Şimdi Ara

Adsl'ye inat KABLO NET'e Geçtik. Hızlar 2kat Arttı!! - 256k-512 OLDU!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
893
Cevap
0
Favori
62.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Technics

hayr bana bugün veya dün kimse böyle bişey sormadı..hat varmı dedile sadece okadar
    quote:

Orjinalden alıntı: _PainKilleR_
    kablo internette'de kablo tv için 7 ytl ödemek gerekiyomuş. yanlış mı biliyorum?

kablo tv üyeliği de gerekiyomuş yani.

turksat sitesinden:

"KabloInternet abonesi olabilmek için, öncelikle KabloTV aboneliğinizin bulunması gerekmektedir."

http://www.turksat.com.tr/turksat_kablo/kablointernet/nasil_abone_olabilirim.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 25 Şubat 2007; 21:12:27 >

• valla ben 512/128 kullanıyorum ama şu aralar upload ım berbat yani 512 ye geçtiğimden beri o da şubat ayının başında oldu

Adsl'ye inat KABLO NET'e Geçtik. Hızlar 2kat Arttı!! - 256k-512 OLDU!!!

Not değerler cfosspeed ayarları değişikliği ile olmuştur.

İzmir/Karataş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 25 Şubat 2007; 21:15:26 >

• bana sorulmadığına göre ya fazla ciddiye alınmıyor bu yeni kampanyada veyada beni üye yapanlar prosedürleri takip etmiyor

quote:

turksat sitesinden:

"KabloInternet abonesi olabilmek için, öncelikle KabloTV aboneliğinizin bulunması gerekmektedir."

http://www.turksat.com.tr/turksat_kablo/kablointernet/nasil_abone_olabilirim.html
  • ya da üye yaptılar ama çaktırmıyolar

faturan gelince anlarız artık. yoksa süper olur cidden.
  • bu arada çok şanslısınız ha ben eylülde üye oldum 130 ytl patladı bana.
  • quote:

bana sorulmadığına göre ya fazla ciddiye alınmıyor bu yeni kampanyada veyada beni üye yapanlar prosedürleri takip etmiyor

quote:

turksat sitesinden:

Çok büyük bir ihtimalle senden + kablo tv ücretini alacaklar çünkü kablo internet gelirse Kablotv geliyor ama kablo internet varken kablo internet gelmiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

valla ben 512/128 kullanıyorum ama şu aralar upload ım berbat yani 512 ye geçtiğimden beri o da şubat ayının başında oldu

Not değerler cfosspeed ayarları değişikliği ile olmuştur.

İzmir/Karataş.

Daha ne istiyorsun Upload tan:)
    1024/256 ADSL sonuçları:

Upload 215 çıktı 215/2=107,5kbps Yani ADSL de hiç bi sorun yokken senin yavaş dediğin upload ın la aynı sonuç çıktı... Üstelik ADSL de download yaparken upload yapıyım desen D/L hızın yerlerde sürünüyor.
    Daha ne istiyosunuz:) belanızı mı arıyosunuz:)

Edit: Bununla birlikte senin uzaklık yaklaşık 200mil gözüküyor aldığın ping 50-60ms, Benim uzaklık 50milden az gözüküyor ping 97ms :) Ayrıca D/L hızlarınıda karşılaştırırsak yine seninki daha iyi gözüküyor:)

Walla şubatın 15i gibi geçicektim kabloya iş güç derken 25ine kadar kaldı bari beklemişken 3 gün daha bekleyip şu ADSL deki indirim için 1Mart ı bekliyim istedim. Beklediğim fiyatları bulamazsam ki %90 bulamıyacam, 3-4 güne kadar bende kabloya geçiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 25 Şubat 2007; 22:10:29 >

• bir kötülük yakaladım..rapidshare hayatım bitti
    hay Allah yav ip statikmiş..telefon açmak gerekiyo değişmesi için

Rouvax kablo tv vardı bizde belkide ondan sormadılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 25 Şubat 2007; 22:24:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rouvax

istanbul testleri hep kötü

Bu bilgilerehttp://192.168.100.1/ adresinden erişebilirsiniz, ki modemin sağlıklı çalışması için önemli. Kablonet Teknikerleri inkar etsede internette herkes Downstream power lelvel in -12 +12 arasında olması gerektiğini söylüyor. Up stream de -55 +55 arasında olmalıymış. Özellikle soruyorum iyi sonuçlar alanların sinyal seviyelerini. Kablonette bölgeler daha önemli ADSL e göre, Aldığınız hızı yazarken hangi ilde semtte olduğunuzu da söyleyin.
    Ben Ankara Balgat dayım , "NET&SYS MNG-2005" modem kullanıyorum sinyal seviyeleri aşağıdadır. 512/128kbps hizmeti satın alıyorum.

Downstream Lock : Locked
    Downstream Frequency : 543000000 Hz
    Downstream Modulation : 64 QAM
    Downstream Interleave Depth : 32
    Downstream Receive Power Level : 23.71 dBmv
    Downstream SNR : 34.88 dB

Upstream Channel ID : 6
    Upstream Transmit Power Level : 47.50 dBmv
    Upstream Symbol Rate : 1280 ksym/sec
    Upstream Frequency : 20976000 Hz
    Upstream Mini-Slot Size : 4

Bu sonuçlar çok enteresan yahu.Neden Istanbul sonuçları yurtdışı sonuçlarına nazaran düşük?

• quote:

bir kötülük yakaladım..rapidshare hayatım bitti
    hay Allah yav ip statikmiş..telefon açmak gerekiyo değişmesi için

Rouvax kablo tv vardı bizde belkide ondan sormadılar

ip yi telefon açmadan değişebilirsin.

