Şimdi Ara

Philips SNA6500 ADSL modem (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
76.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaslar merhaba.Ben de bir Philips SNA6500 kullanicisiyim.bu aralar soyle bir sorunum var: kablosuz baglanti sifremi degistimek icin,firefox(explorer da da denedim)'ta modem ip adresini yaziyorum.karsima gelen ekranda sifre soruyor.fabrika cikis sifresi olan "admin" sifresini yazdigimda hatali sifre diyor.sanirim birisi kablosuz sifresini kirip modeme baglandi ve ayarlara ulasmami saglayan sifreyi de degistirdi. simdi ben modem ayarlarina nasil ulasabilirim?bunun icin bir yol var mi?yardim ederseniz cok sevinirim.
  • quote:

Arkadaslar merhaba.Ben de bir Philips SNA6500 kullanicisiyim.bu aralar soyle bir sorunum var: kablosuz baglanti sifremi degistimek icin,firefox(explorer da da denedim)'ta modem ip adresini yaziyorum.karsima gelen ekranda sifre soruyor.fabrika cikis sifresi olan "admin" sifresini yazdigimda hatali sifre diyor.sanirim birisi kablosuz sifresini kirip modeme baglandi ve ayarlara ulasmami saglayan sifreyi de degistirdi. simdi ben modem ayarlarina nasil ulasabilirim?bunun icin bir yol var mi?yardim ederseniz cok sevinirim.

Modem in arkasında reset deliği var. Kürdan gibi bir şeyle, birkaç saniye basılı tutun, modem ayarları resetlenecektir. İlk geliş şifresiz olacak. Sonra bağlantı ayarlarınızı yeniden yapmalısınız. Kullanıcı adı ve parolanız zaten vardır.

Varsayılan IP adresi 192.168.2.1 Büyük bir ihtimalle bunu biliyorsuzunuzdur zaten.

Resetleme işlemi için modemin açık olması gerektiğini unutmayalım. Kolay gelsin.

Önceki mesajıma ek olarak da, Aralık 2008 i bekliyorum, smile dan kurtulacağım.
    Şu an Philips modem yedekte bekliyor. Ben kablolu modem+Access Point ile kablosuz kullanabiliyorum.

• ben de bu modemden aldım desktop usb wireless adptor çıktı içinden onu kullanarak modeme bağlanıyorum fakat internete giremiyorum adsl ışığı da tamam ps3 le de bağlanıyorum fakat internete giremiyorum neden olabilir ?
  • ARKADAŞLAR BU MODEME BAĞLI OLAN KİŞİLERİ NEREDEN GÖRÜNTÜLEYEBİLİRİZ
    192.168.2.1 HANGİ SAYFADA

BİRDE MODEME ŞİFRE NASIL KONUYOR EN KOLAY ŞİFRE KOYMA ÖRNEĞİN WEB
  • merhaba arkadaşlar bende sizin gibi kablosuz bağlanmakta sorun yaşıyorum.modemi alalı 2 yıl kadar oluyor. yazılarları iyice okuyup uyguladım.Firewallın eski sürümüyle reset atıyordu yenisini yükleyince düzeldi.şimdi ise kablolu olarak bağlantı süper kopma, reset falan yok ancak kablosuz olarak (WPA şifre ile) bağlandıktan belli sonra bir süre sonra kopmalar yaşıyorum. timing, mac falan kapalı hatta Firewallı bile kapattım. ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? kablosuz bağlatım çok düşük çekiyor (en az 5.5mpbs gördüm) acaba sorun orda mıdır? eğer kablolu ile bağlansam sorun çözülür mü? lütfen yardımcı olur musunuz 3 gündür bununla uğraşıyorum kafayı yiyecem kıracam modemi. lütfen cevap yazın.

