Şimdi Ara

AEG Lavamat Exclusiv L88489FL 8kg A-%40 1400d/d Buharlı Çamaşır Makinesi İncelemesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
582
Cevap
21
Favori
78.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zebetosu

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetscemil

quote:

sevgili candoğan kardeşim,
    1-Aeg Lavamat L88489FL ile Aeg Lavamat L98699FL karşılaştırır isek aradaki fiyat farkına değer mi?
    (aynı sorum Aeg Favorit F99009M0P ile Aeg Favorit F77023M0P için de geçerlidir)
    2-Çok uzun zamandır fiyatları takip ediyorum gram ucuzlama yok nasıl bir alışveriş tarzı önerirsiniz?
    iyi günler diliyorum...

sorum halen devam ediyor

hocam fiyatları değil kampanyaları takip edeceksiniz, büyük elektronik marketler, MM, EW, SATURN, DARTY felan filan kampanya yapıyo, ya da çok az defolu, teşhir ürünleri felan olur. bunları takip edip denk gelince hemen kapacaksın, mesala arkadaşın biri aeg 75280 fl çamaşırı 1100 e almıştı böyle bir fırsat yakalayıp. yine kayseri MM de aeg 77010 999 a verilmişti.
    mesala ben bir spotcuda görmüştüm 990 a electrolux 6600 row garantisi uzatılmış bulaşık makinesi

Favorit F99009M0P u aldım kurulum yapıldı servis elemanı ilk defa kurdum dedi görüntü süper zaten 2012 yılı dizayn ödülü almış eşim de ben de acemilik çekiyoruz bakalım ona da alışacağız. servis elemanı ilginçtir sıvı deterjan öneriyoruz demiş finshin tabletlerinden bırakmış(ya da makinadan çıktı bunu tam çözemedik) ama yinede bir terslik var süper sessiz(bir de 10 yıllık aristonun arkasından...) dediim gibi ayar konusunda acemiyiz en iyi sonucu alıncaya kadar deneme yanılmaya devam tavsiyelerinizi ve sorularınızı bekliyorum çamaşır makinasında da takipteyim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

sevgili candoğan kardeşim,
    1-Aeg Lavamat L88489FL ile Aeg Lavamat L98699FL karşılaştırır isek aradaki fiyat farkına değer mi?
    (aynı sorum Aeg Favorit F99009M0P ile Aeg Favorit F77023M0P için de geçerlidir)
    2-Çok uzun zamandır fiyatları takip ediyorum gram ucuzlama yok nasıl bir alışveriş tarzı önerirsiniz?
    iyi günler diliyorum...

sorum halen devam ediyor

hocam fiyatları değil kampanyaları takip edeceksiniz, büyük elektronik marketler, MM, EW, SATURN, DARTY felan filan kampanya yapıyo, ya da çok az defolu, teşhir ürünleri felan olur. bunları takip edip denk gelince hemen kapacaksın, mesala arkadaşın biri aeg 75280 fl çamaşırı 1100 e almıştı böyle bir fırsat yakalayıp. yine kayseri MM de aeg 77010 999 a verilmişti.
    mesala ben bir spotcuda görmüştüm 990 a electrolux 6600 row garantisi uzatılmış bulaşık makinesi

Favorit F99009M0P u aldım kurulum yapıldı servis elemanı ilk defa kurdum dedi görüntü süper zaten 2012 yılı dizayn ödülü almış eşim de ben de acemilik çekiyoruz bakalım ona da alışacağız. servis elemanı ilginçtir sıvı deterjan öneriyoruz demiş finshin tabletlerinden bırakmış(ya da makinadan çıktı bunu tam çözemedik) ama yinede bir terslik var süper sessiz(bir de 10 yıllık aristonun arkasından...) dediim gibi ayar konusunda acemiyiz en iyi sonucu alıncaya kadar deneme yanılmaya devam tavsiyelerinizi ve sorularınızı bekliyorum çamaşır makinasında da takipteyim...

güle güle kullanın çok güzel makine aldınız, fotoğrafla desteklerseniz çok daha iyi olur incelemeniz.

