Şimdi Ara

Philips SNA6500 ADSL modem (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
76.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya hat kendılıgınden kesılıyor ve dsl ısıgı yanıp sonmeye baslıyor... acaba elektırklerın dusuk olması etkılermı? yada yazılımı guncellestırsem bı duzelme olurmu.? hızım cok yavas ve baglantı sureklı kopuyor...
  • bence öyle kopmalar telekomdan oluo cunku tanıdıgm cok kopmalar yasadı . belkide dns ayarlrınızdan olablir.
    bende sna 6500 kullanıom ve memnunm.
  • yazılımınızı güncelleyin, adaptörünüzü değiştirin, mümkünse bir ups e bağlayın, telefon hattınızın temizliğinden emin olun, bu topikde yazılı uygulamaların hepsini gerçekleştirin ve hala devam ediyorsa bence modeminiz arızalamıştır derim...
  • selam son altı aydır bağlantım kopup duruyordu, eski modemimin (zoom x4) adaptörünü philips modeme taktım bir haftaır netten düşmedim adaptör uyarılarını dikkate alın bence
  • yazın bu modemin aynısından satım almıştım. kullanmaya başladıktan sonra modem aşırı derecede ısınıyordu ve hatta donmalar oluyordu. daha sonraları adsl ışığı hiç yanmamaya başladı. daha sonra garantiye yolladım yenisi ile değiştirdiler. şimdi sorunum yok. memnunum açıkcası.
  • Sürekli ip değişimine uğrayan arkadaşlar bazı paylaşım programlarını kullanırken firewall u disable yapın hiç bir ip değişimi sorunu ile karşılaşmayacaksınız ip değiştirme işini kannımca firewall yapıyor. Şuan hiçbir ip değişikliğine uğramadan sorunsuzca kullanıyorum.
  • arkadaşlar ŞÖYLE Bİ SORUNUM VAR var, kablolu olarak internete bağlanabiliyorum modeme de fakat kablosuz olarak bağlanmayı denediğimde bağlantıyı görüyorum şifremi giriyorum fakat bağlanamıyorum biraz bekleyip ip atamaya çalışıyo fakat farklı bi ip atıyo sınırlı bağlantı görünüyo modemin arayüzüne bile erişemiyorum(192.168.........). ama kabloluda hiç bir sorun yok modemin arayüzüne erişebiliyorum güvenlik ayarlarına baktım belki mac sınırlama filan yapmışımdır diye y da başka bi firewall filan ama herşey normal neden olabilir bu sizce???? cevap bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: willowsoner

arkadaşlar ŞÖYLE Bİ SORUNUM VAR var, kablolu olarak internete bağlanabiliyorum modeme de fakat kablosuz olarak bağlanmayı denediğimde bağlantıyı görüyorum şifremi giriyorum fakat bağlanamıyorum biraz bekleyip ip atamaya çalışıyo fakat farklı bi ip atıyo sınırlı bağlantı görünüyo modemin arayüzüne bile erişemiyorum(192.168.........). ama kabloluda hiç bir sorun yok modemin arayüzüne erişebiliyorum güvenlik ayarlarına baktım belki mac sınırlama filan yapmışımdır diye y da başka bi firewall filan ama herşey normal neden olabilir bu sizce???? cevap bekliyorum

Modem panelinden firmware'inizi söyler misiniz?Herhangi bir smile v.s gibi şirketten hediye olarak mı geldi?
    Ayrıca,DHCP server açık mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

quote:

Orjinalden alıntı: willowsoner

arkadaşlar ŞÖYLE Bİ SORUNUM VAR var, kablolu olarak internete bağlanabiliyorum modeme de fakat kablosuz olarak bağlanmayı denediğimde bağlantıyı görüyorum şifremi giriyorum fakat bağlanamıyorum biraz bekleyip ip atamaya çalışıyo fakat farklı bi ip atıyo sınırlı bağlantı görünüyo modemin arayüzüne bile erişemiyorum(192.168.........). ama kabloluda hiç bir sorun yok modemin arayüzüne erişebiliyorum güvenlik ayarlarına baktım belki mac sınırlama filan yapmışımdır diye y da başka bi firewall filan ama herşey normal neden olabilir bu sizce???? cevap bekliyorum

Modem panelinden firmware'inizi söyler misiniz?Herhangi bir smile v.s gibi şirketten hediye olarak mı geldi?
    Ayrıca,DHCP server açık mı?

INFORMATION
    Numbers of DHCP Clients 1
    Runtime Code Version 0.17 (Feb 10 2007 18:32:32)
    Boot Code Version 0.72.2
    firmware bu kendim satın almıştım teknosadan aylar önce

anlamadığım şey kablolu olarak sorun yok bağlanıyo ama kablosuz olarak kullanmak istediğim zaman şifremi doğru girmeme rağmen sınırlı bağlantı oluşturuyo ve modemin arayüzüne bile ulaşamıyorum
    dhcp de açık

• Modem arayüzüne ulaşamamanızın nedeni zaten modemin size yanıt vermemesi.Yani aranızda fiziksel bağlantı var ama modem size cevap vermiyor.Zaten öyle durumda 5... ile başlayan saçma bi ip alıyor herhalde.

