Şimdi Ara

ADSL SİNYAL DEĞERLERİNDEN ANLAYANLAR-SÜREKLİ KOPMA-YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben şimdi direk hatta bağladım modemi aradan splitter ve teli çıkararak, değişen tek şey SNR Majini 23,5'ten 26'ta yükselmesi oldu, yine kopma oldu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: guguk

Buda benden olsun adsl ile ilgili hiçbir sorun yaşamıyorum (Denizdeki kablo kopması dışında)

ADSL SİNYAL DEĞERLERİNDEN ANLAYANLAR-SÜREKLİ KOPMA-YARDIM

Töööbe, tööbe: Bu değerlerin maşallahı var zaten!....

• Bakın arkadaşlar, madem bu konu açıldı ben olayı bir kez daha özetliyeyim ve birtkaç örnekle pekiştireyim:

1) SNR Margin(işaret gürültü oranı) -- Hattaki parazit seviyesinin göstergesidr. Bir hatta parazit ne kadar yüsksekse yani asıl ADSL işaretine göre ne kadar fazlaysa hattın iyiliği de o kadar bozulacaktır... Eğer SNR 6 dB ve altında ise pratik olarak ADSL bağlantısı zaten kurulamaz. Yani 0 dB SNR değerli bir hatta pratikte esas sinyal yok olup gitmiştir ortada sadece gürültü (parazit) vardır. SNR orani 14 dB ve üzerinde ise ADSL bağlantısı için iyi değerdir. 15 dB'lik değer 14 dB'e göre daha iyidir ancak 30 dB'lik bir değer de 15 dB'e göre çok daha iyidir... SNR 6 dB ila 14 dB arasında okunuyorsa bu "olabilir de, olamayabilir de" aralığıdır... Bu aralıkta kopmalı olarak internet bağlantısı sağlanabilir ama sürekli bağlanabilme garantisi yoktur!

Bir başka anlatımla, SNR, 14 dB'den ne kadar fazlaysa bağlantınız da o kadar "iyidir"...

2) Line Attenuation (Hat zayıflama faktörü) -- özellikle hat (kablo) mesafesiyle ilgili olan bir zayıflamadır. Bu değer 60 dB ve üzerinde ise ADSL hattınız kesin problemlidir. 40 dB ve altında ise hattınız problemsizdir. 40 ila 60 dB arası "olabilir de, olamayabilir de" gri bölgesidir... yani internete kopmalı olarak bağlanabilirsiniz. Bu durumda 30 dB'lik bir LA, 40 dB'liğe göre daha iyi bir değerdir. 0 dB'lik bir değer ise "sıfır zayıflamayı" gösterir ki bu teorik bir durumdur. Veya o şanslı ADSL kullanıcısının Telekom Santralının kapı komşusu olduğundandır!

Bir başka anlatımla LA değeri 0'a (sıfıra) ne kadar yakınsa hattınız o kadar "iyi" demektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 13 Şubat 2006 21:07:21 >

• ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profiterol -- 12 Şubat 2006 22:08:02 >
  • @mafaky saol telekom bize çok yakın ondan herhalde
  • Beyler aynı sorun bende de 3 aydır kopmalar, tamamen gitmeler mevcuttu, adsl arıza kaydı verdiğinizde verilen cevapları size sıralayabilirim yurt genelinde sorun var yok efendim hattınızdan sinyal alamıyoruz yok bölgesel bi sorun 1 saate kadar düzelir....saymakla bitmez bahaneler, 3 ay uğraştım 15-20 kere arıza kaydı bıraktım fakat olmadı. 2 kere dilekçeyle yüksek mercilere çıktım telekomda ve sonunda o yüksek mercilerden bi adam geldi evimize (daha önce 2 kere teknik eleman gelmişti elektrik diyip gittiler bişey bulamadan) ve herşeye baktıktan sonra 1 telefon açtı ve adsl hattımın bağlantı noktasını değiştirtti. 3 aydır kıvranmam sadece 1 telefonla çözüldü..

telekom'a söz yok, herşey ortada değil mi ?

sorun sürerse bekletmeden dilekçeyle başvurun derim ben, çünkü telefonla kaale alınmıyoruz malesef.

