Şimdi Ara

Fiber modemini bridge modda kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

evimde kaliteli bir mesh sistem var. Halihazırda ADSL kullanıcısıyım ve ADSL modemimi bridge modunda kullanarak bu sistemi kullanıyorum.

gelecek hafta superonline fiber altyapılı bir eve taşınacağım. Öğrendiğim kadarıyla akla uygun olmayan bir şekilde superonline şifre ve kullanıcı adı paylaşmıyormuş. Bu durumda ben kendi evimde kendi mesh sistemimi kullanamayacak mıyım? Alternatif yöntemleri denemeyeceğim, ne o kadar teknik bilgim var, ne de evdeki cihazlar Windows.

Ev büyük sayılır, superonline verdiği cihaz kalitesinin seviyesini geçtim, evde çekim gücü yeterli olmayacak. Mesh sistem kullanmak zorundayım. Mümkünse 500 mbpslik tarifeye geçeceğim, sanırım wifi5 routerla sorun çekmem.

daha önce fiber tecrübesi de bulunmayan şahsıma acaba superonlineın verdiği modemi bridge moduna alarak sorunsuz olarak kendi sistemimi Router olarak ekleyip ekleyemeyecğmi söyler misiniz? Mümkün müdür? Verimli midir? Fiber modemlerde bridge modu var mıdır? Ayrıca bu işlem için şifre vs bilmeye gerek yok diye düşünüyorum, yanılıyor muyum?

• hocam dahili ont li bir cihaz vermezlerse siz oyle talep edin modemden sifre cekmek kolay ben sifreyi cektip kendi modemimi kullaniyorum fakat kullanacaginiz routerin wan ve mac clone olayini desteklemesi lazim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fiberde kullanılan cihaz modem değil routerdır.

dolayısı ile cihazı bridge mode'a almaya gerek yok direkt olarak aradan çıkarabilirsiniz.

şu anda sistemi bridge mode ile kullanabildiğinize göre içerideki sisteminizin PPOE'ye login olma özelliği var.

tek yapmanız gereken eve gelen bağlantının kablosunu superonline cihazına bağlamak yerine kendi cihazınıza bağlamak.

ben kendi routerımı kullanıyorum superonline'ın modemini kullanmıyorum.

kullanıcı adı şifre almanın da yolları var google'da ya da bu forumda bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzsuz_deli_bekir -- 1 Ekim 2022; 10:4:40 >
  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

FTTB de yine oluyormu hocam ? bodrumdan eve cat6 geliyor ?

• Patren kullanıcısına yanıt

evet hocam. bende de durum sizdeki gibi.

superonline modemi yerine kendi router'ımı kullanıyorum ben.

siz de SOL'ün verdiği modemi(aslında router) kullanmak zorunda değilsiniz.

PPOE login olabilen herhangi bir cihaz yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzsuz_deli_bekir -- 3 Ekim 2022; 11:8:48 >
  • mesh için keenetic kullanıyorsanız, "Ethernet üzerinden internet" bağlantısıyla SOL PPPoE bilgilerini görmeniz 1 dk.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.