Şimdi Ara

Adsl modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bi abim modemden ethernet çıkışıyla bana netini paylaşcak benim eve mesafe biraz fazla olduğundan kablosuz olmuyo bundan dolayı bende ethernet ile alıyorum fakat benim nasıl bir modem almam lazım hem masaüstü pc me ethernet ile bağlayıp hemde evimdeki cep tellere wireless ile bağlıycam sadece acces pointli alsam yarın bigün kendim net alırsam evime bu mdem işime yaramaz sanırım önerileriniz nedir şimdiden teşekkürler

• Airties 5342 modem al
    60 tl civarında
    Gelen kabloyu lan portuna baglıyacaksın
    Once modemi bilgisayara baglantı
    Abindeki modemin ayarlarına girmeden kullandığı ip ögren
    192.168.2.1
    Diyelim
    Sendeki modemin ayarlarına gir
    Lan sekmesinde uste modeme IP ver
    192.168.2.10 mesela
    Dhcp kapat
    Sonra abimden gelen kabloyu
    Modemin lan portlarından birine bagla
    Wifi aç kullan kablolu kablosuz
    Kolay gelsin
    Router alma dediğin gibi
    Modem lazım olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyacafe -- 25 Mart 2016; 0:09:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asyacafe A kullanıcısına yanıt
    Saolasın peki abideki misal veriyorum ip 192.168.2.1 ise ben modeme 192.168.2.1 mi yoksa 192.168.2.10 mu yapıcam birde abiden ethernet çıkışından glen kabloyu lan girişine bağlasam dediklerinde yaptıktan sonra hem ethernet çıkışından pc baglarım hemde vifiden diğer şeylere dimi sorunsuz son olarak 150 mbps düşük olmaz dimi diğer odayla aram da 10 - 15 metre filan köy evlerini bilirsin çok teşekkür ediyorum cevapların için
  • 150mbps saniyede 150megabayte/persecond saniyede 150mb n standartı teoride 600mb/sn ulasıyor denilir gerçekte 130 mbps ulaşır deniyor.Bu hızlar havadan yolladıgın veya aldığın veri için wifi için yani
    150 fazlasıyla yeterli bence.Diğer soru interneti alabilmen için bağlanacağın agda olman lazım
    yani abinde modeme 192.168.2.1 yazarak giriyorsan senin modemde dhcp kapattığında senin modem bridge modunda kalıcak
    yani köprü olucak herşeyi abindeki modem yapıcak.Kendi modemine erişmen için 192.168.2.10 ver dememin sebebi modemine erişmen için gerekli
    normalde modemden wifi ayarını yapıp dhcp kapattığında havadan veya kablolu internet kullanırsın ama kendi modemine girmek istediğinde giremessin
    Yapılacaklar sırasıyla
    kendi modemini resetle sıfırla yani
    daha sonra sıfırdan ayarlarına gir
    önce wifi ayarlarına gir şifreni ssd ayarla
    internet menüsünden ppoe gozuken ayarı bridge yap nat frewall kapa
    lan bolumune gir dhcp kapa nat kapa
    lan bolumunde abinin makınasındakı ıp aralıgında
    modemıne bır ıp ver 192.168.2.10 veya son 10 rakkamını 254 verebilirsin
    keyif senin 192.168.2.10 verdin diyelim
    gelen kabloyu lan 1 tak senin makınaya gıdenı
    lan 2 tak bilgisayarını yeniden başlat internetin hazır olması lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ADSL PCI Modem
    geçen ay önce açıldı
    KABLONET MODEM
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.