Uzun zamandan beri adsl ile ilgili bir problem yaşıyorum ve telekomdan olduğunu tahmin ediyorum ama tam bir net cevap bulamadım bu konuda.
Modulation: G.dmt yada Modulation: T1_413
bu iki kavramın anlamı nedir?
telekomu 100 lerce kez aradım ama doğru düzgün bir cevap bulamadım, sorun bulamadılar en sonunda kendim çözdüm.Modemim keysmart 4 port adsl modem.
Modulation: G.dmt protokolunun daha kaliteli olduğunu duydum, modemi fişten çekince, yada elektrik gidip gelince bağlantım koptuğu zaman ( her zaman değil, bazen ) Modulation: g.dmt değilde Modulation: T1_413 olduğunu farkettim. yani geç bağlantı kurduğunda bu protokolu atıyor. en sonunda modem ayarlarından önceliği T1_413 e verdiğimde anında bağlantı kuruyor.
Modemimi başka yerlerde denediğim zaman g.dmt de gayet güzel çalışıyor, T1_413 tede gayet güzel çalışıyor ama gel gelelim, evdeki hattımda ki özellikle hafta sonları g.dmt protokolünü kullanamıyorum.
Bu modemden kaynaklanan bir sorunmu, yoksa telefon hattımı, portmu? nedir bu işin aslı? bu mesajı yazarken yine g.dmt kullanamıyorum. Dediğim gibi tahminen telekomdan kaynaklanan bir problem, aldığım porttan olduğunu düşünüyorum.
Birisi açıklayıcı bir cevap yazarsa çok sevinirim.
Sevgiler.
esasen T1 modülasyonu yüksek kayıplı hatlarda(40dB attenuation gibi) daha iyi çalışır,çünkü gücü fazladır.Bende g.dmt çalışmasına rağmen T1 modülasyonu kullanıyorum,daha iyi verim alıyorum.
SNR Margin 40.4 31.0 dB Line Attenuation 10.7 11.0 dB Errored Seconds 0 0 Loss of Signal 0 0 Loss of Frame 0 0 CRC Errors 0 0 Data Rate 256 64 kbps Latency FAST FAST
şu an g.dmt kullanıyorum, gece yarısı ve 17 saniye gibi bir sürede bağlantı kuruyorum. duruma göre değişiyor. Sorun telekomdamı yoksa bendemi?
telekomu değiştirme alternatifimiz olmadığına göre bence modemi değiştir. bi modem için yaşlanmaya değmez