Şimdi Ara

Airties 5650 vdsl2 bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar halihazırda vdsl2 abonesiyim ve Ttnet'in verdiği Sagemcom modem ile sorunsuz bir bağlantım var. Denemek için abimden Airties 5650 modem aldım fakat ne yaptımsa modem internete bağlanamadı. Abim de aynen benim gibi Hipernet (vdsl2) abonesi ve bu modemi evinde kullanıyor. Sadece kullanıcı adı ve şifreyi değiştiriyorum, diğer tüm konfigürasyon aynı. Buna rağmen bağlanmıyor! Aynı kabloyu kendi Sagemcom modemime takıyorum, bağlanıyor. Keza aynı şekilde Airties'i abimin evinde bağlıyoruz, çalışıyor!

Acaba nerede hata yapıyor olabilirim? Modem arayüzünden Vdsl2 modülasyonunu kaldırarak ya da sadece bunu bırakarak bağlanmayı da denedim ama olmuyor!

Uydunet'te olduğu gibi modem değiştirince Ttnet'e haber vermek falan mı gerekiyor acaba? Adsl'de böyle bir durum yoktu ama vdsl2'yi bilemedim...

• Garip doğrusu çalışması lazım. Hiç mi DSL sinyali gelmiyor.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmiyor maalesef, sanki telefon kablosu takılı değilmiş gibi, DSL ışığı yanıp sönüyor, bekliyor, tekrar yanıp sönüyor yani bağlanmaya çalışıyor. Bu durumda kabloyu söküp eski modemime takıyorum, 5-6 saniye sonra şak diye bağlanıyor.

Kendi modemimi abonelik taahhüdü vermeden ancak faturaya ilave ederek taksitle Ttnet'ten almıştım. Acaba bir şekilde Uydunet'teki gibi modemin MAC adresini kontrol ediyor olabilirler mi? Airties da abime bedava verilen bir modem (kullanım hakkı veriliyor daha doğrusu, abonelik iptalinde modemi geri alıyorlar).

Ancak şu var, daha önce bağlantımda bir problem olmuştu, bu yüzden denemek için arkadaşımdan ödünç vdsl modem almıştım, benim modemimin aynısı idi (Sagemcom). Bu modem internete anında bağlanıyordu. Öte yandan 2. el olarak başka bir Airties 5650 almıştım ve o da bağlanmıyordu. Arızalı olduğunu düşünüp iade etmiştim.

Çıkamadım bu işin içinden :( Kabloda ya da jak'ta mı sorun var acaba dedim, modemin portuna takınca uçlar birbirine temas etmiyor olabilir diye düşünerek ama onda da sorun yok. Farklı kablolarla, splitter'lı/splitter'sız her şekilde denedim. Zaten dediğim gibi, aynı konfigürasyona eski modemimi takıyorum, mis gibi bağlantım geri geliyor.

• Peki diğer modemde gelen sinyal türüne baktınızmı, adsl2 sinyali geliyor olmasın o modeme?
  • Tabii kontrol ettim, Sagemcom'a Vdsl2 geliyor. Online işlem merkezinde ve faturalarımda da hizmet türü "Vdsl" yazıyor. Zaten bütün ihtimalleri deneyebilmek için Airties'da Vdsl2'yi kapatıp diğer tüm modülasyonları ve Vdsl2 hariç diğer her şeyi kapatıp tek tek her bir Vdsl2 modülasyonunu denemiştim. Tabii ki multimode'u da denedim (tüm modülasyonları yani). Bağlanmıyor :(
  • Modem arızalı o zaman, çünkü siz modeme ttnet kullanıcı adı şifresini girmeseniz bile hatta sinyal varsa sinyali bulur ama internete çıkış olmaz.

Bana ttnetin verdiği huwaie modemdede aynı sıkıntı vardı birkaç ay kullandık sonra sinyal almamaya başladı, servise gönderdik tamir edildi.
  • Hayır dediğim gibi aynı Airties'ı abimin evine gidip bağlıyoruz, mis gibi çalışıyor! Acaba bağlı olduğum port/santral her ne ise, onunla Airties'ın çipsetleri arasında bir uyuşmazlık mı var nedir bilemedim...

Hala şüpheleniyorum, acaba Airties'a taktığım kablonun ucu tam oturmuyor, temas etmiyor mu diye. Ama standart bir jak sonuçta. Jakı oturttuktan sonra temas edip etmediğini görebileceğim kadar aralık kalmıyor, göremiyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Airties 5650 fiber desteklimi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok garip bir probleminiz var hocam işin içinden çıkacak gibi değil.

