Şimdi Ara

adsl modemi repeater gibi kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim ZOOM X6 5590 ve DATRON ADSL RTA770W olmak üzere iki adet kablosuz modemim var. bunlardan zoom ile internete bağlanıyorum. datron olanın telefon kablosu girişi sorunlu olduğu için kullanamıyorum. zoom da ise ev içinde sinyal problemi çekiyorum. şimdi datron modemin ayarlarında repeater diye bir bölüm var ve bu bölümde scan dediğimde zoom u görüyorum.

Benim yapmak istediğim datron'u repeater gibi kullanarak ve evin diğer köşesine koyarak evdeki sinyal gücünü arttırmak. datron zoom u görebiliyorsa sinyal alabilme özelliği var gönderebilme özelliği olduğuna göre neden olmasın diye düşündüm. bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

• hadi bakalım bende istiyorum bunu
  • aynı şey için günlerdir uğraşıyorum ama yapamadım. Bende de USR9108, Zyxel HW662 ve 2 tane de Datron RTA1030W olmak üzere 4 tane modem var bunlardan USR9108 ile evde adsl bağlantısı yapıyorum. Zyxel ile yolun karşısında iş yerinde internete giriyorum. Fakat işyerinde 2 kat yukarda olduğu için işyerindeki modem evde görünmüyor evdeki de işyerinden görünmüyor. Binaların Birbirine bakan taraflarına birer tane Datron 1030W modemi koyup repeater olarak kullanmak istiyorum ama tüm denemelerimde başarısız oldum. Böylece işyerindeki ağa evden evdeki ağa da işyerinden girebilirim. İşyerindeki sınırsız. Akşamları kullanmak istiyorum.
  • ya bu access point denen alet ne işe yarar ayıptır sorması? bende USR wireless router var + birde access point var 2 sini bir türlü bir birine bağlayamadım
  • evet konuy canlandırayım. bu konuda bir gelişme var mı arkadaşlar? bu repater olayını nasıl yaparız??
  • ilkönce uygun repeater olması lazım modemdeki repeater modu onu kastetmez ama bazı modellerde dediğiniz özellik var mesela linksys in voip li modemi olan seride rp. modda çalıştırabilirsiniz.eğer modeminizde öyle bir özellik varsa ilkonce modemi rp moda alıyoruz daha sonra modeme atanmış olan ayarları ip vs. aynısını rp. da tanıtıyoruz daha sonra ethernet kablosuyla biribirine bağlıyoruz olay bu kadar.ama modeminin markası ve modeline göre size avantajlar sağlayan özellikler var.mesela airties bir modemle airties ap302 a.p birbirleri arasında kablosuz anlaşır ve araya kablo çekmenize gerek kalmaz ama modeminiz datron ve siz airties a.p 302 kullanıyorsanız araya kablo çekmeniz lazım.ilk soru aslında şu modemle a.p arasında kablo kullancakmısınız,? eğer kullanmıcaksanız range ex. lar onları kullanmanız lazım ama o zamanda marka ve model isticem sizden
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuhenesya

Benim ZOOM X6 5590 ve DATRON ADSL RTA770W olmak üzere iki adet kablosuz modemim var. bunlardan zoom ile internete bağlanıyorum. datron olanın telefon kablosu girişi sorunlu olduğu için kullanamıyorum. zoom da ise ev içinde sinyal problemi çekiyorum. şimdi datron modemin ayarlarında repeater diye bir bölüm var ve bu bölümde scan dediğimde zoom u görüyorum.

Merhaba,
    Sorunuza tam bir cevap değil belki ama şu şekilde bir çözüm önerebilirim.
    Eğer DATRON modemle ev içinde sorunsuz olarak kablosuz bağlantı sağlayabiliyorsanız DATRON modemi Access Point gibi kullanabilirsiniz. DATRON modemde DHCP'yi iptal edin. Her iki modemi ethernet kablosu ile bağlayın. Bu şekilde DATRON modeme kablosuz olarak bağlanıp ZOOM modeme erişip internete girebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar,
    Bende zoom x6 kullanıyorum tavsiyem global sitesinden firmware güncellemelerini yapman ben yaptım şu anda heryerden canavar gibi çekiyor. Ayrıca sinyallerin iyi çekmesi sadece modemden değil aynı zamanda kullandığın labtop un wireless alıcısının güncelliği veya daha yeni versiyonunun olmasına görede değişiyor. En iyisi tüm güncellemelerini son versiyon yapman olur bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.