Bildirim
ADSL/VDSL kullanıcıları vie.valve.net tracert atar mısınız? (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Türk Telekom'da bu farkların olmasının sebebi IP bloklarına göre öncelik olması. Kimisinde Viyana'ya 27ms ile ulaşırken vie.valve.net'e 47ms ile ulaşır.
Örneğin benim de TT Fiber 100Mbps Konya'dan bu değerler:
Görsel linki:https://store.donanimhaber.com/f4/23/e9/f423e929e016897466511318aae2bbb4.png
IP bloğuna göre öncelik ataması mevcut. Kimisi viyana'ya ulaştığı ping ile valve sunucusuna ulaşırken kiminde şişme mevcut tıpkı benimki gibi. Normalde 47ms almam gerek ama 63ms'e çıkartıyor beni TT.
Eskiden SOL ile benzerdi çünkü İstanbul>Bükreş>Frankfurt>Viyana olarak gidiyordu. SOL de İstanbul>Frankfurt>Viyana olarak gidiyor. Şimdi TT direkt İstanbul>Viyana erişiminden veriyor. O yüzden pingler normalde olması gereken seviyeye indi. SOL hala dolaştırdığı için çok yüksek.
SOL'de de Frankfurt'a düşük ping alırsınız. TT'nin Frankfurt bağlantıları Milano üzerinden gittiği için SOL'e göre genellikle daha kötüdür. Umarım yakın zamanda onu da düzeltirler.
Yönlendirmeler doğru yapılırsa TT her koşulda SOL'den daha iyi ping değerleri sunabilir çünkü tamamen kendine ait fiber bağlantıları var. Milano, Frankfurt, Viyana, Amsterdam, Bükreş ve Sofya'da POP noktaları var. SOL ise bağlantısını İstanbul'dan itibaren taşıyıcı operatörlere devreder. Taşıyıcı operatörler otomatik rotalama yaptığı için her zaman en kısa yoldan götürür bağlantıyı. TT bunu manuel yaptığı için genelde dolaştırıyor, bazı durumlarda Avrupa turu bile attırabiliyor size
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 21 Nisan 2020; 19:53:52 >
-
Arkadaşım aramızda 10 m var karşı apartmanda adsl kullanıcısı 16 mbit türk telekom aldığı ping 25-31 ms arası. benim türknet minimum 47 ms alıyorum. Türk Telekom bunu başarabilirken türknet aynı altyapı üzerinde sağlayamaması inanılmaz garip. Türknet artislik yapıyor en düşük ping bizde diye öyle bişey yok en düşük ping türk telekomda gözlerimle gördüm.quote:
Orijinalden alıntı: Jenga54
Geçen bir konuda da 27 ms ile bağlanan biri görünce inanmamıştım o da TT Fiber altyapısıydı.TT Fiberlerde en düşük 27-30 ms civari heralde, onun dışında ADSL/VDSL şuan en düşüğü 45-50 ms civarı. Başka bir konuda bazı Superonline fiber kullanıcılarında 60-70 ms civarı ping var .
( konusu şuydu:
https://forum.donanimhaber.com/superonline-yurt-disi-cikislari--136956022-1 )
Superonline Fiber kullananların TT VDSL altyapısı kullanan kişilerden fazla gecikme nedeni lokasyon mu yoksa bu peering tarzı yurtdışı çıkışı - bölgesel anlaşmalar mı acaba.Superonline ADSL/VDSL kullanıcılarının ping değerlerine göre belli olur aslında neyden kaynaklandığı SOL trafiği sıkıntılı heralde tabi vie.valve.net için diğer yurtdışı sunucularını bilemem.Eğer genelinde sıkıntı varsa CS için SOL VDSL elenir secenekler arasindan.
-
quote:
SOL'de de Frankfurt'a düşük ping alırsınız. TT'nin Frankfurt bağlantıları Milano üzerinden gittiği için SOL'e göre genellikle daha kötüdür.
Bu yazıyı dikkate almayınız.
İsterseniz SOL Fiber konusundaki üyelere sorabilirsiniz. Eğer yanıtları Superonline daha düşük ping sunuyor olursa, ben TT hattımdan Frankfurt sonuçlarını buraya dizeceğim. Buna AWS Gamelift, PUBG Mobile (Tencent), GeForce Now (Nvidia), Decix.Valve (Valve), Fdcservers, Avrx, Google (DE), hatta yönlendirmesi kötü diyebileceğim Leaseweb dahil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 21 Nisan 2020; 20:7:41 > -
Hocam lokasyon neresi santrale uzaklık ne kadar? Kendinizin tracert değerlerini atıp Arkadaşınızdan tracert sonuclarını alabilir misiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konuda neler yapabileceğimi söylerseniz kendi değerlerimi atarım arkadaşın değelerini maalesef şuan atamam daha sonra atabilirim. Santrale uzaklığımı bilmiyorum ama altyapım baya iyi fiber yok vdsl kullanıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Jenga54
Hocam lokasyon neresi santrale uzaklık ne kadar? Kendinizin tracert değerlerini atıp Arkadaşınızdan tracert sonuclarını alabilir misiniz? -
Üstte bir arkadaşa da yazmıştım oradan da bakabilirsiniz
Başlat Menüsü-->Çalıştır(Win+R de yapabilirsiniz Win tuşu her klavyede bulunur mu bilmem ama Sol taraftaki Alt tuşunun yanındaki tuş 4 pencereli olan)-->cmd yazıp enterlayın direk ekran gelecek oraya:
tracert vie.valve.net yazıp ekran görüntüsünü alın
Diğer yöntem
Başlat Menüsü-->Donatılar Klasörü-->Komut Penceresi(İstemi)
Hız testi pek önemli değil ama paylaşabilirseniz speedtest.net üzerinden paylaşabilirsiniz.
-
-
Oris telekom ilk defa duyuyorum.Lokasyon neresi komut isteminden tracert atabilir misiniz
O dediğini nasıl yapılır bilmiyorum
afyonun neresinde alıyosunuz bu hızı hocam ? -
komut istemi tracert vie.valve.net
Sultandağı
Superonline Adsl/Vdsl kullanıcıları tracert atabilir misiniz?
-
süper ya.
ben merkezde belediyenin orda kalıyorum ttnet'e 10 adım uzaklıkta evim :) gel gör ki 50mbps i zor alıyorum. kaldı ki altyapı 80 destekliyor çok ilginç :) -
@
Pinging vie.valve.net [146.66.155.1] with 32 bytes of data:
Reply from 146.66.155.1: bytes=32 time=75ms TTL=54
Reply from 146.66.155.1: bytes=32 time=79ms TTL=54
Reply from 146.66.155.1: bytes=32 time=69ms TTL=54
Reply from 146.66.155.1: bytes=32 time=71ms TTL=54
Ping statistics for 146.66.155.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 69ms, Maximum = 79ms, Average = 73ms
bu değerler çıktı. Fakat oyun içerisinde pingim 4-5 saniyeliğine fırlıyor. (CSGO) -
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X