Current Time: 2003-01-02 02:41:41
    INTERNET
    ADSL CONNECTED
    Subnet Mask 255.0.0.0
    Primary DNS 195.175.39.40
    Secondary DNS 195.175.39.39
    ADSL / ISP
    VPI/VCI 8/35
    Encapsulation LLC
    Protocol PPPoE
    Subnet Mask 255.0.0.0
    Gateway 88.228.208.1
    Primary DNS 195.175.39.40
    Secondary DNS 195.175.39.39

Home Network (LAN)
    IP Address 192.168.2.1
    Subnet Mask 255.255.255.0
    DHCP Server Enabled
    Firewall Disabled
    Wireless Enabled
    INFORMATION
    Numbers of DHCP Clients 2
    Runtime Code Version 0.17 (Feb 10 2007 18:32:32)
    Boot Code Version 0.72.2
    ADSL Modem Code Version 07.01.01.00A
    Hardware Version 01
    Serial Num J647005508

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thq -- 4 Mart 2009; 0:47:57 >

• WPA şifrelemeyi düzgün çözemeyen bazı dizüstü pclerdeki sorundan kaynaklanıyor. Dizüstü pcnizin Wi-fi donanımını güncellemeyi deneyin. Sorun devam ederse WEP şifreleme + Mac şifreleme yapmaktan başka çare gözükmüyor. Yani modemin ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çok uğraştım oradan biliyorum. Ama yine de iyice bir araştır. Ayrıca modemin firewall'unu kapatmana gerek yok. Kolay gelsin.
  • Cevabınız için çok teşekkür ederim zaten kapatmamda sorunu çözmedi. dizüstü değilde başka bir masaüstü bilgisayardan yanlış bilmiyorsam linksys Compact Wireless-G WUSB54GC usb ile bağlanmya çalışıyorum. kendi programını yükledim olmadı. bende windowsun kablosuz bağlantısı ile bağlanmayı deniyorum.
    acaba kablo ile bağlansam aynı sorun oluşur mu?
    birde dns ayarlarını değiştirisem sorun olur mu?

Protocol pppoe
    IP Address 0
    Subnet Mask 0
    VPI/VCI 8/35
    Encapsulation LLC
    QoS Class UBR
    PCR/SCR/MBS 4000/4000/10
    Connect Type auto triggered type
    Idle Time (Minute) 30
    MTU 1492

bu ayarladan kaynaklanabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thq -- 4 Mart 2009; 1:17:27 >
  • merhaba. bende philips sna6500 modem var 4 portlu. Bir girişine kendi 1. pc yi bağlıyorum diğer girişine 2. pc yi. Yani 1 modemden bağlantıyı 2 bilgisayara dağıtmak istiyorum. 1. pc sorunsuz net e giriyor. Ama 2. pc de sürekli "ağ adresi alınıyor" yazıyor ya da bağlandı deyip nete girmiyor ve modemi (192.168.2.1) görmüyor. Sorunu nasıl çözebilirim ?
  • arkadaşlar galiba sorunu çözdüm. ben firewall kurmadan önce wep şifresindede düşüyor diye kurdukdan sonrada hiç denememiştim. ama şimdi wep şifresi ile bağlanıyorum hiç kopma yok süper çalışıyor. neymiş öle wpa mpa en basiti olsun girsin internete sanki şifremizi kıracaklar...:) buraya tecrubelerini yazan herkese çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thq -- 4 Mart 2009; 13:32:35 >
  • Arkadaşlar Advanced Setting/System/Time Setting bölümünde ;

(GMT+02:00) Athens,İstanbul,Minsk
    (GMT+01:00) Amsterdam,Berlin,Bern,Rome,Stockholm,Vienna
    Hangisi Seçili olmalı ?

Enable Automatic Time Server Maintenance ( Bu işaretlimi olmalı?)

Birde SNA6500 Modem ayarlarımı yaptım bunun gibi ekstra özellikleri ayarlmam gereken yerler varsa yardımcı olurmusunuz?
  • arkadaş disable yap ama başka bi sorun varsa burada yazılanarı okumanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thq -- 4 Mart 2009; 20:10:07 >
  • Arkadaşlar bendede bu lanet modem var. download işlemi yaptığımda(özellikle torrent) modem kendini resetliyor. önceki sayfaları okudum ve güncelleme yaptım. versiyonum 0.17 oldu. bendeki model on off düğmesinin dikdörtgen olduğu model. yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar bendede bu modem var ama tıkır tıkır çalışıyor
    torrent ten çok fazla download yapıyorum.sapasağlam bi sorun yok
    ilk aldığımda sürekli net kopuyodu.
    yeni firmware yükledim
    firewall kapattım
    Enable Automatic Time Server Maintenance tikini kaldırdım
    sorun kalmadı
  • biraz geç oldu ama benim elime geçen modemdede aynı sorun vardı xdsl ışığı 10 kez yanıp sönüyor.sonra bağlanıyor ve hat kopuyordu. bu sorunu cözdüm.
    yapılması gereken cok basit 12v 1.2 amper bir adaptör alıyoruz. takıyoruz bağlantı dan hattan kopma çözülüyor.
    başka adaptörle gene kopuyordu bunu takınca 12v 1.2 amper bir adaptör düzeliyor.

