Şimdi Ara

ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey. (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.297
Cevap
7
Favori
37.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fec ve Crc Bağlantıdaki hatalardır. Veri kayıplarını ölçer. Ne kadar az olursa o kadar iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi benim hattım 9-10 mbps çeker mi yani. hat zayıflaması fena değilde, modem kablolarını değiştirsem
  • Srcn81 kullanıcısına yanıt
    Anladim tesekkurler. Peki hattimda bu haliyle bir problem var mı?

• coaxem kullanıcısına yanıt
    Problem görünmüyor şuanda..

• quote:

Orijinalden alıntı: gold_star

quote:

Orijinalden alıntı: mert_1638

quote:

Orijinalden alıntı: gold_star

Arkadaşlar değerlerim resimdekiler gibi. Benim sorunum Adsl ışığımın bir türlü istikrarını koruyamaması. Ara ara yanıp sönüyor. Dolayısıyla internetim kesiliyor ve bu çok can sıkıcı sıklıkta oluyor. Şu anda telekomun çektiği içinde 4 ince kablo olan siyah kablo var. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla kutudan eve gelen kabloyu değiştirmem gerekiyor.

Binanın dibinde duvarda bir kutu var oradan itibaren eve kadar (10 metre civarı) değiştirsem sorun çözülür mü bir de hangi kabloyu kullanmamı tavsiye edersiniz.
    Kendim yapabilir miyim?
    Yoksa elektrikçi mi çağırmam gerekiyor.
    Çağırsam Telekom gelip değişir mi?

Kusura bakmayın çok soru sordum. Ama çektiğim sıkıntı 40 gündür sürüyor. Kopmalar yüzünden evde bilgisayarı açmak istemiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.

bu dgerlerle kopmasi imkansiz. degerleriniz cok iyi

ttneti arayin port değişikligi talep edin . yine devam ederse spliteri değiştirin o coğaltici varya onu . yine devam edersa baska bir modem takin deneyin.

Hocam telekom iki kere geldi. Hem evden kontrol etti hemde portu değişti. Modem olayına gelince başka yerde sıkıntısız kullandığım modem evde yine aynı sıkıntıyı yaşatıyor. Kendi modemimi başka yere götürdüğümde sıkıntısız internete girebiliyor. Ayrıca ev telefon kullanmıyorum. Gelen hattı direk modeme bağladım. Bilgisayara format attım. Bi denemediğim telekom kutusundan gelen kabloyu değiştirmek.

tamam işte bina girisndeki kabloyu değiştirin dairenize kadar cat6 kablo cekin
    cat 6 kablonun içinde 8 tane tel var bundan 2 tanesini kullanacaksin diger 6 tel boşta
    kalacak :) daha sonrada dairenizdende o uca rj11 jak takip kullancııgnız uclairn ucuna
    sadece rj11 jak takın ve modeme takin tamamdir :)

not : normal telefn kablosu almayin sakın...

• quote:

Orijinalden alıntı: asiruhfear

arkadaslar hat degerlerim aşagıda benı bilgilendirirseniz sevinirim ?

noise margin upstream: 20 db
    output power downstream: 14 db
    attenuation upstream: 2 db

noise margin downstream: 8 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 1 db

tarifem 16383/799 ınternet almaktayım ama arada ınternet dusmesı yasıyorum 2 veya 3 gunde bır ınternet dusmesı dereken dsl ısıgım sabıt yanıyor ama ınternet ışıgım kırmızıda yanı modem ıp almıyor. bu durumu dsmart net bıldırdım teknısyen gerı donus yaptı hattınızın degerlerı cok guzel dedı bende noise margin downstream: 8 db bunun en az 14 olması gerekmıoyomu dedım hayır en az 6 olursa sorun olur dıye ısrar edıyor sizde bu degerler normalmı.
    bu arada telefon hattımı bınanın gırısnde olan telekomun kutusundan modeme kadar cat 6 kablo döşettim degerler degısmedı telekom port degışikligi yaptı yine degerler degişmedi ne yapabılırım saygılarmla.

