Şimdi Ara

ADSL sonrasi bilgisayar sesinde uyumaya alisan Varmı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Download yapmadığım zamanlar pişmanlık duyuyorum

sanki bireysel bi ödev, bilinç

İndirdiklerimi DVD'lere yazmaktan gına geldi...

BlueRay istiyoz

• Kasayı oda dışına çıkarmak fikrini sevdim ciddi ciddi düşünüyorum şimdi
  • sırf bu fanların gürülüsünden su soğutma kuracam
  • bende de sınırsız var günde yaklaşık 16 saat açık ama geceleri açık bırakamıyorum babam yüzünden odamda kapım açık yattığım sabah kaltığında fan sesini duyuyor niye kapamıyosun boşuna çalıştırma bozulcak gibi laflar ediyo bi ara bayağı bi kapışmıştık o yüzden şimdilik sadece sabah kalkar kalkmaz açıyorum saat 12:00 gibi gece ise ezan sesinden sonra kapatıyorum onun yüzünden emuleyi kullanamıyorum
    böle anlayışsız babalara
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

Kasayı oda dışına çıkarmak fikrini sevdim ciddi ciddi düşünüyorum şimdi

kafam da rahat downloadlarım da. tavsiye ederim:))
  • pc sesini falan boşverde sınırsıza gectiğimden beri
    her ay 40-45 gelen elktrik faturası 70 civarı gelmeye başladı
    tek sorun buuu....
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoGo

Herşeye üşendiğim gibi download yapmayada üşeniyorum (bağlantı sınırsız olduğu halde) ne olacak benim bu halim.

bi atasöz vardır üşenenin çocuğu olmaz diye

• benimde belki 1yıldan fazladır geceleri hep açık....bi kere ben de gece kapatıp yatayım dedim çok tuhaf geldi,fan sesinin olmaması uyutmadı beni fan pek ses çıkarmıyo neyse ki..

bu 7/24 download yapmak bi hastalık...download yapmayınca insan bi eksiklik hisseder oluyo...bazen bilgisayarı yarım saat-1 saat falan kapatıyom veyatta elektrikler kesiliyo... sonrasında bilgisayarı açar açmaz,ilk işim downloadları ayarlamak oluyo...ondan sonra geziyom sitelerde...en azından 1mbps olsa bağlantı;8 günde indirceğimi 2 günde indiririm,1 gece kapatırım pcyi 1 gün de download yapmadan adam akıllı sörf yaparım...download yaparken;googlevideoda,youtube da 2-3 mb lık bi video için 2 saat bekliyom

• aynen valla bağlantım 1024 sınırsız olunca bende bilgisayar sesinde uyumaya alıştım
  • Hazır konuyu benden önce hortlaşmış biri varken arkadaşlar lütfen download yaparken bir yandan folding@home projesine katılın... Forumda arama yapın bilgiye ulaşın. Elektriği boşa harcamamış olursunuz
  • bende fan sesi olmadan uyuyamıyorum alıştık artık
  • Walla bende aynı ama turktelekom bızı kazıklıyosa bende hayvanlar gıbı somuruurum kardesım napıyıum yanı yasasın 256 sınırsızz
  • quote:

Orjinalden alıntı: NightFoxx

Walla bende aynı ama turktelekom bızı kazıklıyosa bende hayvanlar gıbı somuruurum kardesım napıyıum yanı yasasın 256 sınırsızz

Yaşasın 256 sınırsız yaşadın uykusuz downloadlu geceler
  • gerçekten hastalık olmaya başladı bu iş

bilgisayar açık olmadıgı zaman huzursuz oluyorum
  • hehe alisik olmasam 1 tb hdd'i nasi doldurcam

4x300 GB SATA HDD

ADSL sonrasi bilgisayar sesinde uyumaya alisan Varmı?

• e yok artık o ne hocam ya 4*300gb!!!!
    vay be helal olsun ne diyim

arkadaşlar neredeyse herkes bilgisayarını 7/24 açık bırakıyomuş ama hiç elektrik parasından şikayet eden yok mu?ben 1kişi gördüm şikayet eden bu forumda.peki bilgisayar ne kadar elektrik harcıyo?örneğin 1saatte ya da 1 günde(24saat).bunu öğrenebilir miyiz ya da bilgisi olan var mı?çnkü ben de açık bırakmayı düşünüyorum ama elektrik parasından korkuyorum

• toplasan 200 gb mp3
    150 gb sadece cd de oyun açılırsa 200 olur
    100 gb dan fazla zıttırı işler için program
    10 gb civarı fon resmim var istersen gel ben sana doldurayım....
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak_okan

e yok artık o ne hocam ya 4*300gb!!!!

arkadaşlar neredeyse herkes bilgisayarını 7/24 açık bırakıyomuş ama hiç elektrik parasından şikayet eden yok mu?ben 1kişi gördüm şikayet eden bu forumda.peki bilgisayar ne kadar elektrik harcıyo?örneğin 1saatte ya da 1 günde(24saat).bunu öğrenebilir miyiz ya da bilgisi olan var mı?çnkü ben de açık bırakmayı düşünüyorum ama elektrik parasından korkuyorum

