Şimdi Ara

Philips SNA6500 ADSL modem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
76.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar Philips SNA6500 model bir modem aldım (kablolu+kablosuz) , site gezerken sorun yok , ama download yaparken hat donuyor , flashgette te donuyor ( ping atinca modeme veya flashgette durdurup downloadı yeniden başlatınca 2-3 mb veri aktarımı yapıyor sopnra tekrar donuyor ) bus sorunu çözmek için firmware i güncelledim saat ayarlarına felan batım olmadı.. bu sorunu yaşayan ve aşan var mı?

• evet arkadaşım aynı modem bende var.ilk aldığımda aynı sorun ben de vardı.açıkçası modem arizalıydı.garantiye verdim yine aynı arızayı yaptı.üçüncüsünde garantiye verdiğimde yeni firmvare yüklü olarak bana geldi ve şu anda hiçbir sorunum kalmadı.tıkır tıkır 24 saat çalışıyor.senin sorununa gelince senin sorunun eski ilk çıkan firmvare hatalı çalışıyor.internetteki firmvare güncel değil garantiye verip yeni firmvare yüklü olanı isteyeceksin.
  • Sorun devam ediyor ... @dephyr senin modemin firmware sürümü kaç acaba ?
  • modemin firmvare sürümü 0.46
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

modemin firmvare sürümü 0.46

bendeki ; Runtime Code Version 0.43 (Jul 19 2005 13:25:08)

bu 0,46 yı nereden bulacaz yaw , destek hattındakiler garantiye gönder diyor.. ne dandiq iş anasını satayım yaw
  • evet bendeki ilk gelen de 0.43 idi ve sorunluydu açıkcası.garantiye ver sana yeni cihaz verirler merak etme...
  • arkadaslar ben de bu modemden aldım ancak kuramadım.Kabloları takıyorum modemi de acıyorum cd yi bilgisayara takıyorum kılavuzda dediklerini de yapıyorum ama hata veriyo.kabloların takılı oldugundan emin olun veya birimin calıştıgını kontrol edin gibisinden bişiler söylüo.Teknik servise de ulasamıyorum.Lütfen yardım edin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ADSL PCI Modem
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: samurcom

evet arkadaşlar Philips SNA6500 model bir modem aldım (kablolu+kablosuz) , site gezerken sorun yok , ama download yaparken hat donuyor , flashgette te donuyor ( ping atinca modeme veya flashgette durdurup downloadı yeniden başlatınca 2-3 mb veri aktarımı yapıyor sopnra tekrar donuyor ) bus sorunu çözmek için firmware i güncelledim saat ayarlarına felan batım olmadı.. bu sorunu yaşayan ve aşan var mı?

aldığın yere götür garantiye yollasınlar sorunun çözülür.
  • sonunda kurdum modemi hehe versiyonum 0.43 ama sizin söylediginiz sorunla karsılasmadım ben inşallah ileride de bole bi sorun cıkmaz catır catır giriom valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: tokmaker

sonunda kurdum modemi hehe versiyonum 0.43 ama sizin söylediginiz sorunla karsılasmadım ben inşallah ileride de bole bi sorun cıkmaz catır catır giriom valla

download yapıyorsun ve sorun yok hea ?
  • Ya bendede var bu modemden firmvare sürümü nerden bakılıyor? Nolur nolmaz indiriyim en güncelini. Gerçi kablosunda problem benimkininde yani ethernet kartının girişine takıldı. Çıkartamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Azazil

Ya bendede var bu modemden firmvare sürümü nerden bakılıyor? Nolur nolmaz indiriyim en güncelini. Gerçi kablosunda problem benimkininde yani ethernet kartının girişine takıldı. Çıkartamıyorum

ie adres satırına 192.168.2.1 yaz ve information yazan yere bak
    Örnek :

INFORMATION
    Numbers of DHCP Clients 3
    Runtime Code Version 0.43 (Jul 19 2005 13:25:08)
    Boot Code Version 0.68.0
    ADSL Modem Code Version 04.01.02.00A

• samurcom senin sorunun çözüldümü
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

samurcom senin sorunun çözüldümü

yok hayır henuz çözülmedi . beklemedeyim.. philips dvd writer de de sorun var dı dvd yazarken koruma hatası verip kapanıyordu . bütün medyalara.. bu sorunu firmware sini güncelleyerek aştım .. yaw bu philips adam gibi mal satmaz mı?
  • aynı sorunu ben de yaşıyorum ve philips ile de bu konuda yazışıyorum.
    size philips destek servisinden gelen mailı yapıştırıyorum, gelişmeleri birlikte takip edersek sevinirim:

Ilk önce bu SNA6500 en son firmware güncelleyiniz.
    Bu linkten:
    http://www.turkey.philips.com/index.html
    üst sag taraftan "Destek" seçerek "Monitörler ve PC Ürünleri"
    seçtikten sonra "Model/tip numarasini girin" bölümüne sizde bulunan modeli
    yazdiktan sonra gereken bilgileri bulabilirsiniz.
    Yazilim: Yazilim ve Sürücüler bilgileri mevcuttur.