şöyle yapıcaksın
    komut satırını açıcan
    ipconfig /release
    modemin fişini çekicen 15-20sn bekleyecen
    fişi tekrar takıcan

ipconfig /renew yazıcan
    ip n değişti.

• hoca öyleyse hakikaten çok iyi bu görevliler neden bana telefon açmanız illa dediler peki
    quote:

şöyle yapıcaksın
    komut satırını açıcan
    ipconfig /release
    fişi tekrar takıcan

ipconfig /renew yazıcan
    ip n değişti.

• Aslında benimde bildiğim bu yöntemle IP değişmez. Belki USB den bağlanan modemlerde belki değişebilir ancak ethernetli modemler de değişmemesi lazım çünkü bu yöntem bilgisayarın IP adresini değiştirir. Hatta bırakın bu yöntemi modemi kapatıp açmak bile değiştirmiyor kabloda IP adresini. Neyse kabloya geçince görücez bakalım işe yarıyormu yaramıyormu. Bu arada işe yarıyorsa bi kısayol batch dosyası yazmıştım bu iş için onu indirip kullanın.

quote:

hoca öyleyse hakikaten çok iyi bu görevliler neden bana telefon açmanız illa dediler peki
    quote:

şöyle yapıcaksın
    komut satırını açıcan
    ipconfig /release
    fişi tekrar takıcan

ipconfig /renew yazıcan
    ip n değişti.

• Arkadaşlar denediniz mi ?
    Ben böyle değişebiliyorum...
  • arkadaşlar kablonette olmuyor o(yani zamanında kablonetin kurduğu sistem ile) illede sizin telefon açmanız gerekiyor istanbulda ve ankarada birsürü firma vardı zamanında onlarla ilgili yani altyapı ile ilgili.
  • bende 1mb kampanyalı adsl'i iptal ettiriyorum bugün yarın 512kbps kabloya geçiyorum yazarım buraya düşüncelerimi
  • Bugun 1024 ü iptal ettiriyorum.
    Bakalım yakın zamanda banada kablonet yolu gözüküyor gibi
  • quote:

Arkadaşlar denediniz mi ?
    Ben böyle değişebiliyorum...

Eskilerde (daha önce kablo kullandığımda) denemedim çünkü ozmn öyle bişeye ihtiyaç yoktu. Kabloyuda 1 marttan sonra bağlatıcam, ancak ozaman denerim, bizim olmaması lazım dediğimiz şey (en azından benim) daha önceki deneyimlerime dayanarak söyledim çünkü bahsettiğiniz komutlar bilgisayarın ağ adresini yeniler internet üzerindeki IP yi yenilemez, en azından ethernetten bağlanan modemler için böyle, kabloda modemi kapatıp açsan dahi aynı IP alıyorsun. Ancak modem belki internet IP sini direk bilgisayara atıyorsa ozaman değişebilir.
    Peki IP nin değiştiğini nereden gözlüyorsun? Yani bilgisayarın ağ ayarlarından mı? yoksa IP gösteren sitelerden mi? Birde modemin nedir? Ethernetten mi bağlı USB denmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 26 Şubat 2007; 12:58:23 >

• Eski sistemde olmuyordu biliyorum interaktif de, ben de geçenlerde forumların birinde gördüm ve denedim çok şaşırdım ama kesinlikle bende çalışıyor. Ayrıca Bilgisayara ethernetten bağlı modem.
  • arkadaslar bende 2 senedir falan kablo net kullanicisiyim yani apartmandaki sistemden dolayi cok canim yandi bu upstream power ile downstream power im surekli oynamakta durduk yere teknik servis gleip duzeltmekteydi bi yavaslik oldumu ilk is cable modem setting se bakmak sorun varsa teknik servise haber vermek oluyordu her geldiklerinde yaptiklari ve soyledikleri sey suydu onemli olan upstream power oldugu ne zamanki upstream power im 30-40 arasindan 20, 25 e dusmeye baslar internet yerlerde surunurdu. heralde surekli birileri abone oluyo ki dususler yasiyorum gibime geliyor en son geldiklerinde ise 51 e dayadilar upstream i bi sorun yok o gunden beri,downsreaam power ise surekli degisiyo - lerde + larda size soyle bir ornek vereyim 512 adsl li arkadasim bf2 de 100 ping alirken ben 75 ping civari aliorum download yaparken su benim ilgincime gitmisti bir dosya indiriyorum mesela 50 ile inior.3 dosya indiriyorum ayni anda 20 20 20 iniyor. 4 tane de 17 17 17 17 seklinde bir artis oluyor e tabi bi yerde bu son buluyor ama toplamda 80-90 arasi download ettigimi hatirliyorum ama bu son zamanlar eski gunlerini aratiyor.Istanbul/Kozyatagi

• quote:

Eski sistemde olmuyordu biliyorum interaktif de, ben de geçenlerde forumların birinde gördüm ve denedim çok şaşırdım ama kesinlikle bende çalışıyor. Ayrıca Bilgisayara ethernetten bağlı modem.

Walla eğer oluyorsa tam süper olur ama işte değiştiremiyorum diyenlerde var. Her seferinde telefon etmekte olmaz zaten ev telefonunuda kapattırıcam. Kablonetin ADSL e göre görünen en büyük hatta TEK dezavantajı Rapid gibi siteler için IP değiştirememe olacak diye korkuyordum ama eğer IP bu şekilde değiştiriliyorsa tam tersine ADSL den daha rahat, ufak bi batch dosyası ile IP değişebilir, ADSL modemi reboot etmekten daha kolay bi işlem

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.