Şimdi Ara

ADSL sonrasi bilgisayar sesinde uyumaya alisan Varmı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende alıştım artık her gece bilgisarın açık olması beni çok mutlu ediyo ilk başta fan sesleri rahatsız etmeye başlamıştı ama artık alıştım çogu gece açık kalıyo bilgisayar....
  • bilgisayarı kapamamaya 64k kablo ile başlamıştım o günden beri bilgisayarı sadece restart gereken zamanlarda veya tatile gittiğimde kapıyorum onun dışında 24 saat açık bilgisayarım ve gayet güzel uyuyorum :D hatta bi kere bilgisayarı kapayıp yatmayı denedim odamda sessizlik rahatsız etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theshiver -- 3 Ekim 2006; 18:27:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak_okan
    e yok artık o ne hocam ya 4*300gb!!!!
    vay be helal olsun ne diyim
    arkadaşlar neredeyse herkes bilgisayarını 7/24 açık bırakıyomuş ama hiç elektrik parasından şikayet eden yok mu?ben 1kişi gördüm şikayet eden bu forumda.peki bilgisayar ne kadar elektrik harcıyo?örneğin 1saatte ya da 1 günde(24saat).bunu öğrenebilir miyiz ya da bilgisi olan var mı?çnkü ben de açık bırakmayı düşünüyorum ama elektrik parasından korkuyorum

300 gb oyun
    250 gb program
    150 gb film
    200 gb muzik
    100 gb'te isletim sistemi
    geri kalan iste sunlar bunlar

• ben bilgisayarın olduğu oda da yatmıyorum...zaten yatsamda fark etmez, fazla bir ses yapmıyo...ama ben şu 24/7 downloada takıldım...sırf bende mi böyle diye düşünürken benim gibi bir çok tip varmış...ya dl yapmadığım zaman sanki mblar boşa akıyomuş hissine kapılıyorum...bende bu dl bağımlılık yarattı galiba...ha bu gece kapatayım ha yarın gece derken 2 aydır sürekli açık makina...bi de şimdi kampanyalı 1024 geçtim iyice tutamam kendimi...
  • quote:

arkadaşlar neredeyse herkes bilgisayarını 7/24 açık bırakıyomuş ama hiç elektrik parasından şikayet eden yok mu?ben 1kişi gördüm şikayet eden bu forumda.peki bilgisayar ne kadar elektrik harcıyo?örneğin 1saatte ya da 1 günde(24saat).bunu öğrenebilir miyiz ya da bilgisi olan var mı?çnkü ben de açık bırakmayı düşünüyorum ama elektrik parasından korkuyorum

yukarıda yazmıştım iki aydır kapamıyorum makinayı diye...evde 4 kişi yaşıyoruz, 2 tv - 1 buzdolabı - 1 derin dondurucu - 1 bilgisayar - 1 otomatik çamaşır makinası - 1 su ısıtıcı - 1 tost makinası...sürekli kullanım halindekileri yazdım...gelen faturalar 50 ile 70 ytl arasında değişiyor...tabi bu 2 aylık fatura...yani korkulacak kadar değil...

• quote:

Orjinalden alıntı: delikadir58

bilgisayarı kapatmanın, bir süre sonra bir şeyleri kaçırıyor olduğunuz hissine neden olabileceği davranış silsilesinin bir halkası.
    sürekli internet bağlantısı ve sürekli download, bünyede uyuşturucu etkisi yaparken, "lan dur bu gece kapatayım da makinenin fanları acık dinlensin" gibi tuhaf düşüncelere kapılırsanız eski sessiz günlere geri dönersiniz. gerçi ben denedim ev daha sessiz olmadı. bilgisayar sesine alışmışız, yokluğunda "ay içerden bir ses mi geldi" "aman mutfakta bi çıtırtı duydum sanki" "yav üst kattaki komşum da horluyormuş meğer" gibi seslere kulak kabartır olduk. sessizliğin içindeki sesleri büyütür olduk, sonra neyse ki hatırladım, read or die indiriyordum ben, sahi neden kapadım ki bilgisayarı... bilgisayar açılıp da pervaneler dönmeye başladığında ben de rahat uykuma geri döndüm.

içimizde de benim gibi olanlar varmı yoksa benim psikolojimmi bozulmuş

valla hocam çok doğru bir tespit yapmışsın. Birazda mizahi olmuş ama bravo tam bi durum tespiti olmuş. Bişeyler indirmeyince boşuna para vermiş gibi hissediyo insan kendini, birde Sata 2 (herkezde gürültü olmayabilir) HD kullanınca geceleri fan-uğultu kesilmiyor...

• walla benimki hic ses cıkarmıyor 4 tane fan war pc de ve pc min özellikleri imzagımda yazıyor
  • açık bırakmak istiyorum ama o sese dayanamıyorum. bazen sabah 5 gibi uyanırsam tekrar açıyor downloada yeniden başlıyorum. download yapamamaya kıllanma hastalığı bana da bulaştı
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: GRTF

quote:

Şöyle kabaca bir hesap yaparak sana yardım etmeye çalışacağım.
    Öncelikle elektiriğin Kw/s ücreti 0.1278 ytl (eskişehir) yani 128 binlira diyebiliriz. Bu, günün dilimlerine göre değişebiliyor ama sanırım akıllı sayaç taktırmak gerekiyodu bunun için.
    bilgisayarının çektiği elektrik 400W diyelim,
    Monitörün açık iken 65W çektiğini sayıyorum, (Philips17": 62W, LG17" 73W, Acer17" 75W)
    Bu durumda bilgisayarın çalışırken 465W tüketiyor saatte.
    0,465 x 0,1278 ~ 60 binlira/saat sen pc nin başındayken tabi
    0,400 x 0,1278 ~ 51 binlira/saat sen uyurkene (-monitör)

Biz 4 arkadaş kalıyoruz ve evde 4 bilgisayar var.Bağlantımız 256 sınırsız.Bilgisayarlardan 1'i sürekli açık sayılır. Elektrik 45 milyon civarı geliyor her ay. Download olayı burda kabarmıyor çünkü paylaşıyoruz hattı ve dl olursa diğer arkadaşlarımız nette gezemiyor. Biz de geceleri Dl yapıyoruz. Cool n quiet ı çalıştıramıyorum bi türlü, bios ta felan windows ta bayaa uğraştım ama olmadı bi türlü fanı kısamadım IDLE halindeyken. Ses fazla yani bende de, rahatsız olduğum için DL yapmıyorum geceleri. Azaltabilirsem başlayabilirim.

