Şimdi Ara

Philips SNA6500 ADSL modem (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
76.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben kullanıyorum arkadaşlar problemim yok... hatta router üzerinden kullanıcıların bağlantı hızlarıyla bile oynadım.. emule kullanan ben yüksek hız alırken standart internet kullanan komşum sakin bir hızla idare ediyor :) hatta bu ayarları yaptıktan sonra şöyle de birşey oldu, normalde emule kullanırken sörf biraz kasar, şimdi sörfe başlayınca emule hızı düşüyor sörfüm bitince yeniden hızlanıyor.. ha sorarsanız nasıl oldu ben de bilmiyorum :)
  • Router üzerinden kullanıcıların bağlantı hızlarıyla nasıl oynuyoruz, nasıl ayarlanıyor?

Birde, daha önceki kablosuz modemim Econ idi, onda iki laptop birbirini görebiliyordu. Bunda henüz ayarlayamadım?

Ayrıca Emule hata veriyor TCP-IP için, sende hiç olmuş muydu? Doğrudan Norton'a mı bağlamak gerek hatayı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: IQt

Router üzerinden kullanıcıların bağlantı hızlarıyla nasıl oynuyoruz, nasıl ayarlanıyor?

Birde, daha önceki kablosuz modemim Econ idi, onda iki laptop birbirini görebiliyordu. Bunda henüz ayarlayamadım?

Ayrıca Emule hata veriyor TCP-IP için, sende hiç olmuş muydu? Doğrudan Norton'a mı bağlamak gerek hatayı?

advanced settings --> QoS Settings --> bunu enable yapın --> buradaki gruplardan hangi bağlantıya hangi bant genişliğini seçeceğinize karar verin --> traffic mapping --> burada MAC adreslerine göre hangi bağlantıya hangi bant genişliğini vereceğinizi ayarlayabilirsiniz

pc lerin birbirini görmesi için bir work group oluşturmanız gerekiyor.. ağ bağlantılarım içinden yapabilirsiniz..

emule için bişrey söyleyemicem.. konu high ID olayı değil di mi? o ise advanced settings --> NAT --> virtual server içinden portları açabilirsiniz...

• bende modemi alalı 2 gun oluyo.. Keske almadan once bu forumu okusaydım :) Neyse artık cok gec ve bende sorunlarla bogusmaya baslasam iyi olur. su anda isteyım o yuzden firmware e bakamıyorum ama eve gider gitmez bakacagım. SORUNUM ise daha oncede bu konu altında konusuldugu gıbı 56 K gibi yarım saatte bir baglantım kopuyor ve modemı acıp kapamadan internet tekrar gelmıyor. IP sorunu yuzunden olsa gerek ama 0.46 patch ini yuklıyınce bu sorun duzelıyoru mu?? duzelıyorsa eve bi umutla gidicem de :) tesekkurler ;)
  • Ben aldığıma pişman değilim, hatta artık hiç sorun çıkarmıyor.
    Gayet memnunum. Yanında birde kulaklık/mikrofon ve webcam hediye gelince :)
  • Valla ben aldığım beri wireless'a şifre koyduğumda laptop ile bağlanılmıyor. Yeni firmware ile de wireless sürekli kesiliyor filan, eski firmware'e dönmek mümkün müdür?
  • @aydınerdem, pişman olmanıza bence gerek yok çünkü bana göre 0.46 sorunsuz bir firmware, upgrade edersiniz ve sorunsuz kullanabilirsiniz gibi geliyor bana çünkü ben o zamandan beri sorunsuz kullanıyorum... biz birkaç hafta sürünmüştük açıkçası sonuçta siz alalı sadece 2 gün olmuş :)

@soundchaser, şifre koyduğumda bağlanılmıyor diyorsun, şifreyi laptop a tanıtmanda bir sorun olmasın? yeni firmware ile wireless problemin varsa ve yaptığın ayarlardan eminsen modeminde başka bir problem var demektir... bir servisle irtibata geçmen gerekebilir... eski firmware den memnun muydun ki eskiye dönmek istiyorsun? ben eskiyi hiç aramıyorum valla..0.46 dan beri sorunsuz ve sürekli bağlıyım ve son derece memnunum... ama illa ki eski firmware istiyorsan bir yerlerden bulman lazım...
  • valla firmware yuklemeden once bakmıstım 0,46 gozukuodu, dedım eyvah 0,46da böle sorun varsa duzelmıcek galıba dıe ama internet sıtesındekı 0.46 surumunu ındırım update ettım ve 1 saattır kopmadan internetteym 250-300 MB downloadda yaptım hiç kopmadı.. Yani duzeldı heralde.. =) wirelesı artık eve bi laptop gelınce denerım :)
  • yarkadaşlar bende de Philips SNA 6500 modem var.
    alalı yaklaşık br ay oluyor. 1 yada 1.5 saat sonra bağlantım kesiliyor. XDSL ışığı yanıp sönmeye başlıyor. daha sonra 3 yada 4 sn kadar bir zaman için bağlantı kuruluyor XDSL ışığı yanıyor. sonra hemen bağlantı kopuyor. sürekli olarak bunu tekrarlamaya devam ediyor. Telekomdakiler splittlerimi ve kablolarımı ölçüm cihazları ile kontrol ettiler. Bir sorun olmadığını modemin ısınarak daha sonra bağlanamıyabiliceğini söylediler.
    modemde Firmware 0.46 vardı ama ben bu forumdan bakarak Philipsin sitesinden dosyayı yükledim. 0.43 oldu. aldığımdan beri böyle oluyor. sanıyorum bu problem firmware ile ilgili değil. garantiye göndermemi tavsiye eder misiniz? yada garantiye göndermeden önce yapılacak denenecek bir şeyler var mı?