• nereden ne kadara aldınız, lütfen paylaşınız??
  • quote:

nereden ne kadara aldınız, lütfen paylaşınız??

beyazeşyam.com dan aldım heralde son makinaydı şimdi stoklarda görünmüyor ertesi günü geldi saat 15 civarında da kurulumyapıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEITGEIST

@ZEITGEIST

sizinde bu makinalarla ilgili yönlendirmeleriniz olmuştu ayrıca teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetscemil -- 14 Mayıs 2013; 10:24:51 >
  • @candogan62 neden buralara bayadır uğramıyor . Bilgisi olan var mı ?

Yoksa diğer bazı konularda başka arkadaşların başına gelen kötü olaylar ( hakaret, vs ) kendisinin de başına geldi de soğudu mu forumdan ?
  • bende cuma gunünden beri aeg 88489 sahibiyim. Nette en ucuzdan aldim. 2 gün gecikme olmasına rağmen her aradığımda ilgilendiler ve geri dönüş yaptılar. Servis vasıtası ile teslim oluyor,bir cok sıkıntılı olabilecek durumda ortadan kalkıyor. bilgi paylaşımında bulunan herkese tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2601cuneyt

@candogan62 neden buralara bayadır uğramıyor . Bilgisi olan var mı ?

Yoksa diğer bazı konularda başka arkadaşların başına gelen kötü olaylar ( hakaret, vs ) kendisinin de başına geldi de soğudu mu forumdan ?

Çoğunlukla vakitsizlikten sadece forumu okumakla yetinebiliyorum.

Elbette haksız ticari çıkarlarına çomak soktuğum için seviyesizleşen, açtığı forum huzurunu bozma amaçlı konuları sürekli gündemde tutmaya çalışan seviyesiz üyeler oluyor; ancak bunlar benim umrumda değil. Benim için en önemlisi bildiğimi buradaki iyi niyetli ve öğrenmeye hevesli insanlarla paylaşmak. Öğretirken öğrenmek.

Sormak istediğiniz bir soru varsa seve seve yardımcı olurum.

Makine hakkında 7 aylık kullanım sonucu oluşan tecrübelerimi kısa zaman içerisinde paylaşacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Elbette haksız ticari çıkarlarına çomak soktuğum için seviyesizleşen, açtığı forum huzurunu bozma amaçlı konuları sürekli gündemde tutmaya çalışan seviyesiz üyeler oluyor; ancak bunlar benim umrumda değil. Benim için en önemlisi bildiğimi buradaki iyi niyetli ve öğrenmeye hevesli insanlarla paylaşmak. Öğretirken öğrenmek.

Makine hakkında 7 aylık kullanım sonucu oluşan tecrübelerimi kısa zaman içerisinde paylaşacağım.

can hocam benim vardı bi kaç mesaj üstte sorum? bu kazanla ilgili. varsa bi bilgin süper olur aslında cevap. hala beklemedeyiz çünkü

• quote:

quote:

can hocam senin makineyi bir arkadaşa alıcaz kısmetse. ona sayfayı okumasını söyledim oda gidip ilk mesajı okumuş ama sonda yazdığın rulman konusuna takılmış kafası. bu konuda bi açıklama yapabilir misin? Kazanı presle yapıştırma olduğundan rulman değişimine imkan vermemesi ilerde nasıl bir sıkıntı doğurur? bir arızada maliyeti çok yükseltir mi bu durum? senin cevabına göre içi rahatlıcak fukaranın

@candogan62

@candogan62

can hocam bi el at şu duruma?