telekom yetkılısı port degısıklıgı yapan arkadas oda benlık olay artık yok bızım üst birimiz var onlar hat degerlerını olcuyor tekrar ara arıza kaydı actır üst birim baksın hat degerlerine dedi ama dsmart ısrarla sorun yok dıyor ve arıza kaydı acmıyor. simdiden tesekkurler.

kardes modemini değiş modemin ip biraktigi için internet ısıgın sönüyor adsl sabit
    port değişmiş bina içi tesisat değişmiş herşey değişmiş
    sen airties air 5650 al zaten 1 kere aliyorsun modem yillarca kullanıyorsun bu modem
    seni cok iyi sekilde götürecek ve hatta kopma yaşamayacaksin buna kefilim.
    benim hatta ttnetin verdigi huaweiyi tp linki zyxeli ve inca modemler baglayinca
    internet gelmiyor gelsede hemen kopuyor airties air 5650 takiyorm ve internet hiç gitmedi hiçbir sıkıntı yok :D modemini değiştirmeni önerirrim sana :=

• quote:

Orijinalden alıntı: -DAYI

arkadaslar ulaşılabilir max download hızı nasıl artabilir 11den 15e çıkmış. degerler aynı snr biraz yukselmıs. sıkayet etmiştim

kardesm snr artmasi cok iyi ve maximum hız 15 e cikmiş buda iyi
    snr artarsa o kadar iyi demektir
    hat zayiflamasi düşerse o kadar iyi demektir
    ulasilabilir hız artarsa o kadar iyi demektir kardesm :)

hattinda rtusler yaparsak 8 mbps ye ulasabilrsn mesela cat6 kablo cek
    daha sonra port değişikligi talep et
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri

İyi günler bu hat değerleri ile vdsl ile ne alabilirim?
    Müşteri hizmetlerini arayınca 68e kadar alabilirsiniz dediler ama pek inandırıcı gelmedi açıkçası. Bölgemdeki ttnet e gittim onlara 8mb alabildiğimi inandıramadım zaten ve daha önce hat 16mb alıyordu zaten, onlarda hiç geçme 24ü bile alamazsın diyorlar anlamadım bu işi.
     ADSL2+ Ve VDSL2+ Hat hızı ve hat problemleri maximum alacağınız hız Ve Tüm Herşey.

vdsl de 68 mbps ve daha fazlasinida alaiblrisn kardesm hattin saglikli :)

• quote:

Te?ekkürler cevap için. Banada dedikleri hiz abartili gelmisti zaten. Birde sunu sormak istiyorum aradigimda modem satmak zorunda olduklarini diger türlü sistemin hata verdigini söylüyorlar ama benim modemim zaten var ondan almak istemiyorum, bunu halletmenin bir yöntemi var my? Bölgemdeki ttnet bunu dedigimde sizden geçid yapayim deyince zaten alamazsynyz deyip yapmyyorlar(zaten çok kurcalamalaryny da istemedim hemen 8 de alamazsynyz kompa oluyordur dü?ürelim falan demeye ba?lyyorlar)

Turkce karakterlerde bir sikinti var.

öncelikle günümüz interneti adsl ve adsl2+ dır ve elimizdeki modemlerde yeni çkan vdsl2 yi desteklemezler senin modemined vdsl2 desteklemedigi için yeni vdsl2 profilini destekleyen bir modemin olmasi lazim onu almazsan olmaz zaten
    sana önerim airties air 5650

• quote:

Orijinalden alıntı: Korjan

ben türknet kullanıyorum ttnete baktığımda hipernet desteklenıyor diyor ben şimdi 16 mbpsye kadar kullanıyorum ama bana 6 mbps anca geliyor. modemin bılgılerı bunlar turknet daha fazla kaldırmayacağını söylüyor peki kaldırmazmı sızce en azından 10mbps falan

turknet senin hızını 6 mbps ye düşürmüş ve haliylede 6 mbps aliyorsun
    öncelikle hattın tam sınırda ufacik bi elektirksel parazit olsa internetin gider
    belkide internetin gidiyordur . senin yapman gerekenler

spliter (çogaltici) değiştirmen gerek
    bina girisindeki kutudan dairene cat6 kablo cekmen

degerleri tekrardan buraya atman gerek . eger hala bir farklilik yoksa
    türk telekomdan port değişikligi talep etmek ve bu işlemlerden sonra
    türkneti arayin ve hızınızı arttirtabilrsiniz ve paketinizin hızını 16 mbps nin
    tam 13 yada 14 ünü alabilrisniz