Üst katta komşuda Airties modem var benim modem bağlantı kuramazken ondan giriyorum. Forumada yazmışlar anlamadığım airties ile aynı chipseti ve programı kullanıyor. yani aynı makinler yanılmıyorum değil mi?

• merhaba arkadaşlar bende modemi dün aldım burdaki yorumları okumadan aldım. Bugün bu baslıktaki tüm yazılanları okudum. Hemen modemin versyonuna bakma gereği duydum. Şuan için gerci bir problemim yok.

[B]Bilgi Kısmında aşşağıdakiler yazıyor[/B]
    Yürütüm zamanı kod sürümü 0.46 (Jan 25 2006 20:29:44)
    Önyükleme kod sürümü 0.68.0
    ADSL Modem Kod Sürümü 04.01.02.00A
    LAN MAC Adresi 00-12-BF-21-74-24
    Donanım Sürümü 01

Şimdi benim modemin versyonu 0.46 yanılmıyorsam support kısmında ki son versyon yani. Yoksa yanılıyormuyum ? Eğer yanılmıyorsam nasıl olurda Philips'in TR support alanında ingilizce versyon neden yer alsınki dimi ? Bendeki dil komple Türkçe. Bu beni düşündürüyor acaba donanım sürümü mü versyon die. Cvplarınızı bekliyorum. Şimdiden saolun.
  • 24 agustos aksami modemimi aldim we buyuk bi hewes ile kurdum, babam da bende wireless olarak kullaniyoruz, sorunsuz suan,

mac adreslerini girdim we sadece bunlara izin wer dedim, sanirim bu baskalarinin girmemesi icin yeterli olur, peki yapmam gereken baska birsey war mi?

birde ayarlarini pek anlamadim, emule ne yazikki dusuk id ile baglaniyor, bunu yuksek id yapmam icin firewall`dan hangi portlari acmam gerekiyor?

ayarladim arkadaslar sanal sunucudan yapiliyormus :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinnan -- 25 Ağustos 2006; 1:48:49 >
  • bu modem beni sinirden oldurecek yahu, kirmamak icin kendimi zor tutuyorum

surekli olarak baglanti gidiyor, link isigi 15-20 denemeden sonra tekrar geliyor, bir turlu link alamiyor

ayni sorunu yasayan baska biri war mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinnan

bu modem beni sinirden oldurecek yahu, kirmamak icin kendimi zor tutuyorum

surekli olarak baglanti gidiyor, link isigi 15-20 denemeden sonra tekrar geliyor, bir turlu link alamiyor

ayni sorunu yasayan baska biri war mi?

firmvare sürümün kaç?
  • ya benim bu modemi alasım var felaket okudum yazılanları acaba diyorum wireless nasıl kullanan arkadaşları bi ev içinde 2 laptop bi masa üstüne faklı odalarda perfromanslı kullandırtırmı ağlarda?
  • ya çıldıracam herkesin aynı sorun benimkisi de aynı nolur yardımcı olun yenisiyle deiştirdik hala aynı sorun
  • geri verdim arkadaşlar bu modeme aldım airties süper tavsiye ederim
  • Teknosadan aldim. Alet internete baglaniyor fakat belli bi sure sonra kopuyor. En son firmware i yuklu. Bazen 1 gun bazen 1 saat sonra kopuyor nette. Servise gonderdim cihaz degisti fakat ayni sorun devam ediyor. Elimde asus usb modem var onunla deniyorum hic kopma olmuyor sizce sorun ndeir?
    Tsk..
  • benim modem duzeldi ama soyle oldu,

eskiden modemim odamda duruyordu, filtreden sonra odama giden 7-8 metrelik telefon kablosu ile bagliydi

baglanti surekli kopuyordu, link bi gidiyodu bi daha kolay kola alamiyordu

daha sonra deneme amacli olarak, filtreden sonraki 2 metrelik kabloyu modeme bagladim, suan sorunsuz bir bicimde cok guzel calisiyor

onerim kabloyu kisa tutarak tekrar bir denemen

modemi yeni aldigin icin surumunun eski olacagini sanmiyorum, cunku bende teknosadan aldim, surumu yeniydi.

unutmadan, ben 3. kattayim az once 1. kata indim, baglanti cok dusuk diyordu ama yinede iyi calisti
  • Sorun çözülmüştür. timing ayarlarında ip değitir die bi şık var onu kaldırdım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.