Divx indirirken 24 saat açık kalan bilgisayarım(18' monitörlü, 8' monitösüz) yaklaşık olarak 960binlira+408binlira=1,368 YTL lik elektirk harcamış oluyorum bu arada.

anladım hocam çok teşekkür ederim.ben benim bilgisayarın 400w gibi bi güç çekeceğini de pek sanmıyorum zaten.gerçi çok anlamam bu işlerden ama 250watt kadar güç kaynağı var yanlış bilmiyosam.yani günde 10 saat açık kalsa bilgisayar benim için en fazla 20ytl falan yakar gibi görünüyo ayda.hatta o kadar da değil ama bizimkiler dese ki bak bilgisayar açık hep o yüzden bu kadar çok fatura geliyo ne cecap verebilirim,veremem.üniversite 4 ama hala ailenin yanındayız işte.inşlh kendi paramızı kazanalım o zaman çoook açık bırakırız

ben de üni deyim,benim pc de sürekli açık bizimkiler de kıllatıyo arada yok elektrik parası çok geliyo,hep açık pc falan diye.....2 pc var evde...pederin pc günde5-6 saat açık,benimki sürekli açık.... her ay 60 geliyo elektrik parası benim kasa 400 w ama bazen,monitör günde 15-16 saat kapalı kalıyo....bi kere 54 geldi onun dışında hep 60 civarı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bionoize -- 4 Ekim 2006; 15:52:56 >

• valla ben bağlatalı interneti bu önümüzdeki cuma yani bu cuma 3hafta olcak.fatura ne zaman gelir bilmiyorum ama kaç gelceğini gerçekten çok merak ediyorum.inşlh bizimkilerin önünde yüzümü kızartıcak bi fatura gelmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

Kasayı oda dışına çıkarmak fikrini sevdim ciddi ciddi düşünüyorum şimdi

Hayırdır Hunter_one, o kadar aydan sonra kasayı çıkardın mı dışarı

Bu arada bana elektrik toplam 35 ytl geliyor her ay. 4 kişi kalıyoruz evde. Elektrikli şofben, 3 tane tv ve 100 lük ampuller kullanıyoruz ve çoğu evde olduğumuz sürece çalışıyor. (özellikle ampul ve tvler.) Benim kasa zaten 24 saat açık.

35 ytl elektrik genel kullanımda olunca göze o kadar batmıyor

• Aranızda en paranoyak benmişim yaa..Öğrenci olduğum için genelde hep yanlız kalırım ve bilgisayar kapalı olduğu zamanlar( ki ben bile hiç görmedim) korkmaya başlıyorum ama bilgisayar açıldığı anda bi anda içimi bi huzur kaplıyo ..Bilgisayar açıkken sanki yanımda birileri varmış gibi hissdeiyorum
  • hepinizi tebirk ediyorum. hepiniz tescilli manyaklarsınız.

benim gibi 3 GB sınırlı bağlantısı olanların da bi gözleri

download butonunda bi gözleri sayaç programında

olmadı ki şöyle 2048 sınırsız bağlantımız
  • 1024 sınırsız oldu gene bişey değişmedi benim için. pc 24 saat açık. gerçekten başlat/bilgisayarı kapat dediğim zamanı hatırlamıyorum. ya elektrik gider ya pc kafasına göre restart atar anca öyle kapanır. şu 1 ayda mesela toplam 15-20 saat anca kapalı kalmıştır. o da okulda olunca elektrik fln gidio gelip açamıyorum ondan 128k zamanlarında ilk dl zamanlarımda yani hafta 1 gün fln kapardım pc rahatlasın fln vs. sonra boş bi iş olduğuna karar verdim hep açık artık pc de odamda duruyor. kapaklar falan açık zaten gümbür gümbür fan sesi var ama uyurken hissetmiyorum bile
    *fatura 50-60 geliyor. monitörü kapamıyorum nasolsa uyku moduna geçiyor diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acheron -- 4 Ekim 2006; 10:00:29 >

• uptime rekorum su anda 30 gun 30 gundur pc yeniden bile baslatilmadan acik duruyor. bakalim kac gun olacak
  • Son yazılan yazılardan sonra özellikle @acheron ve @serji'nin yazdıklarından sonra bu şekilde kullanmayan tek insan olmadığımı yazılı olarak görmenin verdiği bir rahatlamanın etkisindeyim. Psikoloğa gitmekten vazgeçtim. :)
  • --------------------------------------------------------------------------------

arkadaslar merhaba bi sorum yani sorunum var.internet explorer 6 kullanıyordum düne kadar.giriş sayfam google.3 gündür örneğin bjk yazdığımda google la sol taraftada ingilizce arama yapıyo.sayfayı bölüyo yani.
  • bu gerçekten bizim benim gibi pc hastaları download hastaları için bir normal durum ama bizim gibi düşünmeyen çok aile vs onlardan laf yemekte biraz sinir bozucu
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.