek daha ıyı verım alabılmem ıcın :)) tek anladıgım bu oldu

Senin gürültüdeki 6dan dolayı 2 mbite düşürmek istiyorsun. Bendeki 1 mbitteki 6 db gürültüden dolayı hattımı düşüremiyorum bir alt hıza. Alt hız yok çünkü. Ama telekom teklif etti hızımı 512'ye düşürmeyi. Kopmazmışım eğer düşürürlerse hem

• quote:

Orjinalden alıntı: M4A1

bu forum çok iyi oldu bende hattımda birşey olup olmadığından şüpheleniyordum şimdi burada sorabileceğim. sizce bu değerler normal mi?

Upstream Margin 31
    Downstream Margin 25
    LOS Errors 0
    Downstream Line Attenuation 29
    Upstream Line Attenuation 16
    Peak Cell Rate 603 cells per sec

peak niçin 603?

Bu değerler birebir benimki ile ayı, 603 cell 1024 bağlantın olduğundan,
    değerlerine göre zaten bazı modemler max 31 snr marjini gösteriyor daha fazlasını belirtmiyor uzaklık da santrale 1 km uzaktası yaklaşık olarak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kuvvet_Mira

Bu değerlere göre devamlı bağlantının kopması dilan lazım, santrale uzaksın .
  • Upstream Margin 31
    Downstream Margin 31

Downstream Line Attenuation 15
    Upstream Line Attenuation 8

bunlar tammmmı ya bende o diğer şeyler yok bende:S
  • SNR Margin :32.0 dB 29 dB
    Line Attenuation 43.0 dB 25.0 dB
    izmirde oturuyom arkadaşlar ve şu anda dpwnload hızım 25 kb/s hatta 10 kb/s kadar iniyo bu değerler normalmi acaba yada telekomu arasammı çok yavaş download etmeye başladı
  • Attenuation. Sanırım Türkçesi zayıflama. Kablo uzunluğu yüzünden kaybedilen sinyal miktarı. 0.4 mm bakır kablo için standart atenüasyon miktarı her kilometre için 13.81 dB. Modeminiz bunu tam hassasiyetle ölçemeyeceği için Telekom arıza ekipleri kendi ölçüm cihazları ile geliyorlar. Atenüasyon değeri yine size kabaca santralden uzaklığınızı da verir. Diyelim modeminiz 44 db'lik bir atenüasyon değeri veriyor(download için). Bunu 13.81'e bölün. Sonuç : 3.18. İşte bu sizin kilometre olarak santralden uzaklığınız. Elbette yaklaşık bir değer. 2.9'da olabilir 3.5 da.

SNR(signal-to-noise ratio=sinyal gürültü oranı) veya Noise Margin. Kabaca yüksek SNR düşük gürültü demek. Eskiden sadece Atenüasyon hat hızı için söz sahibi iken artık bu da önemli bir değer. Gene modeminizde yazıyor ama hassas değil. Sanırım her modemin hatta kalmak için uygun gördüğü minimum SNR değeri farklı (çoğunda 6dB altında bağlantı kurulmaz). SNR ne kadar yüksek o kadar iyi. SNR girişim, kalitesiz ev içi kablolama vs gibi sebeplerle düşebilir. Yüksekse atenüasyon değeri yüksek bile olsa(yani santralden çok uzak da olsanız) size teorik mümkün olandan daha yüksek hız sunulabilir. Örneğin 40 db Atenüasyon ve 8 dB SNR'miz olsun; 1 Mbit bile zor. Fakat SNR 20'nin üstünde ise 3 Mbit ve civarı bir hizmet almak mümkün.

• bizimkide gidip gidip geliyor internet
  • Bunada şükür

CAN

• arkadaşlar ZyXEL P-662 HW de bu değerler nerede o kadar karıştırdım bi türlü bulamadım

neyse buldum işte değerler

noise margin upstream: 31 db
    output power downstream: 17 db
    attenuation upstream: 11 db

bu arada bunları Maintenance/Diagnostic/DSL Line/DSL Line Status den buldum benim gibi arayıp da bulamayanlara duyurulur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miraculous -- 8 Ekim 2007; 3:56:00 >
  • Margin 30\31
    Line Attenuation 63\14

Bana kalırsa bu değerler hız konusunda birşey ifade etmiyo çünkü ben yukardaki değerlerle 5 gün öncesine kadar 100 kb/s aralığında indiriyodum, değerler şimdide aynı ama hızım 11 kb/s bence hız konusu tamamen ttnet'e bağlı bu değerler fazla bi etki etmiyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LostSpace

Margin 30\31
    Line Attenuation 63\14

Bana kalırsa bu değerler hız konusunda birşey ifade etmiyo çünkü ben yukardaki değerlerle 5 gün öncesine kadar 100 kb/s aralığında indiriyodum, değerler şimdide aynı ama hızım 11 kb/s bence hız konusu tamamen ttnet'e bağlı bu değerler fazla bi etki etmiyo.

4 mbit bağlatta öle bir dene istersen :D hat zayıflaması 63 yüksek bi değer.belki 1mbitte sorun çıkarmıyodur ama 4 mbit kullanmayı denesen şimdi olmasa da ileri de alsan sorun yaşama ihtimalin yüksek.buradan santrale uzak olduğun çıkıyor çünkü.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.