Şimdi Ara

Telekom-speedport-smart-3 Vdsl modem vlan id sorunu,çözümü varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/T-Com_Speedport_Smart_3 teknik özellikleri.

https://geizhals.de/telekom-speedport-smart-3-40769531-a1835408.html Telekom Speedport Smart 3 - 4x4 Mu-Mimo - NFC - CPU1 Intel (Lantiq) PXB 4583 vdsl chipset - Entegre Dect - Voip - Home otomasyon var. FB 7590 muadili. Tüm ayarlar açık ama VLAN ID bölümü yok. Köprü modu açık köprü modunda modem olarak kullanılabiliyor. Ya da wifi router gibi kullanılıyor. 2 kullanımda da güçlü donanım özelliklerinden tam olarak faydalanamıyorum. Vlan idi kitleyip mahvetmişler.

Modemim güncel yazılımı ve ayarlar yedeği var, yapabilecek arkadaşa gönderebilirim.

Bir arkadaş dosyaya baktı... binwalk yükledim herhangi bir şekilde dosyaya bir işlem yapmıyor bir tür sertifikayla iş yapiyorlar muhtemelen o sertifika da açık kaynak değilse birşey yapılmıyor dedi.

Modem vdsl hattımı oldukça stabil tutuyor.Hattımda şu ana kadar aldığım en yüksek hızı alabiliyorum.

Şu an modem köprü mosunda arayüze bağlanabilsem detaylı hat değerlerimi görmek istiyorum.

Donanımı vs çok iyi bir modeme benziyor.Vlan id konusunda yardımcı olacak arkadaş olursa mennun olurum.

Modemin güncel yazılımı,

https://dosya.co/xi9uqhcaiyfk/firmware-speedport-smart-3-v010137-5-1-001-0.bin.html

Modemin ayarlarının yedeği,

https://dosya.co/wqjd6hq4o1tt/Speedport_Smart3_010137.5.1.001.0_03.10.17_1208.bin.html

https://geizhals.de/telekom-speedport-smart-3-40769531-a1835408.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 25 Ekim 2024; 20:50:2 >

• cihazın yabancı ISP ürünü olduğu için cihazın ayarlarında bazı bölümler örneğin; ntp, vlan, pppoe ayar ekleme veya silme, ve benzeri özellikler disable modda olabiliyor. bu özelliklerin bir kısmını mobil programlar üzerinden ayarlama imkanı olabilir. bu cihaz için de bir mobil program var sanki. "MagentaZuhause App" vlan ayarını belki mobil program üzerinden ayarlaman mümkün olabilir. bunu yapsan bile ntp özelliği aktif ama bölge ayarı yapılamıyor ise iptv kullanmak da mümkün olmaz. yurt dışından getirilecek olan cihazlar için tedbir alınmaz ile ürünle birlikte problem de satın alınıyor. diğer konuda da bir sorun vardı senin. internet için köprü modunda ayar eklemen lazım. bunu yapmazsan isp sinyali alamazsın. bu arada bende de var iki ürün. tanesi 400 dolar görünüyor ama ikinci elden 130 dolar'a satan da var. (muhtemelen bunların ayarlarında da disable modda olan özellikleri var  ). bölge ayarı yapılamıyor. üç band özellikli. ilk ayarı sadece mobil app üzerinden yapılıyor. yine m1 konusu mu neydi. biri yazmış, internet bağlantısı vermeden cihaz ayarlanamıyor diye. dhcp vermek yeterli olur. sonra ister ap, ister bridge ister yönetici veya isp ayarı yap sana kalmış. yeter ki wan girişine interneti olsun ya da olmasın bir router bağla. yeni mesh sistemi ürünlerde bu bir moda sanırım. dhcp vermeden ne ethernetden görebiliyorsun ne de wifi yayını yaptırabiliyorsun.

ürünün indirilebilir bir firmware'i de var. güncelleme yapmadı isen bunu yap. belki bu sorunları yaşamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 26 Mayıs 2024; 16:17:25 >

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Mobil proğram kullanmadım ama ordan vlan id ayarının yapılabileceğini tahmim etmiyorum.

Zyxel m1 bölümümde de yazan benim.Cihazı köprü modunda kullanıp M1 de yapamadığım vlan id girişini M1 e openwrt yükleyerek kullanabiliyorum.Aynı zamanda deco m4 mesh cihazım var onada pppoe bilgilerimi ve vlan35 ayarı ile internete bağlanabiliyor. Bitwalk sanırım bazı proğramlarla cihazın yazılımına ulaşıp vlan id açılabilirmiş bir kaç arkadaşa yazılımı ve cihazdan aldığım yedek dosyasını attım ama üst düzey bilgi gerektirdiği için arkadaşlarda yapamadı, olumlu geri dönüş olmadı.

