Şimdi Ara

Philips SNA6500 ADSL modem (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
1
Favori
76.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ADSL / ISP
    VPI/VCI 8/35
    Encapsulation LLC
    Protocol PPPoE

doğru versiyon firmware içinhttp://www.consumer.philips.com/consumer/consumer_landing_page.jsp;cscpsid=LGBK3FQLHCCVBJ0RMRCSHQFHKFSESI5P?language=tr&country=TR&catalogType=CONSUMER&_requestid=578858 sitesinden modeminizin tam modelini ( örneğin sna6500/00) gibi aratarak bulabilirsiniz... 0.17 gibi bir firmware modeminizin modelini sorgulamamız gerektiğini düşündürtüyor bana...

• Reset sorununa napabiliriz ?
  • reset bence donanımsal bir sorundur ve mutlak servis gerektirir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alfisti_35900

reset bence donanımsal bir sorundur ve mutlak servis gerektirir...

Dostum bu 2.modem aynı modelden ^_^ Okuduğumda bir çok kişiye yaptığını görüyorum.
  • alfisti yardımın için sağol ayarları dediğin gibi yaptım ama benim modem smile dan gelen sna6500 ve siteden 0.54 indirdim 2 ayrı klasörde Firmware round power button ve Firmware square power button klasörlerinin içinde updateleri vardı ilkini kabul etmedi ve Firmware square power button içindeki 0.17 dosyasından update etti sonundada versiyon 0.17 oldu bende anlamadım herkezin yaptığı gibi siteden indirdim ve bende sizlerden farklı bir versiyon oldu.sanırsam bu en son sürümü olabilirmi.dediğin linktende ürün bulamadım ama global sitede bu modeli yazınca sizerinde indirdiği bu update dosyasını aldım.bununla ilgili görüşelerini bildirirsen sevinirim.kolay gelsin alfisti.anladığım kadarıyla bu konuyla ilgili bilgin derin.
  • estağfurullah bilgim derin falan değil sadece bu modemle olan tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum. bu konuyu ilk sayfasından itibaren okursanız bu aleti düzgün bir şekilde çalıştırabilmek için epeyce ter döküldüğünü göreceksiniz.. şimdi o terlerin işe yaraması ve sorun yaşayan diğer arkadaşlara da çare bulabilmesi gerekiyor..

sizin modeminiz tr de pek satılan bir tür değil. demek kampanyada verildiği için size denk gelmiş... yoksa genelde satın alan arkadaşlar round power button lu modeme sahipler ve onun da firmware leri 0.43 den başladı ve buraya kadar geldi... sonuçta sizin modelin en son sürüm firmware ine sahipsiniz, ayarları da düzgün yaptığınızda probleminiz olmaması gerekiyor, kolay gelsin...

@scorlex, sıkıntını anlıyorum ama sürekli reset gibi bir işlem donanımsal olmalı... ha modemden olmayabilir, evdeki voltaj probleminden ya da adaptöründen olabilir bilemem ama firmware kaynaklı olma olasılığı yok bence...

• peki bu modem dahamı iyi türkiyediklerden ben şu an kesnti yaşamıyorum herald wirelesten di.ama bazen takılıyor.ayarları pppoe ve llc yaptım türkiye şartları bu galiba.bide dediğim gibi bu model nasıl sence bilgi verirsen sevnirim.
  • sanıyorum bu modemi kullanan ilk kişi sizsiniz tanıdığım, bu nedenle yorum yapamayacağım ama bizimkilerden farklı olduğunu düşünmüyorum...
  • Internetten ucuz diye bu modemi aldım. Firmvare versiyon 0.43 idi şuan güncelleme yaptım.
    INFORMATION
    Numbers of DHCP Clients 1
    Runtime Code Version 0.54 (Oct 26 2006 21:20:01)
    Boot Code Version 0.68.0
    ADSL Modem Code Version 07.00.04.00A
    LAN MAC Address 00-12-BF-18-D2-44
    Wireless MAC Address 00-12-BF-18-D2-46
    WAN MAC Address 00-12-BF-18-D2-45
    Hardware Version 01
    Serial Num S551034720

