Şimdi Ara

Philips SNA6500 ADSL modem (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
76.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • modeminizin modeli nedir? mesela sna6500/00 gibi.... bunu öğrenmeden uygun firmware in ne olduğunu söylemek güç... bu modemin artık piyasadan kalkmış olduğunu düşünüyordum. yeni bir versiyon mu çıkarttılar acaba?

ısınma diye bir problemle karşılaşmadım. evet modem sıcak ama hiç sıcak diye bir çalışma problemi olmadı... 7X24 çalışan bir modemim var ve ısınıyor mu diye ellemek aklıma gelmiyor....
  • Bu modemi iBook'umun wireless bağlantıyla problemsiz kullanıyordum. Yeni aldığım Lenovo'nun Intel 3945ABG wireless kartıyla anlaşamadı. ZyXEL 660HW-T1 aldım. Bağlantı mükemmel. Problem SNA6500'deymiş. D-Link, Linksys, USR, ZyXEL, Philips router'lar kullandım. Hepsini uzun uzun konfigüre ve test etme imkanım oldu. Bir daha asla ZyXEL'den şaşmam.

Almak isteyen varsa Philips router'ı ucuza verebilirim. Ciddiyim. :)
  • modem güzel yeni aldım laptopla beraber 15 metre mesafeden güzel çekiyor rahat giriyorum. hiç kopma yaşamadım. arayüz kullanımı da kolay. ancak nedense pppoe ile bağlanmıyor pppoa ile giriyor benim hat. boşta kalma süresini 32767 dakika olarak ayarladım (1 ay falan ediyor galiba) tüm pcler kapalı ike laptopu istediğim satte açıp giriyorum.
  • Bu modemi cumartesi günü aldım.

Bütün haftasonu uğraşmama rağmen kuramadım. Daha doğrusu kurdum, laptop modemi görüyor connected de diyor ancak internete çıkamıyorum.

Acaba yanlış birşey mi yapıyorum yada laptop ayarlarımda mı bir sorun var.

Ayrıca bana bir şifre soruyor, nedir bu şifre?
  • arkadaslar modemi alalı 2 hafta oldu, sanırım en son surum guncellemeleri olmus olarak satıldıgı için olsa gerek ben herhangi bir problem yasamadım,
    herkese verdikleri bilgi için cok tesekkur ederim, urunumden de oldukca memnunum.
  • Merhabalar,

Modemi bir kac aydir kullaniyoruz. Ayni ev icerisinde 2 arkadas kullaniyoruz. Fakat sorunumuz sudur ki: bilgisayarlardan biri kablosuz ile sorunsuz baglanirken diger bilgisayar internette her sayfayi acmiyor. Acaba bu sorun bilgisayardan mi kaynaklaniyor diye dusunerek baska bir bilgisayarda da denedik...o bilgisayar da ayni sorunu yasadi..

En son forumdan okuduklarimla ...son guncelle dosyasini yukledim (0.17) fakat sorun cozulmedi :(

Bu sorunun kaynagini bilen varsa ve bilgilendirirse cok sevinirim...

tesekkurler
  • Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim. Modemi alalı 2 gün oldu, bu 2 günde canımdan bezdirdi. Sürekli kopmalar, bazen ip alamamalar bu yüzden cihaz üzerinden açıp kapatmamın gerekmesi, . Yukarıda yazılan herşeyi yaptım, firmware i 0,07 den 0,17'ye güncelledim, cihazı resetledim, timing ayarını disabled yaptım, dns leri elle girdim ama nafile, ne yaptıysam olmadı, 15-20 dk da bir kopuyor. Servisi aradım, cihazı yenisiyle değiştireceklerini söylediler ama yukarıda gördüğüm kadarıyla bu problem çoğu kişide var, hatta yabancı forumlarda bile bu problemden bahsedilmiş, yani problem genel bir üretici hatasına benziyor. Pazartesi modemi verip yenisi alıcam. Pek ümitli değilim ama inşallah sorun çözülür. İnanın aldığıma bin pişman oldum, markasına bakıp da kanmayın, 3-5 daha verin airties filan alın.