Plastik alaşımlı kazanlarda rulman yuvası iç kısımdadır. Olası bir rulman arızasında iç kısımdan rulmanları sökmek için tamburu kazandan ayırmak gerekiyor. Vidalı veya tırnaklı kazanlarda kazanı ikiye ayırıp tamburu sökebiliyorsunuz. Ancak bu makinede kazanın 2 parçası birbirine preslenmiş olduğundan kazanı ayırıp sorunsuz birleştirmek çok zor. Bahsettiğim dezavantaj buydu.

Ben makinenin rulman ve keçe kalitesine güvendiğimden ve kullanım alışkanlıklarım ile bugüne kadar hiç rulman arızası ile karşılaşmamış olduğumdan bu riske girdim ve makineyi aldım. İleride evden ayrılıp bir yere giderim, ailem mağdur kalmasın diye de garantisini 7 yıla uzattırdım.

Kısacası rulman arızasında kazanı tambur ile birlikte komple değiştirmeniz veya çok detaylı bir işçilikle kazanın 2 parçasını birbirine yapıştırıp vidalamanız gerekecek. Makine mekanik aksam konusunda sağlam olduğundan bu esgeçilebilecek bie detay diye düşünüyorum. Yine de bilinmesi lazım, orası ayrı.

• quote:

quote:

Hocam sizi görmek ne kadar güzel .. Özlettiniz kendinizi..

Beyaz eşyaları yenileyeceğim de , sizden tavsiyeler almak isterim..

8 kg çamaşır makinası

500 lt veya daha üstü buzdolabı , siz yokken dün bir konu açmıştım :http://forum.donanimhaber.com/m_75314270//tm.htm#75316341

bulaşık makinası ( sizin tavsiyelerinizden profilo 6480 e karar verdim gibi )

Ankastre set..

İstediğim özellikler sorun çıkartmayan ve az enerji tüketen cihazlar olsun ..

Dolaplar falan yeni yapılacağı için buna göre dizayn edilecek. Tavsiyelerinizi bekliyorum..

• quote:

quote:

quote:

can hocam senin makineyi bir arkadaşa alıcaz kısmetse. ona sayfayı okumasını söyledim oda gidip ilk mesajı okumuş ama sonda yazdığın rulman konusuna takılmış kafası. bu konuda bi açıklama yapabilir misin? Kazanı presle yapıştırma olduğundan rulman değişimine imkan vermemesi ilerde nasıl bir sıkıntı doğurur? bir arızada maliyeti çok yükseltir mi bu durum? senin cevabına göre içi rahatlıcak fukaranın

@candogan62

@candogan62

can hocam bi el at şu duruma?

Plastik alaşımlı kazanlarda rulman yuvası iç kısımdadır. Olası bir rulman arızasında iç kısımdan rulmanları sökmek için tamburu kazandan ayırmak gerekiyor. Vidalı veya tırnaklı kazanlarda kazanı ikiye ayırıp tamburu sökebiliyorsunuz. Ancak bu makinede kazanın 2 parçası birbirine preslenmiş olduğundan kazanı ayırıp sorunsuz birleştirmek çok zor. Bahsettiğim dezavantaj buydu.

Ben makinenin rulman ve keçe kalitesine güvendiğimden ve kullanım alışkanlıklarım ile bugüne kadar hiç rulman arızası ile karşılaşmamış olduğumdan bu riske girdim ve makineyi aldım. İleride evden ayrılıp bir yere giderim, ailem mağdur kalmasın diye de garantisini 7 yıla uzattırdım.

Kısacası rulman arızasında kazanı tambur ile birlikte komple değiştirmeniz veya çok detaylı bir işçilikle kazanın 2 parçasını birbirine yapıştırıp vidalamanız gerekecek. Makine mekanik aksam konusunda sağlam olduğundan bu esgeçilebilecek bie detay diye düşünüyorum. Yine de bilinmesi lazım, orası ayrı.

Hocam yoksun yine ??

