Şimdi Ara

Adsl Telefon Kablosunu WAN Girişli Modeme Bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Ben Türk Telekom modemimde sorun olduğunu söylediği için yeni bir modem aldım. Önceden adsl kablosu ile modeme bağlantımı yapıp internetimi kullanıyordum. Yeni aldığım modemde adsl yerine WAN girişi olduğu için araya başka bir modem koyup LAN girişinden yeni aldığım modemin WAN girişine kablo takarak internetimi kullandım. Fakat diğer modem bozul olduğu için yine kesintiler yaşamaya başladım. Yapmak istediğim şey şu adsl kablosunu WAN girişine uyacak kabloya nasıl bağlayabilirim. Hız konusuyla ilgili bir durum yok çünkü zaten maksimum 10mbps hız alabiliyorum. Hali hazırda gelen kablonun içerisinde yeşil ve kırmızı iki tel var. Bunları içinde 8 tel olan (turuncu-beyaz, turuncu, mavi-beyaz, mavi, yeşil-beyaz, yeşil, kahverengi-beyaz, kahverengi) kabloya nasıl ek yapabilirim. Yada yapabilir miyim. Yapabiliyorsam renk bağlantıları nasıl olmalı. Bazı denemeler yaptım fakat modem arayüzünde WAN kablosu unplugged olarak gözüküyor. Bu konuda bilenlerden yardım rica ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wan portu farklı bir amaç için kullanılır, kısacası wan girişine dsl kablosu bağlayamazsın. Senin dsl girişli bir modeme ihtiyacın var. Yani yeniden cihaz alman gerekecek. O wan portu bozuk dediğin modemi köprü moduna alır da araya bir cat 6 atarsan işe yarar. Ama şuan senin ihtiyacın olan tamamen dsl girişli modem.

• Teşekkür ederim değerli cevabınız için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen. Yeni aldığınız cihaz modem değil; bir router.
    Size bir DSL modem lazım.
    Telefon hattından 48 volt gelir. Eğer bunu wana bağlarsanız muhtemelen yeni cihaz bozulur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evdeki modem portları?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.