Daha önce aynı modemde 2 kablolu pc birden kullanmayı denediğimde başıma gelmişti,smile adsl hediyesi olduğu için lan arayüzü 1 pc ile sınırlandırılmış o yüzden cevap vermiyordu modem,firmware güncelledim düzelmişti.

Benim şu an kullandığım firmware sizinki ile aynı,yani

Modem hafızasını sıfırlayıp deneyebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 25 Mart 2008; 1:37:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Modem arayüzüne ulaşamamanızın nedeni zaten modemin size yanıt vermemesi.Yani aranızda fiziksel bağlantı var ama modem size cevap vermiyor.Zaten öyle durumda 5... ile başlayan saçma bi ip alıyor herhalde.

Daha önce aynı modemde 2 kablolu pc birden kullanmayı denediğimde başıma gelmişti,smile adsl hediyesi olduğu için lan arayüzü 1 pc ile sınırlandırılmış o yüzden cevap vermiyordu modem,firmware güncelledim düzelmişti.

Benim şu an kullandığım firmware sizinki ile aynı,yani

Modem hafızasını sıfırlayıp deneyebilir misiniz?

hafızayıda sıfırladım yapmadım şey kalmadı kablolu bağlanıyo kablosuz bağlanmıyo(arayüzüne bile girmiyo) kablolu şeklide no problem.
    ayrıca tüm güvenlik ayarlarınada baktım wireless a hiç şifre bile koymadım yine bağlanmayı denedim olmuyo nedir problen anlamadım valla??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi willowsoner -- 25 Mart 2008; 18:42:12 >

• sorunuma bir çare philips sna 6500 modemim kablolu bağlanıyo ama kablosuz sınırlı bağlantı diyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsantu

sorunuma bir çare philips sna 6500 modemim kablolu bağlanıyo ama kablosuz sınırlı bağlantı diyo

kullanım klavuzundaki anlatılanları yaptın mı?
    büyük ihtimalle mac adresi filtreleme vardır
    şöyle kihttp://img529.imageshack.us/img529/199/macix4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tracy -- 2 Nisan 2008; 21:11:30 >
  • arkadaşlar bu modeme format hard reset tarzı bişiler yapılabiliyormu çünkü ben bu sabah philips'in sitesinde firmware indirdim ve yükledim ama artık kablosuzum çalışmaz oldu sadece kablolu kullanabiliyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim
  • Arkadaşlar bendede sna6500 modem var ve hiç memnun değilim arkadaşların yukarıda bahsettikleri gibi modem kendine sürekli reset atıyor vae bi türlü ip almıyor ip i otomatik değilde manuel olarak atadım ve ardından tekrar otomatik yaptım sorun düzelti fakat ara yüze girip kullanıcı adı ve şifremi yazdığımda sorun devam etti bu ve sorunu sadece servis çözebilir diye düşünüyorum
  • SNA6500/05 ADSL modem
    üründe WDA özelliğini açmak istedim bunun akabinde cihaz kendini resetledi, açıldıktan sonra standart port taraması yapıyor ve döngüye giriyor.

Reset tuşuna bastığımda ise firmware update sayfası çıkıyor.
    Siteden indirdiğim firmware ile güncelleme yapmak istediğimde ise yüklemeyi yapıyor ardından tekrar kararsız kalıyor.

Yardım edebilirmisiniz?
  • Arkadaşlar benim bu modemle sorunum var
    Bir türlü modemin arayüz sayfasına ulaşamıyorum. hem firefox hemde Internet Explorer kullanıyorum her ikisiylede denedim olmadı.ip yapılandırmasını el ile de ayarladım ama
    olmuyor. başka bir bilgisayarda arayüz sayfasına giryordu. işletim sistemim de vista 64 bit
    adres çubuğuna 192.168.2.1 yazıp enter a bastığımda hiçbirşey olmuyor.Us Robotics marka modemimle internete bağlanabiliyorum ama philips sorun var…
    Bu konuda acil yardımlarınıza ihtiyacım var.
  • Bende phılıps sna6500 modem var özellikleri;
    Runtime Code Version 0.54 (Oct 26 2006 21:20:01)
    Boot Code Version 0.68.0
    ADSL Modem Code Version 07.00.04.00A

Modemde firmwarenin sürümünü yükseltmeden önce xdsl ışığı yanıp sönüyodu sonra net gidiyodu yani reset oluyodu paso sonra yükselttim şimdi sadece xdsl ışığı yanıp sönüyo deli olcam bi çözüm bulan varsa cevap yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiG.StorM -- 1 Eylül 2008; 21:35:22 >
  • quote:

Bende phılıps sna6500 modem var özellikleri;
    Boot Code Version 0.68.0

Modemde firmwarenin sürümünü yükseltmeden önce xdsl ışığı yanıp sönüyodu sonra net gidiyodu yani reset oluyodu paso sonra yükselttim şimdi sadece xdsl ışığı yanıp sönüyo deli olcam bi çözüm bulan varsa cevap yazarsa sevinirim.