• quote:

8 kg çamaşır makinası

500 lt veya daha üstü buzdolabı , siz yokken dün bir konu açmıştım :http://forum.donanimhaber.com/m_75314270//tm.htm#75316341

Ankastre set..

Dolaplar falan yeni yapılacağı için buna göre dizayn edilecek. Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Merhabalar; teşekkür ederim öncelikle

Buzdolabı konusunda konuya cevap yazdım.

Profilo BM6480MG kesinlikle 1000TL ile alınır. Daha fazlasına imkanınız varsa AEG F77010M0P ya da F77023M0P alınabilir alternatif olarak.

Çamaşır makinesinde AEG L88489FL, L75280FL, EWF1487HDW, EWF1286LEW, Bosch WAY24560TR modellerini değerlendirebilirsiniz.

Ankastre sette istediğiniz cam ocak mı çelik ocak mı? Profilo'nun üst seri ankastre setlerini tavsiye ederim. Kaliteyi ucuza alıyorsunuz. Parça parça alacaksanız FRMA951 fırın ile Silverline Venezia serisi davlumbaz tavsiyemdir. Ocakta Bosch, Siemens, Profilo, Electrolux ve son olarak Silverline olabilir.

• quote:

quote:

8 kg çamaşır makinası

Ankastre set..

Merhabalar; teşekkür ederim öncelikle

Buzdolabı konusunda konuya cevap yazdım.

Profilo BM6480MG kesinlikle 1000TL ile alınır. Daha fazlasına imkanınız varsa AEG F77010M0P ya da F77023M0P alınabilir alternatif olarak.

Çamaşır makinesinde AEG L88489FL, L75280FL, EWF1487HDW, EWF1286LEW, Bosch WAY24560TR modellerini değerlendirebilirsiniz.

Ankastre sette istediğiniz cam ocak mı çelik ocak mı? Profilo'nun üst seri ankastre setlerini tavsiye ederim. Kaliteyi ucuza alıyorsunuz. Parça parça alacaksanız FRMA951 fırın ile Silverline Venezia serisi davlumbaz tavsiyemdir. Ocakta Bosch, Siemens, Profilo, Electrolux ve son olarak Silverline olabilir.

candogan bey bu makine hakkındaki düşüncenizi ögrenebilir miyim ? 1500 lira civarı özellikle sessiz bir makine arıyoruz bu makine bu aralıkta sizde nasıl daha başka önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Aeg L85275XFL Lavamat 7 Kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?CategoryId=155121&productId=mtaeg85275xfllavam

• internette ortalama fiyat 1800 tl ike hepsiburada da 1500 tl.
    way24840 mı yoksa bu mu desem ne dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mateuss

candogan bey bu makine hakkındaki düşüncenizi ögrenebilir miyim ? 1500 lira civarı özellikle sessiz bir makine arıyoruz bu makine bu aralıkta sizde nasıl daha başka önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim

Aeg L85275XFL Lavamat 7 Kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?CategoryId=155121&productId=mtaeg85275xfllavam

Makinenin fiyatı çok uygun.

Programları bendeki makineyle muadil.

Sadece ön yüzü değil, kasasının tamamı Inox kaplama.

Özellik açıklamasında yanlışlık var. Makinedeki tambur XXL değil, normal boyda. 7kg çamaşırı yine de çok rahat yıkayabiliyor. Bir de su jeti yok.

• Makinem yaklaşık 7 aylık süreci doldurdu. Bu süre içerisindeki yorumlarım.

-Malzeme kalitesi mükemmel, bu makineye alışınca diğerleri oyuncak gibi geliyor insana.

