Bildirim
Adsl Ve Messenger Audio, Dialup ta calisirken su a
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Yeni bir fikir yok mu? -
Bu sorun paltalk gibi instant messenger yazılımlarında da var... Muhtemelen modem ipfilter yada firewall port ayarlarının düzgün yapılmamasından kaynaklanıyor.. Çözümünü detaylı araştırmak gerek.. -
arada firewall ve nat oldugu icin baglanti kuramam dogal konusacagin kisilerle aranda firewall ve nat ayarlarinin duzgun yapilmasi gerekiyor... -
düzgün derken messengerin audio için kullandığı portu bulup onu açmak mı demek istiyorsun iyenice? NAT da ne yapılabilir? -
http://www.practicallynetworked.com/sharing/specialapps.htm
Bu adreste bazı ayarların nasıl yapılacağı anlatılmış.. Ama bana baya karmaşık geldi.. Ancak deneyimli birisi başarabilir... Yine de buraya yazayım dedim... Belki bir işe yarar... Kolay gelsin... -
http://www.practicallynetworked.com/sharing/app_port_list.htm
Bu adreste de oyunlar, instant messaging uygulamaları vs nin kullandıkları portlar ve aralıkları var.. Oldukça işe yarıyabilir... -
bence sebep 128/32 ADSL'in ul kapasitesinin düşüklüğü. Voice Chat için yetersiz kalıyor olabilir. Zaten baktığınız zaman 128/32'nin UL kapasitesi dial up kullanıcılarından bile kötü.. -
logician san düsük geliyorsa b1rak baglant1n1 ben o begenmed1g1n baglant1 ile gunde 3-4 saat amerikayla hiç kesinti yasamadan konusuyorum art1 messenger la falan degil direk adam1n telini ar1yorum. -
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gladden</i>
<br />logician san düsük geliyorsa b1rak baglant1n1 ben o begenmed1g1n baglant1 ile gunde 3-4 saat amerikayla hiç kesinti yasamadan konusuyorum art1 messenger la falan degil direk adam1n telini ar1yorum.
<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Sizin kullandığınız program ses kalitesi/sıkıştırma teknikleri vb nedeniyle daha düşük bir UL kapasitesi ile yetiniyor olabilir, bu ADSL 128/32'nin UL kapasitesi yüksek anlamına gelmiyor veya diğer programlarda sorun yaşamayacağınızı da garanti etmiyor. Eğer forumda biraz tarama yaparsanız hemen tüm 128/32 kullanıcılarının online oyunlarda ciddi problemler yaşadığını göreceksiniz ki, bunun sebebi UL kapasitesinin düşüklüğü.
ADSL diğer bağlantı şekillerinden farklı bir teknolojiye sahip, eğer UL kapasitesiniz overload olursa DL kapasitenizin tamamını kullanmıyor dahi olsanız DL kapasiteniz de overload oluyor. O nedenle örneğin 5 Kb DL, 5 Kb.'da UL kapasitesine ihtiyaç duyan bir program ADSL 128/32'de bağlantınızı overload ediyor.
Ayrıca 32 Kbit UL kapasitesinin ne kadar düşük olduğunu da sanırım tartışmaya bile gerek yok. Dediğim gibi dial up'dan bile düşük ve dünyada bu kadar düşük bir UL kapasitesine sahip DSL yok.
-
Konuyu su sekilde update ile kapatayim...Problem tahmin edildigi gibi Router uzerindeki ayarlarda.. Ses iletimi cok guzel 128/32 ye ragmen...
Bu arada sunu belirteyim 128/32 deki 32 Upload bile bence Dial Up tan iyidir.. Cunku burada 32 sabit, ama dial up ta ben turkiyede teoride 56K olan baglantiyi pratikte 33.6 nin ustunde bulamadim... Ayrica bu 33.6 tabii ki tamamiyle Upload degil.
Haksizmiyim? -
Bu topic i açan arkadaşın bahsettiği sorun kesinlikle routerdaki NAT ayarlarından kaynaklı.. Yoksa uploadın düşük oluşundan değil.. Instant Messaging yazılımlarında UL nın çok da yüksek olması gerekmiyor ses transferleri için..128/32 her türlü dial-up bağlantıdan iyidir.. -
eger hic baglantı kurulamıosa NAT tandır bunun cozumu cok kolay benim yaptıgım seyi size soliim bimap yapıosunuz dmz mode a geciosunuz yani tum portlarınız acıosunuz ve bi cok sorun ortadan kalkıo mesela netten oyunlar, bole ip2ip seyler bicok sey yani tabi ordaki guvenligi elden bırakınca zone alarm kuruosunuz NAT ın yaptıgının aynısını yapıo bu kadar -
peki sadece gerekli portlar için NAT a rule tanımlasak? çok mu kasar acaba? deneyen var mı bunu? -
modeminin markasina gore degisir ama genelde kolaydir... -
Su Bimap olayını bilen var mı? Bende Apache var.. Gladden belki sen bişeyler kurcalamışsındır NAT ve Firewall ayarlarında...BIMAP nasıl yapılır? Yani tamam NAT RULE ENTRY yapıcaz da.. IP falan ne olacak? Ben modemin bana atadığı IP için yaptım ama yine aynı sorunlar devam etti...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X