Cihaza yazık etmişler gerek köprü modundda gerekse ap olarak kullandığımda lantiq işlemcili ve güzel donanıma sahip oludğu için hattım stabil. Ama telekom smart 3 ün güzel donanım özelliklerinde tam anlamı ile faydalalamıyorum.1 aydır vdsl hattımda sağlıklı olarak ne kadar hız alabileceğimi görebilmek için 100 mbps lik pakete geçtim.Ona göre 35 e veya 100 lük pakete devam edeceğim.En yüksek ve stabil olduğunu tahmin ettiğim için köprü modunda kullanıyorum.

Farklı modemleri denemek, test etmek ,benim için hobi zevkli vakitler geçiriyorum.

Üst düzey bilgiye sahip vlan id klidini kaldırıp vdsl modem olarak kullanmama yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 12 Haziran 2024; 10:31:1 >

• managed switch alıp kullandığın porta vlan tag ekleyebilirsin.

• emre1393 kullanıcısına yanıt

Managed switchin fiyatı nedir?Nerye takacağım. Vdsl modem olarak kullanabilecekmiyim? Biraz daha açıklarmısınız hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 12 Haziran 2024; 18:13:35 >
  • TP-Link TL-SG105E alabilirsin. Nasıl yapacağını da chatgpt anlatsın.

Tabii, işte bu işlemlerin tipik bir web arayüzü kullanarak nasıl yapılacağına dair ayrıntılı adım adım örnek:

Örnek:

1. Anahtara Giriş:
    • Tarayıcınıza anahtarın IP adresini girin.
    • Yönetici kullanıcı adını ve şifresini girin.
    1. VLAN 35 Oluşturma:
    • VLAN Yönetimi bölümüne gidin.
    • "Ekle" veya "Yeni VLAN Oluştur" seçeneğini seçin.
    • VLAN kimliği olarak 35 girin ve isteğe bağlı olarak bir ad verin (örneğin, ISP_VLAN).
    • "Uygula" veya "Kaydet" butonuna tıklayın.
    1. Portları VLAN 35'e Atama:
    • VLAN Port Üyeliği bölümüne gidin.
    • Açılır listeden VLAN 35'i seçin.
    • Port 1'i (modeme bağlı) etiketli olarak ayarlayın.
    • Port 2'i (yönlendiriciye bağlı) etiketsiz olarak ayarlayın.
    1. Port 2 için PVID Ayarlama:
    • Port PVID Yapılandırma bölümüne gidin.
    • Port 2'yi seçin ve PVID olarak 35 girin.

Bu adımları tamamladıktan sonra, yönetilen anahtarınız Port 2'den (yönlendiriciye bağlı) gelen tüm trafiği VLAN 35 ile etiketleyip, modeme Port 1 üzerinden gönderecektir. Bu yapılandırma, yönlendiricinin ISS'nin etiketli trafiğini doğru şekilde almasını sağlar.

TP-Link TL-SG105E en düşük fiyatı 559 tl.Bugüne kadar kullanmadım.Bana artısı ne olacak öğrenmek için soruyorum.Farklı cihazları kullanmak test etmek hoşuma gidiyor yeni bir şeyler öğreniyorum.Chatgpt da hiç kullanmadım ,chatgpt anlatsın demeyin. Kullandığınız için tecrübeleriniz dahilinde ve müsait olduğunuz zaman anlatırsanız sevinirim.

Telekom-speedport-smart-3 Vdsl modemde vlan id kilitli.Telefon kablosunu bağladıktan sonra portuna managed switchi bağlayıp vlan idi giriş yapıp interneti bunun portlarından kullanacağım.Bu şekilde Telekom-speedport-smart-3 ün donanımının bütün özellklerinde faydalanmış oluyormuyum.

Elimde wifi 6 lı mesh cihazım var.Vlan idi ona girerek internete bağlanabiliyorum. Köprü modunda kullanmakta modem olarak kullanma durumunda vdsl da fark varmı?

• vdsl demişsin, sanırım switch işi senin için yalan oluyor.

fiber --> gpon ---> switch 1. port --->SWITCH---> switch 2. port ---> router wan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 13 Haziran 2024; 17:50:16 >

Aynen vdsl kullanıyorum.Benim işime yaramayacak.

"vdsl için yalan oluyor" derken, bu kısmı açıklayabilir misin, neden yalan oldu? Telekom-speedport-smart-3 Vdsl modem vlan id sorunu,çözümü varmı? 

