statik IP nin ne olduğunu biliyorum, sadece deneyen var mı diye merak ettim;) ... yani telekoma ayda 3,5 ytl ödeyerek bu sorundan kurtulur muyuz kurtulmaz mıyız? modemimiz sürekli aynı IP ye bağlı olduğunda bu bağlantıyı kaybeder mi kaybetmez mi? bu sorun modemin sürekli IP değiştirme ihtiyacından mı kaynaklanıyor, yoksa IP lerimiz bağlantıyı kaybettiği için mi değişiyor...
dün itibariyle statik IP kullanmaya başladım... belirgin bir iyileşme var ama bu sorunun tam çözümü değil... modem yine zorladığınızda sık sık IP sini kaybediyor ama yeniden aynı IP ye bağlandığı için kopma süreci çok uzun sürmiyor ve download unuz genellikle kısa duraklamalarla da olsa devam ediyor... dün ciddi down ve upload lar denedim... msn messenger üzerinden veri aktarımını başaramadım sadece, msn messenger bağlantısını bir süre sonra kaybediyordu çünkü... outlook express ile veri aktarımı ise kısa duraklamalar dışında başarılı oldu... aynı anda bir P2P programı ile 16/4 down ve up load yaparken 4,5 mb boyutunda bir dosyayı kesintisiz indirdim, 3 mb boyutunda bir dosyayı ise outlook exp. ile kısa duraklamalarla gönderdim... bağlantım 256/64 sınırsız...
quote:
Orjinalden alıntı: tokmaker
sonunda kurdum modemi hehe versiyonum 0.43 ama sizin söylediginiz sorunla karsılasmadım ben inşallah ileride de bole bi sorun cıkmaz catır catır giriom valla
Bende de çok sorun yok arada reset atmak zorunda kalıyorum ama Emule'un günlerce download ettiğini biliyorum.Sırf geçen ay 50küsür gig. dosya indirdim
Ayrıca bu firmware işini aynı gün yapıyorlar mı?Philips servisleri genelde çok başarılı.En azından ben hep memnun kaldım.Yapamadıkları ürünün anında yenisini veriyorlar.
Bu arada hazır aklıma gelmişken sorayım.Bu modem de (0.43 versiyon) kablosuz güvenliği sorunsuz şekilde kurabilen oldu mu?Ben hasta etti açıkçası.Yani WEP kuramıyorum,bağlanmak isteyen Laptopta hata veriyor.WPA yapıyorum oluyor bu seferde Sınırlı alan,ya da erişim yok filan. Sorunsuz yapabilen varsa bir el atsın arkadaşlar.
ben hem MAC hem de WEP güvenliğini aktive ettim... problem yok... kitapçığına bakarak hallettim açıkçası... yani buradan yardımcı olmam zor...
Hmmm,aktif etmede sorun yok zaten.Aktif ettikten sonra herhangi bir bilgisayarın ya da laptop bağlanabiliyor mu?Kitapçığı bulmam lazım
tabii ki... mac şifreleme zaten kolay bir olay... gerekli yerlere bağlayacağınız bilgisayarların MAC adreslerini gireceksiniz sadece.. WEP de ise hem modem ayarlarından WEP i aktive edip şifresini belirleyeceksiniz ya da orada belirlenmiş şifrelerden kullanacaksınız hem de laptop un wireless bağlantı ayarlarından belirlenmiş WEP şifresini de gireceksiniz.. ben kontrol ettim gayet de güzel çalışıyor...
Hey Allahım ya, Peki mac şifrelemenin aktif olup olmadığını nasıl anlıyorsun?Modemin ayar arayüzü çok angut zaten.Aldık ucuz diye şimdi uğraştırıyor.Aktif ediyorum zaten ondan sonra şifreyi yapıyorum.Bir de saçmalık yazdığım şifreyi göremiyorum bir türlü.Hasta etti beni.
MAC şifrelemenin aktif olup olmadığını anlamanın tek yolu MAC adresini girmediğiniz bir pc ile denemek, ben denedim girilemiyor.. MAC ile ilgili başka bir şifre girme olayı sözkonusu değil.. Şifre WEP için geçerli bir olay... WEP i aktive ettikten sonra orada var olan şifrelerden birini seçerisiniz, daha sonra bu şifreyi wireless kullanmak istediğiniz laptop un wireless bağlantı ayarlarından ilgili menüden girip olayı bitirirsiniz..
Bu arada MAC hem wireless hem de kablolu bağlantılarda kullanabileceğiniz bir güvenlik yöntemi ama kablolu için farklı wireless için farklı yerden aktive ediliyor...
Bu arada ben arayüzlerini çok karmaşık bulmadım, kitapçıkla entegre edildiğinde rahatça ulaşılabiliyor bence.. Sadece Türkçe olsaymış daha iyi olurmuş...
Ya yanlış söylemişim o anda MAC adres filtreleme olayın aslı.O anda uğraştığım gece aklıma geldi de dellendim bir anda .Yani MAC filtreleme de girilen MAC adresini bir daha göremiyoruz di mi?En azından ben bulamadım.
