Bildirim
ADSL MODEMİNİ DÖNÜŞTÜRME
Samsung Galaxy S25: Yapay Zeka Parmaklarınızın Ucunda
https://www.amazon.com.tr/stores/page/92F263DE-74F5-45CA-B8EE-2FA578898A76?ref_=s25dh
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
burda bi yerde okumuştum adını hatırlamıyorum ama fiyatı 90 dolar gibilerdeydi. zaten herkes yeni wir. modem al demişti. -
Wireless router alman gerek 90,100$ Arası o nedenle wireless modem alman daha mantıklı Yada 30$ a Wireless PCI Kart vardı sımdı tam markasını hatırlıyamadım bu PCI kartı sayesinde wireless ağ kurulabiliyordu.. -
benim amacım normal adsl modemi wireless adesl ye çevirmek. Şimdi elimdeki sat yenisini al uzun iş. Pratik olarak elimdeki modemi bu cihaza takıp ( varsa ) bu cihaz üzerinden laptop'a kablosuz erişmek niyetinde idim. ama zaten anladığım kadarı ile yapacağım masraf zaten wireless modem parasına gelecek. -
bak dostum bende aynısını yaptım.sadece 1 tane access point alacaksın ve ethernetten modeme bağlayacaksın.bu kadar basit.thomson speedtouch180 öneririm.ben onu kullanıyorum.40$ daha ucuza gelir wireless modem almandan.zaten pcmci kartı wireless modem alsanda alman şart eğer laptopun centrino diiilse. -
quote:
Orijinalinden alıntı: akadird
Ethernet üzerinden bağlanan ADSL modemimi bir aparat yadımı ile wireless modeme çevirebilirmiyim. Bu konuda bilgili veya site adı bilen varmı. Şimdi satıp yenisini almak uzun iş.
Elinizdeki Ethernet portlu ADSL modemin de olduğunu yazmamışsınız. Bu nedenle ben bu cihazın tek ethernet + USB portlu bir cihaz olduğunu kabul ediyorum; zira bu en kötü (minimum) durum sizin için...
Bir diğer arkadaşın da belirttiği gibi bir kablosuz erişim noktası (wireless access point) alır işinizi halledebilirsiniz. Piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz AirTies AP-300 veya Thomson Speedtouch 180 işinizi görecektir. (Fiyatlar yerine göre $ 85-90+KDV) Ancak bu iki modelin sadece LAN (ethernet) tipi bir girişleri vardır ve ilave LAN (ethernet) çıkışları da yoktur. Bu sebeple mevcuttaki modeminize kablolu olarak bir masaüstü PC vb. bağlı ise onu USB dışında bağlayacak bir imkanınız kalmaz... Veya araya $ 20 mertebesinde satılan bir switch/hub (bunlar artık minimum 8 portlu oluyor: bir porttdan giriş yapıp diğer 7 portdan 7 ayrı kablolu bağlantıya kadar çıkış almanız olanaklı) ilave eder, bunun üzerinden access point ve masa üstü PC'nize dağıtım yaparsınız.
Piyasada daha pahalıya satılan (zannederim USR ve D-Link'in olacak) wireless access point/router'ları da var. (Fiyatlar $ 90-100+KDV olacaktır zannedersem...) Bunlar fonksiyon olarak AirTies AP-300 veya Thomson Speedtouch 180'nin yerini tutmakla beraber, arkalarında 4 port kablolu Ethernet çıkışları da vardır. Model no'ları şu an aklımda değil...
Bir de daha "alaylı" bir yöntem var: Var olduğunu saydıoğım masaüstü PC'nize birPCI wireless kart veya USB'dan takılmalı wireless alıcı takarsınz. Bunların fiyatları düştü son zamanlarda; marka-modeline göre $ 40-50+KDV mertebesinde artık. Bunları adhoc modunda alıcı yerine verici olarak kullandırmak mümkün, tabii ki wireless alıcısı olan bir dizüstünde gerekli ayarlamalrı yapınca (ben denemedim aslında ama deneyenler var; bkz.http://forum.donanimhaber.com/m_3848383/tm.htm ) Ancak bu durumda sadece masaüstü PC açıkken dizüstü ile internete girebilirsiniz.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 27 Ağustos 2005, 11:09:59 >
-
Yukarıdakilere ek bilgidir:
Şu an piyasada bulunabilecek kablosuz erişim noktaları ve tesbit edebildiysem hepsiburada.com'daki satış fiyatları aşağıdadır:
Sadece Ethernet'den kablo girişi olup, ethernet çıkışı olmayanlar:
AirTies AP-300 (54 mbps) ($86+KDV)
Thomson Speedtouch 180 (54 mbps) ($ 89+KDV)
D-Link DWL-2000AP (54 mbps) (yok)
D-Link DWL-2100AP (108 mbps) ($ 89+KDV)
Ethernet'den kablo girişi olup, 4 port ethernet çıkışı olanlar:
USR 8054 (100/125 mbps) (yok; Vatan Computer'da vardı...)
D-Link DI-524 (54 mbps) (yok, muhtemelen gelecek...)
D-Link DI-624 (108 mbps) (yok, muhtemelen gelecek...)
USR-5470 Kit (Bu başlangıç kiti 5462 4 ethernet port çıkışlı wireless router/gateway ile 5422 wireless USB alıcıdan oluşan bir pakettir;54 mbps) ($ 105+KDV)
Bunların haricinde Linksys ve Zyxel'in de bazı ürünleri zaman zaman ortaya çıkmaktadır. Ancak yukarıdaki marka ve ürünleri daha çok bulunabilirlik arzetmekte!
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X