Bunun ardindan SNA6500 ayarlarinda saat ayarlarini bulunmaktadir.
    Bunu Advanced Settings > System Settings > Time settings bölümünde bulabilirsiniz.
    Lütfen bu ayari seçmeyiniz, yani "Enable Automatic Time Server Maintenance" tiklamayin.

Bazi seçilen Time Serverler aktif olmadiklari anda internet baglantisi kesilir.

Not
    Bu baglanti kesildiginde modeme baglanti statusu ne durumda?
    Bunu görebilmek için Internet Explorer adres bölümüne modemin IP numarasini verekek baglanti kurabilirsiniz.
    IP numarasi standart olarak 192.168.2.1
    Ilk baglanti penceresinde bu durumu zaten göstermektedir. Olmazsa "Home network Settings" ve "Status" bölümünde bulabilirsiniz.
    Not: Internet baglantisi olmasina gerek yok.

Böyle bir durumda var. Sizin kullandiginiz ISP (Internet Server Provider Sirketi) dynamik bir IP kullaniyorsa o zaman
    ISP tarafindan bu bazi günlerde yenilenmektedir ve ayri bir IP size verilebilir. Bu degisim sirasinda modem eski IP numarasini
    kullandigi için baglanti kesilir. Yani bu durumda modem halen aktif durumda fakat ISP tarafindan IP numarasi degisikliginden
    baglanti kesilir. Bu durumda ISP tarafindan statik IP (hep ayni bir IP) alirsaniz bu sorun olmaz.
    Baglanti yapmak için modem i reset veya elektrik kablosunu çekip birdaha takmakla çalisir. Reboot yapabilmek için Internet explorer adres bölümünden modem in IP numarasini yazarak ulasabilirsiniz. Burdan Advanced Settings--Maintenance---Reset bulabilirsiniz.

Umarız verdiğimiz cevap sizi tatmin etmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfisti_35900 -- 19 Temmuz 2006; 13:40:33 >

• alfisti senin dediğin yerde yazılım 0.43 var ve sorunlu staik ip alanlar bu modemin firmvaresi işe yaramaz nedense philips yeni firmvare güncellemesini sitesinde yapmıyor elimde 0.46 firmvare var ve sorunsuz çalışıyor.teknik serviste yeni firmvare 0.46 olan cihazı bana yenisini verdi.3 ay oldu bir kez bile ip değişmesi yapmadıı..ondan önce 0.43 vardı ve kesinlikle de 2 -3 dakikada bir internettetn download yapmama izin vermiyordu.galiba philips 0.43 firmvaresi türkiye şartlarında uygun değil.ve alanlar da farkında değil farkında olmadan kullanıyorlar.suçu türk telekoma atıp duruyorlar.
  • haklısınız 0.43 version firmware bence de sorunlu ama yurtdışı dahil hiç bir kaynakta 0.43 sonrası bahsettiğiniz 0.46 nolu firmware de dahil hiç bir yazılıma rastlamadım... ayrıca philips ile yaptığım yazışmalarda kendilerinin en son sürüm firmware inin belirtilen adreste olduğunu, başka bir sürümlerinin olmadığını söylediler...eğer bu firmware dosyası sizin elinizde mevcutsa lütfen paylaşalım... çünkü 0.46 nolu firmware e ulaşmamız başka türlü olası görünmüyor.. ürünü servise vermek de çok akılcı değil çünkü servis süresince internetsiz kalmayı gözle alamıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfisti_35900 -- 19 Temmuz 2006; 13:44:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfisti_35900

aynı sorunu ben de yaşıyorum fakat ilginç bir tespitim var.. ben bu modeme 1 ader desktop pc ile kablolu ve 1 adet laptop ile kablosuz olarak bağlıyım. bu sorunu kablolu ile bağlı olduğum pc de yaşıyorum, wireless de bir download kopması ya da donması olmuyor... başka bir laptop u daha kablolu olarak bağladım o da aynı şekilde download da dondu ama wireless olarak bağladığımda donmadı...

size philips destek servisinden gelen mailı yapıştırıyorum, gelişmeleri birlikte takip edersek sevinirim:

Ilk önce bu SNA6500 en son firmware güncelleyiniz.
    Bu linkten:
    http://www.turkey.philips.com/index.html
    üst sag taraftan "Destek" seçerek "Monitörler ve PC Ürünleri"
    seçtikten sonra "Model/tip numarasini girin" bölümüne sizde bulunan modeli
    yazdiktan sonra gereken bilgileri bulabilirsiniz.
    Yazilim: Yazilim ve Sürücüler bilgileri mevcuttur.

