Arkadaşlar içinizde Alcatel Speedtouch USB modem kullananlar varsa ve bilgi ve tecrübelerini paylaşarak yardımcı olurlarsa sevinirim.
Arkadaşımda aşağıdaki fotoğrafta görülen, Alcatel Speedtouch USB ADSL modem var.
Yaklaşık 10 gün önce Telekom'la ADSL sözleşmesini imzaladı. Bikaç gün sonra sinyalin verildiğini telefonla arayıp bildirmişler. O gün gidip modemi bağladım ve internetten indirdiğim modemin XP driver'ı ile modemi kurdum. Modemin 2 gösterge ışığından ilki olan ve bilgisayardan güç aldığını belirten ışık sabit yanıyor. Sonra hattın durumunu belirten 2. ışık da hattı bağladıktan sonra önce bir süre yanıp sönüyor ve kısa bir süre sonra sabit olarak yanmaya başlıyor. Herşey normal gibi görünürken, bağlantı geniş ağ bağlantısında bağlan'ı tıklayınca "Hata 768: Uzaktaki bilgisayarla bağlantı sağlanamıyor..." gibi bir hata veriyor....
Telekomu ilk arayıp sorduğumuzda 768 hatası veriyor dedik. O zaman hesabınız daha tam aktif edilmemiştir dedi görevli. yarın hallolur dedi. Ertesi gün yine hallolmayınca modemi tekrar tanıtmamızı söylüyorlar. Tekrar tanıttım. Ama aynı şekilde oldu. Bir de şu bağlantı için gerekli olan ayarları modemin tanıtım programı değiştirmeye izin vermiyor. Ayarlar şu şekilde; RFC1483 - LLC - 8 - 35 Otomatik olarak yapılıyor...
Bağlantı için kullandığımız bağlantı penceresini de miniport PPPoE olarak oluşturduk. Ancak sorun hala devam ediyor...
Bu modemden kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim...
modeminden kaynakalanan bir sorundeğil sen aşağıda yazacaklarımı yap ve bağlan ok?
şifreni ve kullanıcı adını büyük harflerle yaz.
örnek: kullanınıcı adı ERKE2125555555@TTNET şifre: 2125555555
yeni dağıtılan adsllerde şifre yalnız telefon numaran değil , önüne alan kodunuda eklemen gerekiyor, telekomda bunu bilen birini bulduğumda bende çok sevindim çünkü password hatasından ötürü bağlanmıyordu modem
PPPoE LLC ve ya mux ama sen default değerde bırak
everybady, öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim. Ama artık yeni aboneliklerde kullanıcı adı ve şifreye telefon numarası falan girilmiyor ki. Sözleşme yapılırken belirlenen kullanıcı adı ve şifre var.
bu hatayı hep mi veriyor yoksa ara sıra mı oluyor...ben 3 senedir o modemi kullanıyorum,bi ara bana da bi sebep yokken o hatayı verip bağlanmıyordu ama belli bi süre için-mesela 30 dakika- sonraları öyle bi sorunla karşılaşmadım...
Bu hatayı hep veriyor. Şu ana kadar henüz bağlanabilmiş değiliz...
seLam, zamaninda bende arkadasimla kullandim o modem den Tr ye ilk gelince ADSL genelde vantoz modeli dedigimiz bu usb modem lerden vardi. pppoA uzerinden baglaniyorduk internete santral ler Alcatel di modem de destekliyor sorun yoktu. Sonra yeni santral lerin bazilarinda baglanamama sorunu cikti, pppoE baglanti da sorunlar yasandigini duydum. hatta news.anet de telekom daki port larda sorun yasattigindan bile bahsettiler. ama ben sahit olup kurcalamadim. modem i kurduk dan sonra raspoe ile bir deneyip baglanti olustursan ii olur bence , cunku arkadasim ole baglaniyordu yine xp ve ayni modemi kullaniyor. bana kalirsa sorun bende eski abonelerdenim bazen teelkom gecici sureli baglantiya izin vermiyor baglan deyince uzuzn sure bekliyor sonra ayni hatayi veriyor. ama 2. denemem de baglaniyor. Sendeki sorun da bunun devamlisi olabilir. yani telekom da kaynaklandigini da dusunuyorum. Ya da ilk anlattiklarim dogruysa yani santral ile uyumsuz da olabilir.
tavsiyem: bir saglam modem alip denemen evin de sinyal duzgunmu. telekom daki port un duzgun calisiyor mu. calisiyorsa tam bir arastirma yapariz xp ye kurulumu hakkinda. izmir deysen ben sana emanet adsl modem de veririm, alir denersin. iyi gunler kolay gelsin
arkadaslar ben bisey sormak istiyorum bende speedcom adsl modem var usb baglantılı benim adsl hattım acıldı modemi tanıttım hersey okey baglanıyo modemki baglantıyı gosteren led lambasıda surekli yanıyo connedted falan diyo ama gonderilen ve alınan bytler 0 .. Cunki ben sifremi ve kulanıcı adımı nereye girecegimi bulamadım. Hos modemi aldıgım yeri aradım fakat soygun yapmak istiyo yardım icin adam 40 milyon kurulum ucreti istiyor ve ben bu parayı vermemek icin bu kadar kasıp kurdum modemi herseyiyle calısıyo.. Bu modemde cevirmeli ag baglantısı olusturuyo bitane ve oraya kulanıcı adı ve sifreyi yazıyorum fakat telefon numarası var birde.. Yani ben modemle internete baglanıyorum sanki :) bi tuhaflık var ordan baglan diyince baglanamıyo cunki dogal olarak oyle bir modem olmadıgı icin makine numarayı ceviremiyo.Fakat sanırım isin sırrı sifreyi yazacagım yer orası ama telefon numarasına ne yazıcam yada modem ayarımı yapıcam napicaksam cozemedim ben. Aynı modemden kullanan varsa bu olayı nasıl cozecegimi bana email olarak yada icqdan msg olarak atarsa sevinirim .. ICQ 38660915