Şimdi Ara

Cat6 rj45 girişli fakat benim modemimdeki DSL rj11 girişli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende 15 metrelik cat6 kablo var evde 1.katta telekomunda binanın girişine taktığı gri bir kutu var
    buradan benim evin kapısının girişindeki modeme kabloyu çekeceğim yani kablonun bir ucunu telekomun kutusuna bağladım diğer ucunuda modemin lan yani adsl girişine konnektör ile bağlayacağım
    fakat cat6 ucu rj45 konnektöre göre fakat modemdeki giriş rj11 konnektöre göre şimdi ben bu modeme direk olarak nasıl telekomun kutusundan modeme cat6 kablo ile interneti getireceğim

bu tür konulara vakıf olan birilerinden yardım rica ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakancsk0 -- 24 Mayıs 2020; 4:5:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kardeş gidicen, kutu ve modem arası uzaklığına göre bir dsl kablosu alacaksın. yada elindeki kabloyu götür ucuna rj11 takabiliyorsa taksın adam. Kasma kendini kendim halletcem diye
  • Authorized kullanıcısına yanıt
    Yaklas¸ık 3 gu¨n o¨nce Tu¨rk Telekom 12 mbps vdsl internet evime bagˆlattım ancak hız testini yapınca modemin yanında dahi 6 mbps internet hızı alıyorum mu¨s¸teri hizmetleri bana binanızdaki kablolarınızda sıkıntı var degˆis¸tirin dedi bu kablo degˆis¸tirme is¸lemini yapınca internet hızım artar mı cevaplarsanız sevinirim ( yalın internet kullanıcısıyım) bu nedenle çat 6 istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: atakancsk0

Yaklas¸ık 3 gu¨n o¨nce Tu¨rk Telekom 12 mbps vdsl internet evime bagˆlattım ancak hız testini yapınca modemin yanında dahi 6 mbps internet hızı alıyorum mu¨s¸teri hizmetleri bana binanızdaki kablolarınızda sıkıntı var degˆis¸tirin dedi bu kablo degˆis¸tirme is¸lemini yapınca internet hızım artar mı cevaplarsanız sevinirim ( yalın internet kullanıcısıyım) bu nedenle çat 6 istiyorum
    doğrudur, bende bina içinden alamadığım için aynı işlemi apartmanın dışından kablo getirip pencereden modeme verdim güzel bir kablolama ile. İnternetim kesilip duruyordu, hızımı 8mbps ye düşürdüler, bu hızın üstünü kaldırmıyor hat zayıfladığı için kabloyu değiştirdikten sonra söyleyin hızınızı tekrar yükseltelim dediler. Yaptık oldu. Basit bir dsl kablo kullanabilirsin.

Fotoğrafta göründüğü gibi evin içindeki kabloyu mu yenilemem gerekiyor yoksa bina içindeki kutudan evime DSL kablosu mu çekmeliyim orayı anlamadım

• quote:

Fotoğrafta göründüğü gibi evin içindeki kabloyu mu yenilemem gerekiyor yoksa bina içindeki kutudan evime DSL kablosu mu çekmeliyim orayı anlamadım

işte o duvardan gelen kabloyu değiştirmek zor, o kablo binadaki telefon kutusuna bağlanıyor. Sen o kabloyu unut, telefon kutusuna git, dairene ait olan reglete yeni kabloyu bağlayıp ucunu doğrudan modeme bağlayacaksın. Tabi o kabloyu nereden geçirip evine ulaştırırsın bilemem, ben bina dışına çıkarıp pencereden eve verdim.

Bu işlem için önerdiğiniz yüksek kaliteli bir kablo var mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GPON ETHERNET KABLOSU?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu işlem için önerdiğiniz yüksek kaliteli bir kablo var mı
    yoo basit bi dsl kablosu al işte farketmez. Vdsl kullanıyorsun zaten fiber olsa başka. Ben apartmanın dışından çekerken endişeliydim yağmur vs sorun olurmu diyordum da bir halt olmuyor merak etme.
    Çok teşekkür ederim aklımdaki sorunları çözdüm sonunda :)

• quote:

Çok teşekkür ederim aklımdaki sorunları çözdüm sonunda :)
    rica ederim :)
  • Biraz daha araştırdıktan sonra telefon kablosundan bir hayır gelmez onlar eskide kaldı diye birçok yanıt gördüm peki cat 6 kabloyu nasıl rj11 e çevirebilirim

• Cat6 kablolar hem daha dayanıklı hemde daha hızlı veri sağlıyor deniliyor bu nedenle ikilemde kaldım

• atakancsk0 A kullanıcısına yanıt
    Dslde zaten lazım olan 2 tel. Cat6 içerisindeki 2 tel rj11e çakılacak. Bu iki telin karşısıda reglete çakılacak o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.