• Benim sorunum resetleme modemi resetlemeye çalışıyorum çünkü durmadan ip yeniliyor modemin arkasındaki reset tuşuna ethernet kablosunu çıkararak 5sn hatta 5 snden de fazla beklettim resetlendiğini anlayınca hemen ethernet kablosunu taktım online ve WL ledleri yanıp sönmeye ethernet kablosunun takılı olduğı L1 yanmaya başladı.Hemen internet explorerdan 192.168.2.1 adresini girdim karşıma recovering tool çıktı oradan rebootu tıkladım sonra karşıma gelen ekranda reset butonuna tıkladım.Ama interet tekrar ip değiştirmeye başladı yani kopmalar tekrar başladı ve işlem yarıda kaldı bunu bide ipyi elle yapılandırarak yaptım ama buseferde verdiğim varsayılan ağ geçidine explorer girmedi.Bildiğim bütün şeyleri yaptım fakat olmadı başka bir çözüm varsa bana yardım ederseniz çok sevinicem arkadaşlar. Şimdiden ilginiz için çok teşekkürler.
  • Merhaba
    Cocuklar benim de maalesef 2-3 aydir Philips SNA 6500 modemim var.Sizin dediklerinizden de hiç bir sey anlamiyorum.Yok statik IP leryok bilmemneler:)Ben size anlatayim da siz beni anlayin bari:)
    Internetim devamli kesiliyordu.Servise götürdüm.Hiç bir problem bulamadilar.Istanbul a gonderdiler.Yeni modem geldi.Ayni problem.Servisin sahibi kendi modemini verdi deneyeyim diye ayni problem.Ben evde nacizane kendi capimda denemeler yapiyorum.Telefon hattini cikariyorum ayni.Cesitli versiyonlar sonunda baktim ki sadece dowload yaparken kesiliyor.Oglum devamli yukleme yapiyor.Onu kapatinca hic kesilme yasanmiyor.Burada okudum 0,46 yazilimi.Benimkinde en son yazilim varmis.Tutturdum servise 46 yukle diye yuklediler yine ayni problem.Buradaki serviste o kadar iyiki yardimci olmaya nasil çalisiyorlar bir gorseniz.Ben gidip gelmiyeyim diye onlar geliyor.Kopegim bile onlari tanidi artik gordukce kuyruk salliyor:)
    Bu arada devamli tuketici hizmetlerine de yazip duruyorum.Bana yeni modem vermeyin parami verin dedim.Gene yeni modem yolladilar.Sizi Tukoder e yazacagim dedim,duymamazliktan geldiler.Yeni yolladiklari modemi almayacagim ve Tukoder e muracaat edecegim.Baska marka modem alacagim.Ona verdigim parada degilim ama burada sayfalar dolusu sikayetler var bunlara kulak tikamasinlar bu modemlerini piyasadan kaldirsinlar.Adlarina guvenerek aliyoruz elimizde kaliyor.Eger bu konuda bana katilanlar varsa dernege muracaatimizi birlikte yapalim.

• Bizler böyleyiz iste.Sikayet ederiz,konusuruz da konusuruz,konusmakta üstümüze yok ama is fiiliyata gelince,hadi örgütlenelim diyince kimse de hareket yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serapteyze -- 9 Ekim 2007; 10:15:04 >
  • Ya ben birşey soracağım. 2-3 haftadır model ayarlarına girmiyordum. Bugün girmeye çalıştım ancak şifrem hatalı diyor. Wirelessta şifreliydi ancak biri sanıyorum değiştirmiş. Modemi nasıl sıfırlarım ? Login şifresi modemim phillips SNA6500 Teşekkürler.
  • Modemin arkasında ufak bir delik var. Oraya sivri bir cisimle bir müddet bastırırsan, tüm ayarlar fabrika ayarlarına geri döner, yani parolan da sıfırlanmış olur. Tekrar baştan tüm adsl ayarlarını yapman gerekir.
  • teşekkürler
  • philips genelde optik ürünlerinde ve wirless ürünlrde çok sorun çıkarıyor son zamanlarda.. kaltiesini düşürdü sanırım biraz .. yeni modem almış arkdaşlara tavsiyem ürünlerini iade etmeleridir... diğer arkadaşlarda 0.46 firmware yüklerlerse sorun çıkmıyor genelde..ama genel olrak problemli bir chaz. sonuçta problemli cihazı niye satıyorlar. müşteri bu tip problemlerle uğraşmak zorunda değil.tüm arkadaşlara geçmiş olsun...
  • az daha wireless için bu modemi alacaktım,iyi ki almamışım
  • yaklaşık 1,5 yıl olmuş 0.46 çıkalı... o zamandan beri sorunum yok.... 7x24 çalışmaya devam... elektronik biraz şans işi ama en iyi modemlerden olmasa da fiyat-kazanç oranı iyi bir modem sna6500...
  • ok. airties tavsiye ederim alacaklara...
  • burası sna 6500 sorunları ve çözümleri topiği olduğu için diğer modemleri burda tartışmak çok anlamlı gelmiyor bana...
  • DOĞRUDUR...
  • ama sanırım sorunlu seriden eser pek kalmamış.Düzgünse fiyatıda iyi,belki alırım ileride
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.