• nette buldum asagidaki yorumu

quote:

modem her vdsl hattını (bulunduğu santrali)
    desteklemiyor. (airties müşteri hizmetlerinin
    yapmış olduğu açıklamadır)kendileri 32 mblık
    vdsl bağlantısında modem ip almayınca böyle
    bir acıklama yaptı alacak kişiler böyle bir
    sorunla karşılaşırsa şaşırmasınlar

• quote:

Orijinalden alıntı: alierr

nette buldum asagidaki yorumu

quote:

modem her vdsl hattını (bulunduğu santrali)
    desteklemiyor. (airties müşteri hizmetlerinin
    yapmış olduğu açıklamadır)kendileri 32 mblık
    vdsl bağlantısında modem ip almayınca böyle
    bir acıklama yaptı alacak kişiler böyle bir
    sorunla karşılaşırsa şaşırmasınlar

Şu ana kadarki hiç bir abonemde böyle bir sorun olmamıştı.
  • Bende airties 5650 adsl/vdsl modem var ama adsl modunda calisiyor.

ttnet guya fibere gecirdi bizi hatta faturaya fibernet 20mbit falan yazmislar ama hala adsl.

modemi kendim satin aldim ttnet firmwareli degil.

adsl 20 mbit verip buna fiber mi diyorlar? peki gercek fiberi/vdsli kimler kullaniyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: alierr

Bende airties 5650 adsl/vdsl modem var ama adsl modunda calisiyor.

ttnet guya fibere gecirdi bizi hatta faturaya fibernet 20mbit falan yazmislar ama hala adsl.

modemi kendim satin aldim ttnet firmwareli degil.

adsl 20 mbit verip buna fiber mi diyorlar? peki gercek fiberi/vdsli kimler kullaniyor?

Fiber internet wan girişinden olur dsl girişinden olmazki
  • Türk Telekom Müdürlüğüne gidin hattınız ile ilgili bilgi alın. Eğer bölgenizde Vdsl2 veriliyorsa hattınızın Vdsl2 alınmasını isteyin.

• Teşekkürler arkadaşlar. Benim kafamda 2 ihtimal var. Biri sizin de belirttiği gibi santralle modem arasındaki uyuşmazlık, diğeri de modemin MAC adresi ile ilgili bir kısıtlama. Ttnet'e de mesaj bıraktım, bu konuyla ilgili bilgili bir kişi beni arayabilir mi diye. Airties'a da soracağım. Eğer bilgi alırsam buraya da yazarım.
  • arkadaşlar bende malatya dan ankaraya tayin oldum hattımı nakil aldım yeni adresime eski airtes 204 modemim çalışmadı ttnet bana bulunduğum bölgede fiber/hipernet var o modeme sinyal gelmez vdsl bir modem kullanmanız gerek dedi bende ttnet ten airtes 5650 modem aldım henuz deneyemedim eve gidemediğim için şimdi korkum forumu ve bir kaç yazıyı okuduktan sonra bu modemin çalışmaması.. okuduğum yazılarda vdsl modemin wan girişinden çalıştığı ama evin net çıkışı normal telefon çıkışı wan portuna girecek bi jak yok orda ??? yani vdsl değil mi bizim hattımız bu modem çalışmazsa ne yapıcam çünkü eve kadar fiber oldupunu da söyledi ttnet müşteri temsilcisi eve kadar fiber oluncada çalışmıyormuş bu lanet modem ??? bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş varsa çok sevinirim.. görüşmek üzere iyi geceler herkese...
  • noval_06 N kullanıcısına yanıt
    Dostum eve kadar fiber varsa Ttnet zaten size ücretsiz modem verir. Bir diğer ihtimal, apartmana kadar fiber geliyor, buradan sonra daireye kadar ethernet kablosuyla hat geliyor olabilir. Bu durumda da Airties 5650'nin WAN girişini kullanabilirsin. Diğer ihtimal vdsl2 ya da adsl2+ veriyorlarsa, aynı modemin standart telefon girişini kullanabilirsin.
  • bana denen eve kadar fiber olduğu ama sana gel modem vericez diyen olmadı :D bende gittim ttnet ten airtes 5650 aldım ttent abone bilgilerimde paket hızım 20480 larak değiştirilmiş kendiliğinden evde ki prizde wan girişi olmadığına göre tek temennimiz modemin çalışması için vdsl2 sinyali veriyor olmaları o zaman :D peki vdsl2 sinyali olmasıyla wan girişinden fibernet kullanmakta hız açısından bi sıkıntı olur mu???
  • Dediğim gibi, 20 mbit ise vdsl ya da fiber farketmez, ikisinde de sonuçta 20 alacaksınız. Fiberin pingi daha dusuk olacak sadece. Bu biraz dizel benzinli araç karşılaştırmasına benziyor. İki araç da 180 yapıyor ama birisi daha çabuk tepki veriyor. Biri 20 saniyede, öbürü 23 saniyede 180 yapıyor ama sonuçta aynı hıza ulaşıyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

Dediğim gibi, 20 mbit ise vdsl ya da fiber farketmez, ikisinde de sonuçta 20 alacaksınız. Fiberin pingi daha dusuk olacak sadece. Bu biraz dizel benzinli araç karşılaştırmasına benziyor. İki araç da 180 yapıyor ama birisi daha çabuk tepki veriyor. Biri 20 saniyede, öbürü 23 saniyede 180 yapıyor ama sonuçta aynı hıza ulaşıyorlar.

Roket kullanmak istediğimizde kullanamıyoruz, parasını ödediğimiz bir hizmeti niye kullanamıyoruz, haksızlık değilmidir bu.
  • Roket konusunda haklısınız. Ttnet iste, ne diyebilirim ki...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.