Şimdi Ara

ADSL/VDSL kullanıcıları vie.valve.net tracert atar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
4.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar fiber altyapım yok o yüzden mecbur ADSL/VDSL bağlatmak zorundayım hepsi TT altyapısı olsa bile kendi YAPA bölgelerine ve yurtdışı çıkış ip'leri olarak yaptığı anlaşmalar-peering vs. nedenlerden dolayı İSS'lerden aynı lokasyon icinde olsa bile pingte farklılıklar söz konusu.Bu yüzden henüz ev interneti bağlatmamış yada geçiş düşünen Fiber altyapısında olmayan benim gibi arkadaşlara yardımcı olmak maksadıyla kullandığınız İSS,bulunduğunuz bölge , bağlantı tipi(ADSL/VDSL),aldığınız internet paketinin sözleşmede belirtilen değerlerini yazıp şuan ki hız testi(speedtest.net'ten) ve tracert ekran görüntüsüyle paylaşabilir misiniz

Edit:Komut İstemi(Penceresi) açamayanlar için

Başlat Menüsü-->Çalıştır(Win+R de yapabilirsiniz Win tuşu her klavyede bulunur mu bilmem ama Sol taraftaki Alt tuşunun yanındaki tuş 4 pencereli olan)-->cmd yazıp enterlayın direk ekran gelecek oraya:
    tracert vie.valve.net yazıp ekran görüntüsünü alın

Diğer yöntem

Başlat Menüsü-->Donatılar Klasörü-->Komut Penceresi(İstemi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jenga54 -- 24 Nisan 2020; 19:41:16 >

• İstanbul Şişli Kuştepe Netspeed 75/4 tarifesini kullanıyorum.
    Tracing route to vie.valve.net [146.66.155.1]
    over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms 1 ms 1 ms ADSL [192.168.1.1]
    2 6 ms 7 ms 6 ms 100.64.3.1
    3 6 ms 5 ms 5 ms 10.134.1.13
    4 6 ms 6 ms 6 ms 10.134.0.1
    5 7 ms 6 ms 6 ms 212.156.136.117.static.turktelekom.com.tr [212.156.136.117]
    6 6 ms 5 ms 5 ms 34-acibadem-xrs-t2-2---34-acibadem-t3-7.statik.turktelekom.com.tr [81.212.215.36]
    7 6 ms 6 ms 6 ms 34-ebgp-acibadem-k---34-acibadem-xrs-t2-2.statik.turktelekom.com.tr [81.212.216.131]
    8 35 ms 35 ms 35 ms 305-vie-col-2---34-ebgp-acibadem-k.statik.turktelekom.com.tr [212.156.140.184]
    9 44 ms 44 ms 44 ms 83.231.187.21
    10 51 ms 51 ms 51 ms ae-1.r00.vienat01.at.bb.gin.ntt.net [129.250.2.36]
    11 44 ms 44 ms 43 ms 83.231.187.6
    12 44 ms 44 ms 44 ms vie.valve.net [146.66.155.1]

Trace complete.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirJET -- 19 Nisan 2020; 21:7:7 >

• AirJET A kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam böyle ekran görüntüsüne göre daha karışık oluyor o yüzden görsel istedim. Hız testi sonuçlarınıda paylaşabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jenga54 -- 19 Nisan 2020; 20:40:34 >
  • İzmir/Gaziemir Millenicom Adsl 13.5/0.8 tanımlı 12/0.6 gibi çıkıyor speedtest. 1-2 hafta önce türk.netten geçiş yaptım onda vie.valve.net pingi 45 civarıydı.