Bu hale geldi de orada bir yazılım daha var tarihi daha yeni olmasına rağmen modem almıyor. Sebebini bilen var ise yardım ederse yada açıklarsa memnun olcağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem12 -- 3 Mayıs 2007; 15:56:07 >
  • kuramadığınız firmware hemen üstteki mesajlarda geçen firmware dir, sizin kullanmanız gereken firmware değildir....
  • bendede square modeli var teknosadan aldım firmware yaptım ve su an 0.17 ilk firmwarede arda sırada tıkanmalar yasıyordum bakalım bu firmwarede sorun cozulmus mu?
  • quote:

estağfurullah bilgim derin falan değil sadece bu modemle olan tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum. bu konuyu ilk sayfasından itibaren okursanız bu aleti düzgün bir şekilde çalıştırabilmek için epeyce ter döküldüğünü göreceksiniz.. şimdi o terlerin işe yaraması ve sorun yaşayan diğer arkadaşlara da çare bulabilmesi gerekiyor..

sizin modeminiz tr de pek satılan bir tür değil. demek kampanyada verildiği için size denk gelmiş... yoksa genelde satın alan arkadaşlar round power button lu modeme sahipler ve onun da firmware leri 0.43 den başladı ve buraya kadar geldi... sonuçta sizin modelin en son sürüm firmware ine sahipsiniz, ayarları da düzgün yaptığınızda probleminiz olmaması gerekiyor, kolay gelsin...

@scorlex, sıkıntını anlıyorum ama sürekli reset gibi bir işlem donanımsal olmalı... ha modemden olmayabilir, evdeki voltaj probleminden ya da adaptöründen olabilir bilemem ama firmware kaynaklı olma olasılığı yok bence...

Aynı gün bir kaç kere yaptı.Sonraki günde 1 2 kere oldu artık hiç olmuyor.Dediğin gibi Voltaj veya Telekom kaynaklı olabilir diye düşündüm bende donanımsal bir problem olsa her gün yapması lazımdı.Ayrıca sorunum hala çözülmüş değil Ethernet olarak kullanmak zorunda kalıyorum Wireless ayarlarını yapamadım.2 tane laptopta 1 tanede masaüstü pcde denedim Wireless ile bağlanamıyorum ( Normalde wireless pek işime yaramıyor.Ethernet kullanıyorum masaüstü pc olduğu için ama yinede içime kurt düştü.Wireless kullanıyor olsam çoktan servisi çağırmışım ) Halletmem lzm nasıl wireless kullanırım yardım pls

• Up up up
  • ben 0.17 yükselttim sorunum bitti su an hiç takılma tıkanma olmuyor gercekten iyi oldu
  • bende kullanmadıktan sonra bi süre sonra online ışığı sönüyor.sizdede öylemi.yoksa bi sorunmu.sönmemesi için ne yapmak lazım.
  • ya arkadaslar biri solesin yoksa kircam kafayinedir bu dns6500 wireless ayarlari sifre koymayi gectim baglanamiyos yok mu bi delikanli anlatsa naapcamizi?_
  • sna 6500 yazılımını güncelledim ama ddns ayarları kayboldu. bunu nasıl yaparız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saay -- 18 Mayıs 2007; 16:54:21 >
  • modem servisten geldi 15-20 gün sonra0.46 yüklenmiş 1 haftadır kopma yok
  • quote:

"SNA6500 ayarlarinda saat ayarlari bulunmakta...
    Advanced Settings > System Settings > Time settings bölümünde...
    Lütfen bu ayari seçmeyin, yani "Enable Automatic Time Server Maintenance" tiklamayin...

Bazi seçilen Time Serverler aktif olmadiklari anda internet baglantisi kesilir."

bunu uyguladığınıza eminsiniz değil mi arkadaşlar?

Bende Enabled idi Disabled yapınca sorun düzeldi şuanda problem yok 5 dkda bir Online ışığı yanmasına rağmen nete ulaşamıyordum. Yazılımım ise şu an 0.54
  • DHCP İstemcileri sayıları 1
    Yürütüm zamanı kod sürümü 0.07 (Sep 21 2006 20:22:31)
    Önyükleme kod sürümü 0.72.2
    ADSL Modem Kod Sürümü 06.01.04.00A
    LAN MAC Adresi 00-1A-2A-62-59-85
    Kablosuz MAC Adresi 00-00-00-00-00-00
    WAN MAC Adresi 00-1A-2A-62-59-86
    Donanım Sürümü 01
    Seri no J707302508

ben modemi 1 hafta önce aldım ayarlar bunlar daha bir sorun la karşılaşmadım
    kutu üzerinde bulunan resimde modemin sadece arka tarafında havalandırma var beimkinde ise
    108mps lerde olduğu gibi 2 yerde var bunun nedeni ne acaba - ısıma problemi ne kimi çok ısınıyo kimi hiç ısınmıyo diyor birde sürümü 0,07 bunu anlamadım milletinki 0,50 lerdeyken benimki neden bu kadar düşük

bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.