Dsl arayüzü ile etherwan arayüzü farklı.
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Bir kaç kişiye dosya gönderdim ama üst düzey bilgi gerekiyor vs dediler yapamadılar.

Bu modemde vlan id kilidini kaldırma konusunda bilginiz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 21 Temmuz 2024; 13:17:41 >
  • Hiç etüt etmedim ama config indirim arayüzden orada vlan değiştirip tekrar config yüklemeyi denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cimbom38

Bir kaç kişiye dosya gönderdim ama üst düzey bilgi gerekiyor vs dediler yapamadılar.

Bu modemde vlan id kilidini kaldırma konusunda bilginiz varmı?

sahip olduğun cihaz, özel müşteri cihazı ve vlan desteği yok görünüyor.

https://telekomhilft.telekom.de/t5/Festnetz-Internet/Speedport-Smart-3-VLAN-einrichten/td-p/6220735?nobounce

diğer bir linkte ise bu cihazın vlan 7 değerini kullandığını belirten lejupp adlı bir üyenin açıklaması ve bir tarifi var ama vlan değiştirmeye yönelik mi tam emin olamadım.

https://telekomhilft.telekom.de/t5/Sonstiges/Speedport-Smart-3-bridge-mode-Google-WiFi/td-p/4327407?nobounce

işini görür umarım. vlna değerini değiştirebilirsen haber ver.  

cihazdan aldığım yedek config dosyası;

https://dosya.co/9qjfnqsnuygx/Speedport_Smart3_010137.5.1.001.0_03.10.17_1208.bin.html

bunu açıp vlan idi açacak yeterli bilgim yok.Siz deniyebilirmisiniz?

Buda orjinal yazılımı;

https://dosya.co/iho5099842u2/firmware-speedport-smart-3-v010137-5-1-001-0.bin.html

Yazıları okudum.

Modemin dsl menüsünde gezerken vlan id bölümünü gördüm 7 girili ve açma kilidi kapalı.Müdahele edilmiyor.

Yukardaki mesaja modemden aldığım yedek config dosyasını ekledim.Eğer açıp vlan kilidini açabilirseniz modeme tekrar yükler denerim.

Modemi ap olarak denedim.Şu an modemi köprü modunda deco M4 mesh cihazına vlan idi girerek kullanıyorum.Gayet stabil ve donanımı güzel bir modem vdsl olarak kullanabilmenin çözümünü arıyorum.

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

eski model cihazların bazılarında, web sayfası üzerinde sağ klik yapıp incele dedikten sonra sağ tarafta açılan menüde yer alan "elements" sütunu altında satırları gezerek, pasif olan yerleri kolay bir şekilde aktif yaparak ayar yapmak mümkün oluyor. sendeki cihazın config yapılandırmasında şifreleme vardır diye tahmin ediyorum am yine de bir bak istersen. diğer önerim ise bu cihazı kilitsiz kullanan birini internetten bul ve istediğin vlan id yapılandırmalı sana uyan bir bir ayar dosyası göndermesini iste. bu da senin sorununu çözecektir.  

Bir arkadaş config dosyası açmaya çalıştı.Amam açamadı şifreli dedi.Benim bilgim yeterli değil.Onu açabilmek için üst düzey bilgi gerekiyor dedi.

Bu modemi vlan id kilitsiz kullanan birini bulmam zor.Ancak Almanyada yaşayan veya almancası iyi olan bu işlerden anlayan birini bulsam direk firmaya mail atılırsa belki onlar çözer.

Bir modeme vlan idi kapatarak bu kadar işkence edilir ya ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 22 Temmuz 2024; 10:30:29 >
  • Boşa bir uğraş gibi duruyor aşağıdaki tüm sonuçlara bakınca.

https://telekomhilft.telekom.de/t5/Festnetz-Internet/Speedport-Smart-3-VLAN-einrichten/td-p/6220735?nobounce

www.google.com
    Telekom Speedport Smart 3 VLAN �ndern - Google'da Ara
    https://www.google.com/search?q=Telekom+Speedport+Smart+3+VLAN+%C3%A4ndern

Telekom Speedport Smart 3 vdsl modemi şu an köprü modunda kullanıyorum ve oldukça stabil çalışıyor. Deco M4 e k.adı,şifre ve vlan id girerek kullanıyorum. Böylece modemde sıcak havalarda ısınmıyor. Memnunum. Modemi normal modem modunda PPPoE bilgilerimi, routerede vlan id girsem modemin özelliklerinde faydalanabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 25 Temmuz 2024; 21:4:6 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.