• quote:

quote:

Te?ekkürler cevap için. Banada dedikleri hiz abartili gelmisti zaten. Birde sunu sormak istiyorum aradigimda modem satmak zorunda olduklarini diger türlü sistemin hata verdigini söylüyorlar ama benim modemim zaten var ondan almak istemiyorum, bunu halletmenin bir yöntemi var my? Bölgemdeki ttnet bunu dedigimde sizden geçid yapayim deyince zaten alamazsynyz deyip yapmyyorlar(zaten çok kurcalamalaryny da istemedim hemen 8 de alamazsynyz kompa oluyordur dü?ürelim falan demeye ba?lyyorlar)

öncelikle günümüz interneti adsl ve adsl2+ dır ve elimizdeki modemlerde yeni çkan vdsl2 yi desteklemezler senin modemined vdsl2 desteklemedigi için yeni vdsl2 profilini destekleyen bir modemin olmasi lazim onu almazsan olmaz zaten

Dedigin modemden var zaten. Yinede satmak istediler herhalde denk getirmeye calisiyorlar. Herhalde bugun icinde aktif olur. Benin yaoacagim tek sey modemde dsl kisminda vdsl2 secmek dimi baska birsey yok?

• quote:

quote:

quote:

Dedigin modemden var zaten. Yinede satmak istediler herhalde denk getirmeye calisiyorlar. Herhalde bugun icinde aktif olur. Benin yaoacagim tek sey modemde dsl kisminda vdsl2 secmek dimi baska birsey yok?

O Aman sorun yok vdsl modeminiz varsa :). Eee satmaya calişrlar tabi almayin siz onlarin sattigini :))

Evet efendim sadece dsl ayarlarindan vdsl2 yi işaretleyin yeterli baska bişey yapmaniza gerek yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

O Aman sorun yok vdsl modeminiz varsa :). Eee satmaya calişrlar tabi almayin siz onlarin sattigini :))

Evet efendim sadece dsl ayarlarindan vdsl2 yi işaretleyin yeterli baska bişey yapmaniza gerek yok

Su anda hem adsl2+ hemde vdsl2 seklinde bekliyorum.24saat izin hakları varmış geçirmek için herhalde son dakkikasina kadar kullanacaklar.

• Poyri kullanıcısına yanıt
    binada telefon kutusu yok baktım splitterı değiştirmem bı fayda sağlar mı ?
  • Hocam benim değerlerim nasıl ? 16 mbps destekler mi acaba ?https://store.donanimhaber.com/d4/f3/10/d4f310740a2d985b0092e1d6689944c7.PNG
  • SerhatLee S kullanıcısına yanıt
    evet
  • mert kardeş ben 2 aylık ttnet yazlık internet alacağım yarın inşallah. dün akşam ttnetle görüştüğümde binanın 75 megabite kadar interneti sağlayabildiğini söylediler. şimdi sorum şu : benim elimde TP-LINK TD-w8951ND 150 mbs kablosuz adsl+2 modem var. acaba 24 megabite kadar fibernet ve ultranet kampanyalarından hangsinden yararlansam daha iyi olur. aralarında fiyat farkı çok az. ve 24 megabit interneti verimli bir şekilde bu modemle evime sağlayabilir miyim yoksa fibernet 24 megabit için yeni bir modem almama gerek var mı ? teşekkür ediyorum.
  • mert_1638 kullanıcısına yanıt
    Splitteri değiştirdim hat değerleri şu şekil ;

• Merhaba
    Bu değerlere göre 16 hızda internet alabilir miyim? Evde veya telekomda önereceğiniz düzenleme ne olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exca -- 15 Temmuz 2014; 20:15:05 >
  • exca E kullanıcısına yanıt
    Malesef snr - hat zayıflaması kötü kabloları kontrol edin ek varsa tekrardan elden geçirin.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.