Şimdi Ara

Airties 5650 vdsl2 bağlantı sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Airties 5650, VDSL2 30a profilini desteklemiyor. Bu yuzden olabilir mi?

Ornek acisindan Zyxel p-2812 icin:

VDSL2 (G.993.2), band plan Annex A, Annex B

Support profile 8a, 8b, 8c, d, 12a,12b, 17a, 30a*

Sadece tahmin yurutuyorum. Airties 5650'nin kutusunda turkiye'de ki tum altyapiya uygun yaziyor ama...
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkürler. Aslında ben bu sorunu çözdüm ama başka bir konuda yazmıştım, burayı unutmuşum :) Buraya da yazayım ki ihtiyaç duyan faydalansın.

Bu problemi yaşadıktan sonra Sagemcom modemimle bir süre idare ettim. Herhangi bir sorun da yaşamadım. Ama modem arayüzünde upload hızım 1024 kbps görünüyordu. Oysa ki bütün 20mbit vdsl2 abonelerine 2mbit upload veriliyor. Tam rakam olduğu için santralden böyle ayarlandığını düşündüm ve aradım, dediler ki "yoo biz 2048 tanımlamışız". Bunu duyunca tekrar kablolarla modemlerle uğraşmaya başladım. Aklım almadı çünkü, 20mbit downloada imkan veren kablo, 2 mbit upload'ı nasıl kaldırmıyordu?! Gittim ankastrenin başında modemi test edebilmek için UPS aldım. Telekom'dan gelen saf bakır kabloya modemi direk bağladığımda gördüm ki 2mbit upload veriyor! Tekrar 5650 ve başka vdsl modemlerle denedim, hepsi 2mbit upload verdi. Daha önce evimde çalışmayan 5650 bile! Yani sorunun kablodan olduğunu gördüm. Hatta Telekom'a ait kablonun ucunda ulaşılabilir hız 99mbit download/45mbit upload görünüyordu. Sitenin yedek kablolarından birine aktardım hattımı ve şu an evde ZTE marka modemle 20/2mbit bağlanabiliyorum. İşin ilginç tarafı, kendi çektiğim Cat5e kablo ile 20/1 bağlanabilen Sagemcom, bu hatta çalışmıyor. Kendi çektiğim kabloda çalışmayan ZTE ise, eski hatta 20/2 bağlanabiliyor :) Paranoyakça bir durum yani!

Anladım ki kablonun niteliği ve modemin chipseti bağlantıya doğrudan etki ediyor. Modemlerin töleransı farklı farklı demek ki. Yalnız siteye ait eski hatta ulaşılabilir hızım 40mbit'lere kadar düştü (99mbit'ten). Yağmur yağdığında kopma olabiliyor :) O yüzden bu sefer gerçekten kaliteli bir Cat6 kablo alıp yenileyeceğim altyapımı. İdare ediyorum şimdilik.

Bu arada modemde Vdsl2 ve adsl2+ modülasyonlarını tek tek kapatıp açarak, muhtemelen tüm kombinasyonlarla denedim ama sorun kablolardanmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

İlginize teşekkürler. Aslında ben bu sorunu çözdüm ama başka bir konuda yazmıştım, burayı unutmuşum :) Buraya da yazayım ki ihtiyaç duyan faydalansın.

Bu problemi yaşadıktan sonra Sagemcom modemimle bir süre idare ettim. Herhangi bir sorun da yaşamadım. Ama modem arayüzünde upload hızım 1024 kbps görünüyordu. Oysa ki bütün 20mbit vdsl2 abonelerine 2mbit upload veriliyor. Tam rakam olduğu için santralden böyle ayarlandığını düşündüm ve aradım, dediler ki "yoo biz 2048 tanımlamışız". Bunu duyunca tekrar kablolarla modemlerle uğraşmaya başladım. Aklım almadı çünkü, 20mbit downloada imkan veren kablo, 2 mbit upload'ı nasıl kaldırmıyordu?! Gittim ankastrenin başında modemi test edebilmek için UPS aldım. Telekom'dan gelen saf bakır kabloya modemi direk bağladığımda gördüm ki 2mbit upload veriyor! Tekrar 5650 ve başka vdsl modemlerle denedim, hepsi 2mbit upload verdi. Daha önce evimde çalışmayan 5650 bile! Yani sorunun kablodan olduğunu gördüm. Hatta Telekom'a ait kablonun ucunda ulaşılabilir hız 99mbit download/45mbit upload görünüyordu. Sitenin yedek kablolarından birine aktardım hattımı ve şu an evde ZTE marka modemle 20/2mbit bağlanabiliyorum. İşin ilginç tarafı, kendi çektiğim Cat5e kablo ile 20/1 bağlanabilen Sagemcom, bu hatta çalışmıyor. Kendi çektiğim kabloda çalışmayan ZTE ise, eski hatta 20/2 bağlanabiliyor :) Paranoyakça bir durum yani!