Bunun ardindan SNA6500 ayarlarinda saat ayarlarini bulunmaktadir.
    Bunu Advanced Settings > System Settings > Time settings bölümünde bulabilirsiniz.
    Lütfen bu ayari seçmeyiniz, yani "Enable Automatic Time Server Maintenance" tiklamayin.

Bazi seçilen Time Serverler aktif olmadiklari anda internet baglantisi kesilir.

Not
    Bu baglanti kesildiginde modeme baglanti statusu ne durumda?
    Bunu görebilmek için Internet Explorer adres bölümüne modemin IP numarasini verekek baglanti kurabilirsiniz.
    IP numarasi standart olarak 192.168.2.1
    Ilk baglanti penceresinde bu durumu zaten göstermektedir. Olmazsa "Home network Settings" ve "Status" bölümünde bulabilirsiniz.
    Not: Internet baglantisi olmasina gerek yok.

Böyle bir durumda var. Sizin kullandiginiz ISP (Internet Server Provider Sirketi) dynamik bir IP kullaniyorsa o zaman
    ISP tarafindan bu bazi günlerde yenilenmektedir ve ayri bir IP size verilebilir. Bu degisim sirasinda modem eski IP numarasini
    kullandigi için baglanti kesilir. Yani bu durumda modem halen aktif durumda fakat ISP tarafindan IP numarasi degisikliginden
    baglanti kesilir. Bu durumda ISP tarafindan statik IP (hep ayni bir IP) alirsaniz bu sorun olmaz.
    Baglanti yapmak için modem i reset veya elektrik kablosunu çekip birdaha takmakla çalisir. Reboot yapabilmek için Internet explorer adres bölümünden modem in IP numarasini yazarak ulasabilirsiniz. Burdan Advanced Settings--Maintenance---Reset bulabilirsiniz.

bu mailleide bana attiler ama sonuç yoq

"Sayın Bay Samur,

Bize sormus oldugunuz SNA6500 ile ADSLbaglantisi sik sik kesilisi hakkinda.

Böyle bir durumda var. Sizin kullandiginiz ISP (Internet Server Provider
    Sirketi) dynamik bir IP kullaniyorsa o zaman
    ISP tarafindan bu bazi günlerde yenilenmektedir ve ayri bir IP size
    verilebilir. Bu degisim sirasinda modem eski IP numarasini
    kullandigi için baglanti kesilir. Yani bu durumda modem halen aktif durumda
    fakat ISP tarafindan IP numarasi degisikliginden
    baglanti kesilir. Bu durumda ISP tarafindan statik IP (hep ayni bir IP)
    alirsaniz bu sorun olmaz.
    Baglanti yapmak için modem i reset veya elektrik kablosunu çekip birdaha
    takmakla çalisir. Reboot yapabilmek için Internet explorer adres bölümünden
    modem in IP numarasini yazarak ulasabilirsiniz. Burdan Advanced
    Settings--Maintenance---Reset bulabilirsiniz.

"

""Sayın Bay Samur,

Bize sormus oldugunuz SNA6500 ile ADSLbaglantisi sik sik kesilisi hakkinda.

Son emailde bu yanıtı yazmıştık:
    Böyle bir durumda var. Sizin kullandiginiz ISP (Internet Server Provider
    Sirketi) dynamik bir IP kullaniyorsa o zaman
    ISP tarafindan bu bazi günlerde yenilenmektedir ve ayri bir IP size
    verilebilir. Bu degisim sirasinda modem eski IP numarasini
    kullandigi için baglanti kesilir. Yani bu durumda modem halen aktif durumda
    fakat ISP tarafindan IP numarasi degisikliginden
    baglanti kesilir. Bu durumda ISP tarafindan statik IP (hep ayni bir IP)
    alirsaniz bu sorun olmaz.
    Baglanti yapmak için modem i reset veya elektrik kablosunu çekip birdaha
    takmakla çalisir. Reboot yapabilmek için Internet explorer adres bölümünden
    modem in IP numarasini yazarak ulasabilirsiniz. Burdan Advanced
    Settings--Maintenance---Reset bulabilirsiniz.

Şuanda sitemizde bulunan firmware en güncel firmware dir. Eğer bu
    yazdığımız önerşler sorunu ortadan kaldırmıyorsa tabiki modem hatalı
    olabilir. Bu durumda bunu servise göndermeniz lazım.

""
    aynı yazıyı yazmışlar ..
    bu nasıl müşteri memnuniyetidir

• peki hiç statik IP deneyenimiz var mı? ben denemek istiyorum açıkçası... belki yararı olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfisti_35900

peki hiç statik IP deneyenimiz var mı? ben denemek istiyorum açıkçası... belki yararı olabilir...

statik ip ttnet in ayrı bir hizmeti ve bu hizmete para istiyor
    onun belirttiği ttnetin değişmeyen statik ip si.. yoksa modeme el ile veridğin ip yi kastedmiyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.