-Yıkama ve durulama performansı da çok iyi. Özellikle düşük sıcaklıklarda yıkama performansı çok iyi olduğundan artık yumuşatıcı kullanmıyorum. Çamaşırlar deterjan kokusundan arınsa bile temiz ve duru bir koku ile çıkıyor makineden. Ancak yine de durulama sensörü olsa iyi olurdu. Ben deterjan dozunu çok dikkatli ölçüyorum ama deterjanı bilinçsiz kullanan bir çok kişi var. Mesela annem

-Su kullanımı da tam ideal. Ne çok az, ne de fazla suyla yıkıyor. Bazı programlarda tambur ağzına kadar su gelebiliyor. Bu da suyu israf etmesini önlerken çok iyi yıkama ve durulama performası elde etmenizi sağlıyor. Su jeti kesinlikle çok işe yarayan bir özellik. Suyu devir daim edip püskürtmesi önemli.

-Pamuklu programında ön yıkama eklediğinizde sıkma yapıyor. Gerçi ön yıkama kullanmıyorum

-Bağımsız sıkma programını 600 devire alırsanız hassas, 800 devire alırsanız sentetik, 1200 devir ve üstünü ayarlarsanız pamuklu sıkma programını devreye alıyor. Pamuklu programında yaklaşık 10 dakika boyunca 1400 devirde kaldığından sıkma performansı çok yüksek. Hızlı programa alırsanız da 3-4 dakika civarı sıkmada kalıyor.

-Yük sensörü tam doğru çalışıyor. Çamaşırı 12 dakika boyunca suyu azar azar alıp kısa kısa sağa sola dönerek çamaşırları suya doyurduktan sonra süreyi direkt güncelliyor. Yükün durumuna göre 3 durulama yapacağı programlarda 2 durulama da yapabiliyor. Dolayısıyla sudan ekstradan 10 litreye kadar tasarruf ediyorsunuz.

-Makine kazan altındaki top hortum ağzını tam kapatsın ve deterjan ziyan olmasın diye program başında su boşaltma işlemi yapıyor. Programdan programa geçerken yıkama suyunu ziyan eder diye üzülmüştüm. Ancak deneme yaptığımda öyle olmadığını gördüm. Makineyi içi su doluyken çalıştırırsanız 12 dakikalık çamaşır ıslatma fazını direkt atlayarak ısıtmayıd evreye sokup yıkamaya geçiyor. Yani programdan programa geçerken deterjanlı suyu ziyan etmiyor.

-Köpük önleme sistemi su kullanmadan çalışıyor. Normalde çoğu makine yıkama sonrasındaki köpük tespitinde direkt durulama eklerken, veya su alıp köpük söndürmeye çalışırken bu makinede durum biraz farklı. Yıkama sonrasındaki sıkmada köpük tespit ettiğinde direkt fren yaparak duruyor; sonra sıkma programını en başa alıyor. Dolayısıyla su harcamadan köpük gidermiş oluyor.

-Makinede sevmediğim tek konu ara sıkmalara dengesiz girip tıkırdamaya benzer ses yapmasıydı. Geçen gün tesadüfen beyazları 95'C de kaynatarak yıkadım. Farketmeden fabrikadan sert çıkan körüğü yumuşatmışım. Makine son 2-3 yıkamadır inanılmaz sessizleşti. Normalde ilk hızlanırken lop lop lop lop diye körük sesi yapıyordu; şu an o ses duyulamayacak kadar azaldı. Dengesiz sıkmalarda körükten kaynaklanan ses neredeyse sıfıra indi. Daha evvelden çektiğim videoyu ekleyeyim, 1200 devirde ne kadar sessizleştiğini görebilirsiniz. Yine de makineye çamaşır atarken bornoz kemeri, ağzı açık nevresim vb. yerleştirmemek lazım. Bunlar çamaşırı toparlayıp dengesiz yük oluşturduğundan son sıkmada olmasa da ara sıkmalarda sese neden olabiliyor. Bunlara dikkat ettiğimde de ses minimuma indi.

http://youtu.be/AOVh-NPDd1E

Video görünmedi bür türlü

Kısacası AEG veya Electrolux çamaşır makinesi kullanan herkese mutlaka 95'C de bir yıkama yapmasını öneririm. Keşke baştan yapsaymışım, boşuna canım sıkılmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 26 Mayıs 2013; 13:09:36 >

• Bu makinenin 9 kg versiyonu olan LWMT L98699FL modelini 3 aydır kullanıyorum..

