arkadaşın evinde bi modem var, modelini hatırlayamadım ama kaliteli bi şeydi.. neyse adsl ile internete bağlanıyor.. durup dururken bağlantı kesiliyor, modemi 2-3 kez acıp kapayınca tekrar bağlanıyor..
bu sorun neden olur, başına gelen var mı?
-ben ilk olarak modem ısınıyo falan o yuzden mi diye dusundum, ama modemi yeni actıgında da oluyomus..
-bi de evlerinde 2-3 paralel telefon hattı var, bu sinyal gucunu falan etkiliyo olabilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: ilker_ege
arkadaşın evinde bi modem var, modelini hatırlayamadım ama kaliteli bi şeydi.. neyse adsl ile internete bağlanıyor.. durup dururken bağlantı kesiliyor, modemi 2-3 kez acıp kapayınca tekrar bağlanıyor..
bu sorun neden olur, başına gelen var mı?
-ben ilk olarak modem ısınıyo falan o yuzden mi diye dusundum, ama modemi yeni actıgında da oluyomus..
-bi de evlerinde 2-3 paralel telefon hattı var, bu sinyal gucunu falan etkiliyo olabilir mi?
Modemin marka ve modeli ve de evdeki telefon tesisatının yapılandırması hakkında daha detaylı bilgi vermeniz gerekiyor. Splitter kullanılmış mı? 2 hat (paralel) üzerindeki paralel telefonlar problem çıkartabiliyor. Modem, kablosuz (wireless) ise, yakınında çalışan telsiz telefon(lar) da girişim yapabiliyor... Son olarak modemin web-konsoluna girip, oradan SNR ve LA değerlerinin de kontrolu gerekir. Belki Telekom hattı ve/veya apartmanın girişindeki dağıtım kutusuna kadarki bina içi tesisat problemlidir.