Şimdi Ara

adsl problem (1mb-(8mb))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • doping net 1 mb sınırsız kullanıyorum. pingim 100 lerde seyredıyo.adsl şirketini arıyorum sorun yok bizde diyor ben kendim arıyorum sorunu kablolar vs gibi bende bulamıyorum her şey normal ama normal olmayan tek şey pingim. downlad ve upload testlerde normal çıkıyo ama pingim dediğim gibi 100 çıkıyor.
    bu konu ile ilgili size 2 sorum olcak

1. pingimin gerçek sebebini örenebilcem herhangi bi program vs varmı ?ben çalıştır /cmd/ tracert ip yazdığımda sonuç şöle çıkıyo modemle pc nin arsında hiç bi sorun yok bir paket veri 1ms sürede alınıp veriliyo ama sonraki uradı yer olan milenicom hizmetleri ne 1 paket veri 70 ms olarak geri dönüyor ve ilerki uradıkları noktalarla birlikte ping ortalama 100 ms fln oluyor. benim aklımı karıştıran sorun adsl şirketindemi yoksa benim hattımdamı .-? bunu örenebilceğim bir program vs şey varsa verebilrmisniz._?

2. 1 mb netimi ping dolayısı ile 8 mbe kadr olan tarifeye geçirsem pingim 15-20 seviyelerine gerilermi. ama şöle bi soru var aklımda 8 mb bant genişliğidir netin hızı değildir o yüzden gecikme (ping) sorunuyla tekrar karşı karşıya kalmam mümkünmü?

beyler 1-2 hadtadr bu 2 soru ile uraşıyorum .yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

• Öncelikle sorun büyük ihtimal onlardan kaynaklanıyor.Fakat yinede sizden kaynaklanma olasılığıda var.(sizin kablolar,bodrumlardaki ankastre veya türktelekom dslamları)
    Pingin gerçek sebebini öğrenmek gibi birşeyi uygulamalar yapamaz:) sizin yetkiniz dışında milenicom hatlarındaki sistemlerden görülür ancak.
    1 veya 8 almanız pingler ile alakasızdır sizinde söylediğiniz gibi hat aynen aynı sorunla çalışmaya devam eder.Sadece hızınız artar.

-Öncelikle modemi ev hattınızın tam çıktığı noktaya ek ve uzatma olmadan bağlayın (hatta birde splitter kullanmadan deneyin) ve test yapın testi yaparken
    cmd ye ping sabit bir ip -t kullanın yani örneğin > ping 195.175.39.39 -t yazın ve sürekli takip edin (ttnet dns serverıdır,buraya bağlantınz sorunsuzsa sorun karşı serverlardan olabilir)

-Daha sonra hattınzdaki değerler hala yüksek ise doping adsl şirketine arıza kaydı açtırmak yerine bizzat sorun olduğunu hattınızın hızınızı alamadığınızı ve port değiştirmek istediğinizi söyleyin.

Anladığım kadarıyla olay sizin tarafınızda değilse yani dopingde ise dopingin hatlarındaki yoğunluktan kaynaklanıyor ve kısa sürede düzelmesi gerekir..(genelde yoğunluğu gördüklerinde kendi hatlarındaki kapasiteyi yükseltirler) tabi bu artırmayı yapasaya kadar ping artışları olması doğal..

- Eğerki port değişimi ve kapasiteyi yükseltme ve evinizdeki hatlardada sorun yoksa muhtemelen son olarak türktelekomun dslam kutularındaki bant genişliğinde veya ara portunuzda bir problem mevcuttur bunuda türktelekom yetkileri düzeltir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XnetaS -- 3 Şubat 2011; 16:43:00 >

• dedğiniz gibi sorunun bende olma ihtimalini göz önünde bulundurdum ve modemi direk ana hatta baladım ama sorun aynıydı ne düzelme ne de daha kötüye gitme var. belki kablolardır dedim onlarıda değiştirdim yine aynı. ama şöle bişey var akşam saatlerine doru pingim 70 e düşüyo .eğer sorun bende olsaydı pingim sabit 100 de kalırdı benim düşüncem böle .
    port değiştirmek içinde şu anda arıyorum.inşallah bi sorun çıkarmazlar
  • Dostum Türkiyenin en kötü en berbat müşteri hizmetleri olan firması ile çalışıyorsun 200 liradan fazla telefon görüşmesi ypatığım halde hem kişiyi hem kişileri yanlış bilgilendiren böyle değersiz böyle yüzeysel bir firma görmedim kesinlikle tavsiye etmiyorum en kısa sürede iptal et üyeliğini bence tabi yinede sen bilirsin
  • Arkadaşım Wireless mi kullanıyorsun? Wirelesslarda pingin yüksek çıkması muhtemel.

bir de apartmandaki telefon kabloların çok eski ve dağınık mı? bence sende sorun yok, sorun servis sağlıyıcında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ADSL PCI Modem
    2 hafta önce açıldı
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.