Olumlu yanları makine görünüş olarak herkesin beğenisini kazanıyor.Ağır makine malzemesi kaliteli duruyor..Yıkarken-sıkarken ses çıkarmıyor.Yıkama sıkma performansı çok iyi.. Su jeti ,İnverter motoru ve elektrolüx patentli karboran kazanı bosch serilerine göre artısı..bunu bağımsız tüm satıcılar da vurguluyor..Program türleri ve yapabileceğiniz kombinasyonlarla müdahale yapılabilmesi çok şık.Çamaşırları hassas tartıyor ve çamaşırlar tambur içinde çitileme hareketiyle dönüyor..

Olumsuz yanlarına gelirsek 1 kere dengesiz sıkmaya rastladım biraz makine takırtılı sallandı..Galiba dengesiz yükten..Bunu diğer makineler de yapabilir sanırım.Kapağın kapanması boschlar gibi pratik değil.Su pompası sesli çalışıyor ama diğer makinelerde bu nasıl bilmiyorum.Zaten sıkma da ve program başlarken çalışıyor..Köpük sensörü olmaması büyük eksiklik ama az deterjan koyarak ve fazladan durulama ekleyerek bunu çözebilirsiniz...Ben sağlık açısından her yıkamaya 1 durulama fazladan ekliyorum.

Sonuç olarak memnunum tekrar geriye dönsem özellikle su jeti ve yıkama performansı için yine bu makineyi alırdım.Bu makine ve aynı gruptan elektrolüx markalı çamaşır makineleri Siemens ve bosch almadan önce mutlaka değerlendirmeye alınmalı..Servis ağına gelecek olursak bu makineler sattıkça servis ağı da paralelinde gelişecektir.Siz şimdilik ek garanti yaptırıp garantiyi 7 yıla uzatın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pruventa -- 26 Mayıs 2013; 21:50:48 >

• Benim kullandığım AEG'de pamuklu programında 50'C seçilebiliyor. Ekonomik program 60 ve 40'C. Ancak 60'C seçmeniz sorun değil, su zaten 60'C ye kadar ısınmıyor. Ekonomik 60 60'C standart yıkama ile aynı sonucu veren ekonomik yıkama anlamına geliyor. Suyu gerçekten 45'C, en fazla 50'C civarına ısıtıyor. Kısacası beyazlarınız için 50'C pamuklu ya da 60'C Eco program seçebilirsiniz. Cihazdan benim gibi memnun olmanıza sevindim. Güle güle kullanın.
  • quote:

Benim kullandığım AEG'de pamuklu programında 50'C seçilebiliyor. Ekonomik program 60 ve 40'C. Ancak 60'C seçmeniz sorun değil, su zaten 60'C ye kadar ısınmıyor. Ekonomik 60 60'C standart yıkama ile aynı sonucu veren ekonomik yıkama anlamına geliyor. Suyu gerçekten 45'C, en fazla 50'C civarına ısıtıyor. Kısacası beyazlarınız için 50'C pamuklu ya da 60'C Eco program seçebilirsiniz. Cihazdan benim gibi memnun olmanıza sevindim. Güle güle kullanın.

Evet makinenin günahını almışız 50 derecede de çamaşırlar yıkanabiliyormuş.Bunu eksi özelliklerden çıkarttım yukarda:)Sağolun hocam siz de güle güle kulalnın... bence körükürüne bilindik markalara saplanmak yerine aynı bütçeyle değişik kaliteli markalara da göz atmak lazım..Şimdilik çok memnunum makineden sorun çıkarsa bile 7 sene garantisi var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pruventa -- 26 Mayıs 2013; 21:55:57 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.