• Jenga54 kullanıcısına yanıt
  • Türknet kullananlar tracert atabilir misiniz
  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt
    superonline fiber tracertleri inceliyodum baska bir konuda 11 satır çıkmıştı onlarda.Sizde 4.sekmede zaman aşımı ve 16 sekme var birde üst mesajda ki netspeed kullanan arkadaş Şişliden 45 ms alabildiğini belirtti sizde gaziemir turknetten 45 ms alabildiğinizi belirttiniz Netspeed-Turknet ayni çıkışı kullanıyor heralde , onun dışında 10 lu ip adresleri SOL trafiği miydi neydi sanırım. statik.turktelekom ibaresi geçmiyor hiçbir sekmede.Millenicom turkcell anlaşması vardı şuan sona mı ne erdi bilmiyorum ama heralde adsl/vdsl olsa bile yurtdışı trafiği SOL üzerinden olabilir.Turknette hangi bağlantı tipiydi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tracert Yorumlama vie.valve.net
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FixNET-57
  • NT2L N kullanıcısına yanıt
    Hocam lokasyon neresi FixNET ilk defa duyuyorum .
  • turknet 100mbit
  • Türktelekom Fiber Gpon altyapı 100 megabit limitsiz internet... İstanbul & kadiköy

95x li ip blogun da aldığım degerler resim deki gibidir..

• ADSL/VDSL kullanıcıları vie.valve.net tracert atar mısınız?

Tekirdağ .. netspeed 16mbit adsl.
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Geçen bir konuda da 27 ms ile bağlanan biri görünce inanmamıştım o da TT Fiber altyapısıydı.TT Fiberlerde en düşük 27-30 ms civari heralde, onun dışında ADSL/VDSL şuan en düşüğü 45-50 ms civarı. Başka bir konuda bazı Superonline fiber kullanıcılarında 60-70 ms civarı ping var .
    ( konusu şuydu:
    https://forum.donanimhaber.com/superonline-yurt-disi-cikislari--136956022-1 )

Superonline Fiber kullananların TT VDSL altyapısı kullanan kişilerden fazla gecikme nedeni lokasyon mu yoksa bu peering tarzı yurtdışı çıkışı - bölgesel anlaşmalar mı acaba.Superonline ADSL/VDSL kullanıcılarının ping değerlerine göre belli olur aslında neyden kaynaklandığı SOL trafiği sıkıntılı heralde tabi vie.valve.net için diğer yurtdışı sunucularını bilemem.Eğer genelinde sıkıntı varsa CS için SOL VDSL elenir secenekler arasindan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jenga54 -- 20 Nisan 2020; 12:59:32 >

• up
  • ADSL/VDSL kullanıcıları vie.valve.net tracert atar mısınız?

Turktelekom selfy 100 lira
  • kapsonlukotceket kullanıcısına yanıt
    Rica etsem komut penceresini açıp tracert vie.valve.net yazıp paylaşabilir misiniz
    Reyis oralar ne ki simdi bu internet iyimi kotumu anlamadim
  • kapsonlukotceket kullanıcısına yanıt

Bu pencere hocam başlat-->Çalıştır-->cmd yazıp yada başlat-->Donatılar klasörü-->Komut Penceresi

açıp tracert vie.valve.net yazıp

Orada yazanların ekran görüntüsünü paylasabilir misiniz?

Ben oyun için ping merak ediyorum internetinizin iyi-kötü olup olmadığı konusunda ben de anlamam bu işlerden pek ama internetiniz icin sahsi görüşüm eğer oyun oynamıyorsanız hız olarak iyi baya indirme hızınız çok iyi ama yükleme(upload) hızı neden 0 çıktı hız testi sitesinden kaynaklı sanırım.

Bu arada TT Selfy Evde İnternet 35 Mbps Kampanyası kullanıyorsunuz heralde çünkü 100 liralık o var.İndirme hızınız 1-2 mbit fazla normal değerlerden santrale çok mu yakınsınız.Bu arada hiztesti.com.tr yerine bu site(
    Speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net
    ) daha gerçekçi sonuçlar veriyor.İl/İlçe bilgisi paylaşabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jenga54 -- 21 Nisan 2020; 19:8:14 >

Bilgisayara gecince atarim indirme hizim 3mbit fazla santral 500 metre ama evin altyapisi max 39 zaten eve gelen turktelekom gorevlilerine biseyler ikram ettim(baya) tam alt yapiyi verdiler cs go 55 pingim var ping ciktigi anda testi durdurdum oyuzden dowloand gozukmedi
  • afyon

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.