Anladım ki kablonun niteliği ve modemin chipseti bağlantıya doğrudan etki ediyor. Modemlerin töleransı farklı farklı demek ki. Yalnız siteye ait eski hatta ulaşılabilir hızım 40mbit'lere kadar düştü (99mbit'ten). Yağmur yağdığında kopma olabiliyor :) O yüzden bu sefer gerçekten kaliteli bir Cat6 kablo alıp yenileyeceğim altyapımı. İdare ediyorum şimdilik.

Bu arada modemde Vdsl2 ve adsl2+ modülasyonlarını tek tek kapatıp açarak, muhtemelen tüm kombinasyonlarla denedim ama sorun kablolardanmış.

hocam dota2'de ping sorunu yaşıyoruz. normal 130-90 ms olması gerekirken, oyunda 180ms'den aşşağıya düşmüyor ping. Bende kabloları değiştirdim ama niteliğine hiç bakmadım normal telefon kablosu. Ne önerirsiniz? Modemide değiştirmek, widnwosu sıfırdan kurup, son sürücüler kuruldu, full virüs taraması yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 5 Ocak 2014; 22:58:32 >

• Ozbi kullanıcısına yanıt
    Valla o kadar denemeler yaptım, gördüğüm kadarıyla en kaliteli kablo Hes marka cat6 kabloydu. Size de bunu tavsiye ederim. Maalesef en az 305 metrelik top olarak satılıyor ama kalitesi üst düzey bir kablo. Her türlü ihtiyacınızı görecektir. Hes yerine aynı siniftaki markaları da kullanabilirsiniz. Ucuz kablo almayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Dönüş için teşekkürler. Bende de aynı problem var. Normalde VDSL için hattım yetersiz. 16Mbit sınırda alabiliyorum. Huawei ve Zyxel VDSL ile bağlanabildi. 5650 VDSL alamadı. Hat değerlerim VDSL için kötü 25dB hat zayıflaması..

Musait bir zamanda kabloları bir kurcalayayım..

• Bu modem ile yaklaşık 6 aydır sorunsuz bağlanıyordum . Dün itibari ile dsl ışığım yanıp sönüyor ama bağlantı yok. Türk Telekom’dan geldiler portlar değişti tesisatı kontrol etti çevir sesi var ama bağlantı yok sorun modemde görünüyor dedi. Sonra gitti Sıfır Tp-Link in modemlerinden açtı şak bağlandı makina nete . Sizin modem bozulmuş deri ve gitti . Bende nasıl bozulur durduk yere 5650 diye araştırırken bu konuya rastladım ama ben de tesisat aynı iken bağlantı gitti . Modemi bugün nasip olursa türknetli diğer arkadaşlarda deneyip ona göre servise yollayacağım ama umarım böyle bir sorun değildir . İki kere port değiştirdi servis elemanı yine de bağlantı alamadı . Modem bozuksa tamire vereceğim o da git gel ne kadar sürer belli değil . Gelince aynı sorun olur mu tekrar o da belli değil . Hadi hayırlısı . Başka yerde çalışırsa modem buraya yazarım yine .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

Bu modem ile yaklaşık 6 aydır sorunsuz bağlanıyordum . Dün itibari ile dsl ışığım yanıp sönüyor ama bağlantı yok. Türk Telekom’dan geldiler portlar değişti tesisatı kontrol etti çevir sesi var ama bağlantı yok sorun modemde görünüyor dedi. Sonra gitti Sıfır Tp-Link in modemlerinden açtı şak bağlandı makina nete . Sizin modem bozulmuş deri ve gitti . Bende nasıl bozulur durduk yere 5650 diye araştırırken bu konuya rastladım ama ben de tesisat aynı iken bağlantı gitti . Modemi bugün nasip olursa türknetli diğer arkadaşlarda deneyip ona göre servise yollayacağım ama umarım böyle bir sorun değildir . İki kere port değiştirdi servis elemanı yine de bağlantı alamadı . Modem bozuksa tamire vereceğim o da git gel ne kadar sürer belli değil . Gelince aynı sorun olur mu tekrar o da belli değil . Hadi hayırlısı . Başka yerde çalışırsa modem buraya yazarım yine .
    Ucuzundan. 80-90 a bir vdsl modem alın bence. Sahibinden den de bir sürü var. Tp link, airties vs. Yedek modem şart.