herkese saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhakans -- 3 Şubat 2010; 21:26:12 >
  • Arkadaşlar bu modemde WEP i kapatıp WPA2 şifre nasıl koyuluyor. WEPi kapatamıyorum WPA2 şifre koyunca hangisiyle çalışacak bu anlamadım yahu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkan_66

arkadaşlar bendede bu modem var ama tıkır tıkır çalışıyor
    torrent ten çok fazla download yapıyorum.sapasağlam bi sorun yok
    ilk aldığımda sürekli net kopuyodu.
    yeni firmware yükledim
    firewall kapattım
    Enable Automatic Time Server Maintenance tikini kaldırdım
    sorun kalmadı

sağol arkadaşım söylediklerin çok işime yaradı. Delirmek üzereydim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drhakans

biraz geç oldu ama benim elime geçen modemdede aynı sorun vardı xdsl ışığı 10 kez yanıp sönüyor.sonra bağlanıyor ve hat kopuyordu. bu sorunu cözdüm.
    yapılması gereken cok basit 12v 1.2 amper bir adaptör alıyoruz. takıyoruz bağlantı dan hattan kopma çözülüyor.
    başka adaptörle gene kopuyordu bunu takınca 12v 1.2 amper bir adaptör düzeliyor.

herkese saygılar

Merhaba ben de zamanında modemi servise vermiştim onlar da adptörü değiştirip yolladılar. Ogün bugündür kopma falan yok, 2 sene oldu sanırım. Yalnız bana verdikleri adaptör Yıldırım CYS-2512 model ve onu internette incelediğimde 2A olduğunu gördüm. Siz 1.2A demişsiniz, marka model nedir kullandığınız?

http://www.yildirimadaptor.com/sites/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enorton -- 3 Mayıs 2011; 14:21:05 >

• Merhaba arkadaslar tum konuyu okudum ve ılk mesajlarda alfisti_35900 arkadas yardımcı olmaya calısmıs bıraz daha konuyu acarsa sevınırım modeme 3 pc baglı ve ben hızlarına lımıt koymak ıstıyorum QOs ayarlarnı nasıl yapacagım hakkında bır bılgım yok 0.56v kullanıyorum ıns bu msj gorur ve banada yardım eder hayırlı gecelr
  • alfisti_35900 A kullanıcısına yanıt
    selam abi 2006 yazdım phlips fw sorun var bir rica etsen ıp adresinde dil secenek varmı yoksa türkçe fw indirme link bulşan sevinirin dil şecemek varsa indirme link verme gerekyoktu neden ip adresi türkçe gitti inglizce çikti
  • ali765 A kullanıcısına yanıt
    Şimşek çakmasının ardından uydu receiverım ile modemim arıza yaptı.Eskiden kullandığım bu emektar philips SNA 6500 modemimi kurdum.
    Wi-fi çekişinin, arıza yapan TP-Link TD-W8980 modemimden daha iyi olması bana ilginç geldi. Bu topiği okurken bir sürü şikayetçi mesajlara rastladım. Bence ellerindeki ürünü atmamışlarsa değerini bilsinler.Yaşadıkları sorunlar başka yerden kaynaklanıyor olabilir.

Mesela ben de modemin arayüzüne giremediğim için google ı karıştırırken buraya rastladım. Modemi resetlememe rağmen win 10 yüklü dizüstüm bir türlü 192.168.2.1 adresine giremedi. Network konusunda kendime güvenemediğim için dizüstünün ayarlarına dokunmayıp modemi win 7 yüklü eski masaüstü bilgisayarıma bağladım. Kurulumu orada sorunsuz yaptıktan sonra dizüstü de internete girdi ve mükemmel bir performans gösterdi. TP-Link modemim geri geldiğinde muhtemelen bütün şıklığına rağmen eski philips modemimi kullanıyor olacağım.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.