Bahse girerim aboneliğiniz SmileADSL den...

4-5 ay önce ben de aniden sorun yaşamaya başladım. Telekom, SmileADSL ne yaptıysa, bağlantıda hata bulamadı. Modem resmen dalga geçiyordu. Telekomcular ile telefonda iken net kütür çalışıyor. Ya bir kaç saat sonra ya ertesi gün aynı hata tekrar ediyor.

Servise verdim. İstanbul a gönderdiler. Firmware upgrade i yapıp geri verdiler. Ben zaten servise vermeden önce upgrade yapmıştım. Dediydim onlara ama nafile.

Neyse, eve getirdim. 10 dk iyi, sonra yine gitti.
    Servise tekrar götürdüm. Adamlar 1 hafta kendi internetlerini benim modem ile yaptılar. Hiç sorun yok.
    Kendilerinde de aynı SNA6500 varmış, onu verdiler, denedim yine aynısı.
    Şu an bir arkadaşın verdiği tek port kablolu modem ile netteyim. Bi arkadaş da Access Point verdi bugün. Onu deniyorum. Onda da internet yok :) du bakalım uğraşmaya daha yeni başladım. ÇOOOK eskinin bi kablolu modemi kütür kütür valla...

SmileADSL aboneliğim 26 Aralık 2008 de doluyor. Bir daha Telekomun ki hariç hiç bir aboneliğe yokum.

Telekomcular başka aboneliklere yardımcı oluyorlar, ama bir yere kadar.
    Kendi aboneliklerinde işlemler jet hızı. Şeflik iki adım mesafede, hemen çözürler, smile ın telefonuna bile ulaşmak için dakikalarca konuşma ücreti ödüyorsun.

Zaten ilk abonelikteki ayarları da gelen vatandaş beceremedi. Ben yaptım.

Biraz uzun oldu yazım ama cidden problem yaşadım. Ama aylardır hala çözüm, servis desteği ile bile yok.
    Tek çözüm; abonelik iptali (smileadsl den)

• quote:

Orjinalden alıntı: MinikAnkara

quote:

Bende phılıps sna6500 modem var özellikleri;
    Boot Code Version 0.68.0

Bahse girerim aboneliğiniz SmileADSL den...

4-5 ay önce ben de aniden sorun yaşamaya başladım. Telekom, SmileADSL ne yaptıysa, bağlantıda hata bulamadı. Modem resmen dalga geçiyordu. Telekomcular ile telefonda iken net kütür çalışıyor. Ya bir kaç saat sonra ya ertesi gün aynı hata tekrar ediyor.

Servise verdim. İstanbul a gönderdiler. Firmware upgrade i yapıp geri verdiler. Ben zaten servise vermeden önce upgrade yapmıştım. Dediydim onlara ama nafile.

Neyse, eve getirdim. 10 dk iyi, sonra yine gitti.
    Servise tekrar götürdüm. Adamlar 1 hafta kendi internetlerini benim modem ile yaptılar. Hiç sorun yok.
    Kendilerinde de aynı SNA6500 varmış, onu verdiler, denedim yine aynısı.
    Şu an bir arkadaşın verdiği tek port kablolu modem ile netteyim. Bi arkadaş da Access Point verdi bugün. Onu deniyorum. Onda da internet yok :) du bakalım uğraşmaya daha yeni başladım. ÇOOOK eskinin bi kablolu modemi kütür kütür valla...

SmileADSL aboneliğim 26 Aralık 2008 de doluyor. Bir daha Telekomun ki hariç hiç bir aboneliğe yokum.

Telekomcular başka aboneliklere yardımcı oluyorlar, ama bir yere kadar.
    Kendi aboneliklerinde işlemler jet hızı. Şeflik iki adım mesafede, hemen çözürler, smile ın telefonuna bile ulaşmak için dakikalarca konuşma ücreti ödüyorsun.

Zaten ilk abonelikteki ayarları da gelen vatandaş beceremedi. Ben yaptım.

Biraz uzun oldu yazım ama cidden problem yaşadım. Ama aylardır hala çözüm, servis desteği ile bile yok.
    Tek çözüm; abonelik iptali (smileadsl den)

ilk bağlattığımda smile adsl den bağlatmıştım ama 2 sene önceydi.Şimdi ttnet bağlattım 1 ay oldu 1 aydır internete adam akıllı giremedim paso net gidip geliyo benim anlamadığım olay int. geceleri geliyo 12-12.30 gibi artık canıma tak etti servis çağırdım bakaalım onlar napıcak...Sence modemi değişsem sorun düzelirmi?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.