WEP için ise aşağıda ki keyi seçiyoruz orası tamam da Default Key id kısmı var orasını ne yapıyoruz?
Arayüzü çok karışık değilde çok kullanışlı değil bence.Neyse artık aldık bir kere öğreneceğiz her türlü.
MAC da girdiğiniz adresleri girdiğiniz ekranı bulun, orada şu ana kadar girmiş olduğunuz adresleri göreceksiniz... ayrıca o ekranın yani listelerin altında bir buton var... o butonu tıklayıp da networke bağlı olan diğer pcleri bulup onları da ekleme şansına sahipsiniz.. Ya da bir ekrandan- şu anda karşısında olmadığım için tam ekranı tarif edemem- bir buton ile modeminize bağlı MAC adreslerini görebilirsiniz..
WEP de ise orada belirlenmiş 4 keyden birini seçiyorsunuz. onların üstünde elle de key belirleyebileceğiniz bir yer var orayı mı kasediyorsunuz bilmiyorum default key ID olarak ama şu an karşısında olmadığımdan onun da yanıtını veremeyeceğim...
Az önce kullanım kılavuzunu indirdim filips'in siteden.Default Key ile ilgili olarak bir şeyden bahsetmemiş.Neyse eve gidince bir deneyeyim bakalım bu sefer yaparız belki
ben de şu anda bakıyorum default key olayına.. çok basit aslında... orada altalta sıralı 4 tane key var, hangisini seçecekseniz default key o olacaktır.. bu kadar sadece...
evet arkadaşlar, bu download sorunu konusunda yeni bir gelişme ya da çalışma var mı? bir süreden beri bu konudaki yorumlar kesildi?
quote:
Orjinalden alıntı: alfisti_35900
evet arkadaşlar, bu download sorunu konusunda yeni bir gelişme ya da çalışma var mı? bir süreden beri bu konudaki yorumlar kesildi?
hayır benim sorunum hala devam ediyor.. philips e artık istankar bir mail atacam.. bu ne kardeşim o kadar dandik marka modem sattım hiç birinde sorun yaşamıyorum bir ton para verdiğim alet sorunlu gel de sıyırma balatayı
quote:
Orjinalden alıntı: samurcom
quote:
Orjinalden alıntı: alfisti_35900
hayır benim sorunum hala devam ediyor.. philips e artık istankar bir mail atacam.. bu ne kardeşim o kadar dandik marka modem sattım hiç birinde sorun yaşamıyorum bir ton para verdiğim alet sorunlu gel de sıyırma balatayı
ayrıca bu firmware in 0,46 sını nerden ve ya kimden bulacağız ...
işin gerçeği 0.46 nolu firmware in olduğu biraz şüpheli.. internette araştırdığım her yerde 0.43 den daha yeni bir firmware olmadığı gibi philips in türkçe ya da yurtdışı sitelerinde de var olan firmware 0.43... dolayısıyla philips çıkartmadıkça öyle bir firmware e ulaşamayacağız..
yüzlerce philips mamulü geçti elimden ilk kez böyle bir sorunla karşılaşıyorum... genel olarak çok memnun olduğum için de şaşırdım ama philips in bunu çözeceğine inanıyorum, inanmak istiyorum.. onlarla da her hafta yazışıyorum, çok ciddi bir çalışma içinde olduklarını söylüyorlar ve yakında kesin bir bilgiyle döneceklerini vaad ediyorlar... onlar da böyle bir sorun beklemiyorlardı sanırım, bu nedenle şaşırmış vaziyetteler..
bence siz de yazın elbette.. ne kadar çok adam onlara ulaşırsa sorunun vahametini o kadar çabuk anlarlar... philips tüm dünyaya mal satan global bir marka... bu sorunu çok fazla sürüncemede bırakacaklarını tahmin etmiyorum yoksa rezil olurlar...
evet şehir efsanesi sandığımız 0.46 nolu firmware gerçek oldu... dephyr arkadaş bahsetmişti ama sonra bir daha yazmadığı için açıkçası şüphelenmiştim... kendisine de özür borcum var... philips ile bugünkü yazışmamın ertesinde akşam üzeri az sonra buraya yapıştıracağım mail geldi... denemeden yazmak istemedim açıkçası... denedim şu ana kadar bir sorun yok.. buyrun philips sna6500 0.46 nolu firmware:
bu mail gelene kadar philips ile defalarca yazıştım... yazdıklarından kendilerinin de böyle bir firmware den haberlerinin olmadığı sonucu çıkıyordu... açıkçası beni tekzip edip sizlere karşı utandırdılar... olayı çözdükleri için sevinçliyim ve teşekkür ediyorum ama var olan bir şeyi bugüne kadar sitelerine koymamalarını ve destek merkezlerinin de bundan haber olmamasını esefle karşılıyorum...
neyse umarım bu konu da böylece çözülür inşallah ve bir daha da sorun olmaz ...
alfisti sorunun çözüldüğüne sevindim.ben 0.46 versiyonu kullanıyordum ama önceden sorunun devam ettiğini bilmiyordum.şans eseri bakayım dedim benim yazdıklarım var aaaa dedim bu topicde diye.... memnunsan sorun yok.