Not: Hata verirse şu şekilde deneyin. 146.66.155.1 Merhaba arkadaşlar; Bu konuda vie.valve.net adresine yaptığımız tracert testimizin sonucunu paylaşalım ve böylelikle elimizde bir veritabanı oluşsun. Çeşitli bilgileri de ekleyelim ki referans olması ve karşılaştırma açısından yardımcı olsun. Ping Testi yapacağımız adreslerin sayısı çoğalabilir ama ben şimdilik vie.valve.net adresini ekledim. Tracert testi nasıl yapılır konumuza şuradan ulaşabilirsiniz: https://forum.donanimhaber.com/cmd-ekranindan-ping-testi-tracert-testi-tracert-testi-nedir-turk-telekom-looking-glass--147407988#147437586 Benim test sonucum ise şöyle; Lokasyon: İstanbul İşletmeci ve erişim türü: Türk Telekom Fiber Saat: 22:35 Not: Elbette testi yaptığımız gün/saat ve yoğunluğa bağlı olarak sonuçlar değişebiliyor, burada yer alan ve alacak olan testlerin ortalama değerleri belirttiğini ifade edelim. Ek: https://www.dotcom-tools.com/network-trace-test |
Valve Ping Test Sonuçlarınızı Paylaşarak Ağ Performansını İyileştirin
Valve Ping testi, Valve oyun sunucularına olan ping süresini ölçerek oyun performansınızı değerlendirmenize olanak tanır. Ping, bir veri paketinin cihazınızdan oyun sunucusuna ve geri dönmesi için gereken süreyi ölçer. Düşük ping süreleri, daha hızlı ve daha duyarlı oyun deneyimlerine yol açar.
Valve Ping testini gerçekleştirmek için komut satırına "valve ping test" yazmanız yeterlidir. Test, sonuçları farklı sunucular için gecikme süreleri ve paket kayıpları şeklinde görüntüler.
Ping sürenizi iyileştirmek için şu adımları takip edebilirsiniz:
- Tracert Testi Gerçekleştirin: Tracert testi, veri paketlerinin cihazınızdan oyun sunucusuna giden yolunu göstererek olası darboğazları belirlemenize yardımcı olur.
- İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin: Kablolu bir bağlantı, kablosuz bağlantıdan daha güvenilir ve daha düşük ping süreleri sağlar.
- Oyun Sunucunuza Yakınlaşın: Mümkünse, size en yakın oyun sunucusuna bağlanın.
- VPN Bağlantısını Kullanın: Bazı durumlarda, bir VPN bağlantısı ping sürenizi iyileştirerek oyun sunucularına daha optimize edilmiş bir yol sağlayabilir.
Valve Ping test sonuçlarınızı paylaşmak, oyun topluluğu arasında sorun gidermeye ve ağ performansını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Sonuçlarınızı oyun forumlarında veya sosyal medya gruplarında paylaşarak diğer oyuncularla bağlantı kurabilir ve oyun deneyiminizi geliştirmek için ipuçları alabilirsiniz.