• mu5tafa kullanıcısına yanıt
    9970 v3 var tp link in bağlantı kopma sorunu bar diyorlar ama alsam mı bilemedim . Bir de ttnetin modemi bu türknette kullanabilir miyim ? @ den sonrası değişiyor mu bu modemde bilginiz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 2 Aralık 2018; 11:6:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZevkiSefa

9970 v3 var tp link in bağlantı kopma sorunu bar diyorlar ama alsam mı bilemedim . Bir de ttnetin modemi bu türknette kullanabilir miyim ? @ den sonrası değişiyor mu bu modemde bilginiz var mı ?
    Kullanılıyor.menu de başka iss ile kullan seçeneği var. Tp link i hiç kullanmadım ama sahibinden de en çok satılan model. Millet memnun olsa satmaz heralde. Bir de airties 5650 nin ttnet olmayan versiyonu var. Torrent destekliyor. O da iyidir. Kasası büyük olduğundan ısınma sıfır. Ben kullanıyorum.

• mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Yakınlarda yok 5650 de bakayım bulursam ona yöneleyim . Benim modem arkadaşlarda çalışırsa değiştiririm olmazsa . Onlar bunu ben onlarınkini 😂 masraf çıkmasa iyi olacak

• quote:

Valla o kadar denemeler yaptım, gördüğüm kadarıyla en kaliteli kablo Hes marka cat6 kabloydu. Size de bunu tavsiye ederim. Maalesef en az 305 metrelik top olarak satılıyor ama kalitesi üst düzey bir kablo. Her türlü ihtiyacınızı görecektir. Hes yerine aynı siniftaki markaları da kullanabilirsiniz. Ucuz kablo almayın.
    Selam dostum, konuyu hortlatmışım gibi olacak fakat bende de 5650 birinci versiyon modem var. Bende de dsl ışığı sabitlenmiyor(vdsl kullanıyorum). Senin gibi ankastre kutusuna inip oradan kontrol etmeye çalışacağım fakat ankastre kutusundaki bağlantıyı nasıl yaptın onu merak ediyorum. Porta bağlanan kablonun ucuna soket mi taktın penseyle, yoksa hazırda soket takılmış küçük bi telefon kablosunu ek yaparak mı bağladın? Bir de hes marka cat6 kabloyla 5650 modem tam randımanla çalışıyor mu? Tavsiyen hangisi modemi mi değiştireyim yoksa cat6 kablo mu çekeyim 5650 kullanılabiliyorsa?

• nacarbaran N kullanıcısına yanıt
    Kabloları değiştim ve bağlantı ve hız sorunum düzeldi 35mbit down 3mbit upload alabiliyorum artık, tekrardan teşekkürler.

Selamlar. Çok zaman geçmiş üstünden, nostalji yaptım ben de Özetle; evet küçük bir kabloyu ek yaparak test etmiştim.

Fiberoptik saha dolabından site içindeki ankastreye Telekom'un meşhur siyah kalın kablosu geliyordu, içinde renkli bakır tel çiftleri var. Bize ait olan teli telefoncuların kullandığı içi jel dolgulu boncuk benzeri klipslerle kısa bir kabloya ek yapıp modeme bağlamıştım (Modeme giren ucu RJ45 jaklı, diğer ucu çıplak. Bu çıplak uca klips takmıştım). İşim bittikten sonra bu klipsleri söküp Telekom'un kablosunu yine ankastredeki sokete (reglet, krone, artık adı neyse ) bağlamıştım.

Aslında bu kadar zahmete girmeden, telleri elinizle sararak da yapabilirsiniz ama parazit vs. olmasın, en sağlıklı halini göreyim diye böyle yapmıştım. Ankastreden eve kadar 100 metre kadar bir mesafe vardı, denemek için 305 metrelik Hes cat6 kabloyu tek parça halinde bağlamıştım (bir ucuna hat, diğer ucuna modem bağlayarak), ulaşılabilir maksimum hız 96 mbit gibi bir şey gösteriyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yani sorunsuz çalışıyordu. Benim modemim Airties değildi, bir tane ZTE bir tane de Sagemcom vardı ve ikisi de sorunsuz çalışıyordu bu düzenekte (vdsl2). Bence Airties da çalışır.

• igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Evet airties 5650 yeni ve sağlam cat5 kablosuyla çalıştı. Artık sorunsuz kullanabiliyorum, teşekkürler yardımcı olduğunuz için.
    Rica ederim Önceden yazdıklarımı okuyunca hatırladım, Airties'ı ödünç alarak denemişim. Biraz kablo seçiyor anlaşıldığı üzere. ZTE ve Sagemcom da benzer şekilde. Neyse ki sorunu çözmüşsünüz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.