• SNR Margin de Upstream uzun süre 0 dı şimdi baktım normal ama bu 0 olması nedendi acaba hattanmı modemdenmi ?.. çünkü 0 kende aynı şimdiki gibiydi bağlantım yani bir şey fark ettirtmiyor ve şimdiye kadar hiç kopma yaşamadım sadece bağlantı zayıfladı diye modemi tekrar başlattım o zamanda fazla bir farkı olmadı zaten

düzenleme : bu resim eklemeyi bir öğrenemedim bakalım şimdi olacakmı ?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabr -- 13 Şubat 2006 0:52:33 >
  • Merhaba Mafaky Kardeş,
    Benimkini sinyal değerleri Bu Şekilde, Sinyal değeri ile ilgi Bir yorum yaparsan sevinirim.
    Kolay gelsin.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarnat1985 -- 13 Şubat 2006 1:22:15 >
  • Reserved Bandwidth (kbit/s) up/down = 128 / 512
    Properties
    Output Power (dBm) up/down = 10.5 / 6.0
    Attenuation (dB) up/down = 17.5 / 32.0
    Noise Margin (dB) up/down = 31.0 / 30.0

bu da benden olsun

AZ UĞRAŞMAMIŞTI MAFAKY KARDEŞ ALLAH RAZI OLSUN
  • Attainable Rate (Kbps): hattımızın destekliyebildiği maximum değer oluyor değilmi ben öyle anladım

(hattımız destekler ama telekomun desteklemesi hayal bea)
  • telefon hattını söküp direk modeme bağladığımdaki değerler

parazitler bayaa bir azaldı
  • benim değerler oldukça iyi bu duruma göre adsl speed test te 448.7 kbps çıkıyor zaten :)

quote:

Orjinalden alıntı: casual

.......................Downstream -- Upstream

SNR Margin (dB): 30,5 db.........31,5 db

ATTENUATİON : 00,0 db....... ...6,0 db

Output Power : 11.9 db...........-1.2 db

USR 9106 USR DE SNR Downstream değerleri 30,5 db üzeri olmuyor heralde

Upstream 31,5 db zaten hiç değişmiyor. USR KULLANANLAR SİZLERDE NASIL ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarnat1985

Merhaba Mafaky Kardeş,
    Benimkini sinyal değerleri Bu Şekilde, Sinyal değeri ile ilgi Bir yorum yaparsan sevinirim.
    Kolay gelsin.....

Sizinkiler bayağı iyi. SNR'ler zaten benim rastladığım hep 30-31 dB arasında dolanıyor. Sizin LA güzel. Bende LA da 30 dB civarında (ev içi tesisatı biraz yenilesem iyi olacak herhalde...) ama yine de hiçbir sorunum yok. Ancak ben DL meraklısı değilim; ay sonunda 3 GB kotam bile anca doluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 14 Şubat 2006 9:01:36 >

• peki bu göstergelere nerden ulaşıyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: vurucu

peki bu göstergelere nerden ulaşıyorsunuz?

Modemin Web Konsoluna gireceksiniz. Orada mutlaka ADSL, ADSL Status veya benzeri bir şeyler yazan bir Link vardır. Bunu açarsanız bahsedilen bu değerleri İngilizce veya Türkçe olarak mutlaka görürsünüz. (USR'ları, Linksys'leri veya Zyxel'leri şimdi tam hatırlamıyorum; Zoom ve AirTies'da oldukça basit; Thomson'larda galiba oldukça karmaşık bir yerden giriliyor...) Ancak öncelikle Web Konsol'a girilecek!
  •  ADSL SİNYAL DEĞERLERİNDEN ANLAYANLAR-SÜREKLİ KOPMA-YARDIM

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.