Şimdi Ara

COMNET/GIBIRNET Kullanıcıları İçeri (VPN daha düşük ping veriyor?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gibirnet'in ve Comnet'in yurtdışı sunuculara bağlanan ağ omurgasının çoğunlukla aynı olduğunu biliyoruz. Bugün VPN4test programında Bulgaristan sunucusuna bağlandığımda normalde aldığım pinglerin ortalama 10 ms azaldığını fark ettim. Bildiğiniz üzere VPN kullanımında ping genelde artıyor. Fakat bu sefer öyle olmadı.

Bu iki sağlayıcıyı kullanan arkadaşlar VPN4Test programından Bulgaristan sunucusu üzerinden test yapıp normal internetiyle karşılaştırabilir mi?(Program ücretsiz) Sizde nasıl çok merak ediyorum. Konuya ilgi olursa tracert testlerini ekleyeceğim.COMNET/GIBIRNET Kullanıcıları İçeri (VPN daha düşük ping veriyor?) COMNET/GIBIRNET Kullanıcıları İçeri (VPN daha düşük ping veriyor?) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 11 Haziran 2021; 21:15:25 >

• Bu bayadır olan bi yöntem bende vodafoneliyim bendede azalıyor ama o vpn ile oyunlara girilmiyor malesef oyunlar hata veriyor ayrıca 7 gün deneme sürümü var onun yerine tamamen ücretsiz warp vpn var onunda yakında bulgaristan sunucuları kullanıma açıldı ve warp ile oyunlarada girilebiliyorhttps://1.1.1.1/
    Not: Bağlan dendiğinde rastgale sunuculara atıyor en az pingli sunucuyu bulmak için win 10 üzerinde:
    1-Ayar işaretine tıklayın.
    2-Tercihlere tıklayın.
    3-Gelişmiş sekmesine gelin
    4-Gelişmiş sekmesini kapatmadan en az pingi görene kadar sürekli bağlan bağlantıyı kes diyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 11 Haziran 2021; 23:30:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

Hocam bir de ping spike ve packet loss olmayan VPN bulmak gerçekten çok zor. Acaba WTfast ile aynı ping düşürme etkisini yapabilir miyiz? Dün cyberghost ile denedim. Pingler her türlü fırlıyor.

• Senseight S kullanıcısına yanıt
    hocam ben vodafone kullanıyorum ben zamanında wtfastda denedim ama sürekli fırlama oluyordu pingde en son warp ile bu olayı çözdüm hatta warp ile tr sunucya bağlanma yoluda varmış ama araştırmadayım bulgaristanda 5 6 tane sunucusu var 1 2 tanesinde yine packet loss oluyo ama 1 tanesi çok stabil hiç bir sıkıntı olmuyor yukardaki yazfığım gibi deneyip bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 12 Haziran 2021; 14:20:31 >
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

Hocam WARP'ı denedim. Dediğiniz yöntemle sunucu değiştirmeye çalıştım ama sürekli İstanbul sunucusuna bağlıyor. Gecikmeyi hep 20 ms gösteriyor.

Vpn4test'te 56 ms aldığım frankfurt sunucusuna 49 ms, 50 ms aldığım vie.valve.net sunucusuna 46 ms, 80 ms aldığım discord sunucusuna 60 ms ile bağlanıyorum.

hocam eminmisiniz benim bildiğim daha türkiye sunucuları açılmadı bağlanıp şu adresten konumu kontrol edermisiniz
    www.iplocation.net
    Where is my IP location? (Geolocation)
    https://www.iplocation.net

netden sonrasını silin yoksa site açılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 12 Haziran 2021; 14:27:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Djdy

hocam eminmisiniz benim bildiğim daha türkiye sunucuları açılmadı bağlanıp şu adresten konumu kontrol edermisinizhttps://www.iplocation.net
    netden sonrasını silin yoksa site açılmıyor
    COMNET/GIBIRNET Kullanıcıları İçeri (VPN daha düşük ping veriyor?)

Aslında beğenmedim değil. İstanbul'da site erişim engellerini kaldıran %95'e kadar hızı veren bir VPN gibi olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senseight -- 12 Haziran 2021; 14:31:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • demekki yeni açılmış önceden bulgaristana bağlanıyordu valve pingim 15 ms azalıyordu nerdeyse tekrar bukgaristan kunumu nu seçmenin bir yöntemi varsa bakıp deniyeceğim ama yazdığınıza göre yinede iyi değerler veriyor sanırım tamamen ücretsiz olmasıda artısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 12 Haziran 2021; 14:35:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Djdy

demekki yeni açılmış önceden bulgaristana bağlanıyordu valve pingim 15 ms azalıyordu nerdeyse tekrar bukgaristan kunumu nu seçmenin bir yöntemi varsa bakıp deniyeceğim ama yazdığınıza göre yinede iyi değerler veriyor sanırım tamamen ücretsiz olmasıda artısı

Yani değerler yine fena değil. Discord pingini 63 ms'ye kadar düşürdü. Fakat diğer her şeyi 3-10 ms arası arttırdı. Bir VPN için harika değerler fakat bizim Bulgaristan adresli bir sunucu bulmamız gerek. Bulursanız benimle de paylaşın.

tamamdır hocam bulursam bu konu üzerinden yazarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.