Şöyle kabaca bir hesap yaparak sana yardım etmeye çalışacağım.
    Öncelikle elektiriğin Kw/s ücreti 0.1278 ytl (eskişehir) yani 128 binlira diyebiliriz. Bu, günün dilimlerine göre değişebiliyor ama sanırım akıllı sayaç taktırmak gerekiyodu bunun için.
    bilgisayarının çektiği elektrik 400W diyelim,
    Monitörün açık iken 65W çektiğini sayıyorum, (Philips17": 62W, LG17" 73W, Acer17" 75W)
    Bu durumda bilgisayarın çalışırken 465W tüketiyor saatte.
    0,465 x 0,1278 ~ 60 binlira/saat sen pc nin başındayken tabi
    0,400 x 0,1278 ~ 51 binlira/saat sen uyurkene (-monitör)

Biz 4 arkadaş kalıyoruz ve evde 4 bilgisayar var.Bağlantımız 256 sınırsız.Bilgisayarlardan 1'i sürekli açık sayılır. Elektrik 45 milyon civarı geliyor her ay. Download olayı burda kabarmıyor çünkü paylaşıyoruz hattı ve dl olursa diğer arkadaşlarımız nette gezemiyor. Biz de geceleri Dl yapıyoruz. Cool n quiet ı çalıştıramıyorum bi türlü, bios ta felan windows ta bayaa uğraştım ama olmadı bi türlü fanı kısamadım IDLE halindeyken. Ses fazla yani bende de, rahatsız olduğum için DL yapmıyorum geceleri. Azaltabilirsem başlayabilirim.

Divx indirirken 24 saat açık kalan bilgisayarım(18' monitörlü, 8' monitösüz) yaklaşık olarak 960binlira+408binlira=1,368 YTL lik elektirk harcamış oluyorum bu arada.

• bir zamanlar sınırsız olan internetim vardı ve oda da 2 tane bilg. vardı ikiside açıktı bilgisayar sesini bastırmak için müzik açıyorduk bizde
    müzikle uyumaya alıştım :))
    şimdi ise 3gb kotalı var bilg. sesi olmadan yatamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: GRTF

quote:

Orjinalden alıntı: burak_okan

e yok artık o ne hocam ya 4*300gb!!!!

Şöyle kabaca bir hesap yaparak sana yardım etmeye çalışacağım.
    Öncelikle elektiriğin Kw/s ücreti 0.1278 ytl (eskişehir) yani 128 binlira diyebiliriz. Bu, günün dilimlerine göre değişebiliyor ama sanırım akıllı sayaç taktırmak gerekiyodu bunun için.
    bilgisayarının çektiği elektrik 400W diyelim,
    Monitörün açık iken 65W çektiğini sayıyorum, (Philips17": 62W, LG17" 73W, Acer17" 75W)
    Bu durumda bilgisayarın çalışırken 465W tüketiyor saatte.
    0,465 x 0,1278 ~ 60 binlira/saat sen pc nin başındayken tabi
    0,400 x 0,1278 ~ 51 binlira/saat sen uyurkene (-monitör)

Biz 4 arkadaş kalıyoruz ve evde 4 bilgisayar var.Bağlantımız 256 sınırsız.Bilgisayarlardan 1'i sürekli açık sayılır. Elektrik 45 milyon civarı geliyor her ay. Download olayı burda kabarmıyor çünkü paylaşıyoruz hattı ve dl olursa diğer arkadaşlarımız nette gezemiyor. Biz de geceleri Dl yapıyoruz. Cool n quiet ı çalıştıramıyorum bi türlü, bios ta felan windows ta bayaa uğraştım ama olmadı bi türlü fanı kısamadım IDLE halindeyken. Ses fazla yani bende de, rahatsız olduğum için DL yapmıyorum geceleri. Azaltabilirsem başlayabilirim.

Divx indirirken 24 saat açık kalan bilgisayarım(18' monitörlü, 8' monitösüz) yaklaşık olarak 960binlira+408binlira=1,368 YTL lik elektirk harcamış oluyorum bu arada.

anladım hocam çok teşekkür ederim.ben benim bilgisayarın 400w gibi bi güç çekeceğini de pek sanmıyorum zaten.gerçi çok anlamam bu işlerden ama 250watt kadar güç kaynağı var yanlış bilmiyosam.yani günde 10 saat açık kalsa bilgisayar benim için en fazla 20ytl falan yakar gibi görünüyo ayda.hatta o kadar da değil ama bizimkiler dese ki bak bilgisayar açık hep o yüzden bu kadar çok fatura geliyo ne cecap verebilirim,veremem.üniversite 4 ama hala ailenin yanındayız işte.inşlh kendi paramızı kazanalım o zaman çoook açık bırakırız

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.